Kyllä on ihanaa omistaa pentu!!! Ja näin huippu tyyppi kuin Pulmu!! Kiitokset Maria, Riitta ja Pekka tästä super pakkauksesta!

Ekan yön nukuin Pulmun kanssa koirahuoneessa patjalla ja pikkutyyppi oli kovasti sitä mieltä, että olen maailman kivin kiipeilyrata :) Tuntui kun ei olisi nukkunut lainkaan, vaan puuhasteli koko yön. Aamulla touhu kuitenkin jatkui aikamoisella vauhdilla, kait se sitten kerkesi jossain vaiheessa nukkuakkin. Vai eikö nämä nuku koskaan? Aamusta mentiin katsastamaan KooKoon halli, Pulmu pääsi leikkimään ennen Ristyn treeniä ja sai sitten odotella autossa (taisi kiljua siellä jonkin verran). Hallilta mentiin töihin ja penneli sai oman aitauksensa II oven tuulikaappiin. Alustaksi laitoin aitauseen näyttelymattoa niin tulee sekin tutuksi heti alkuun jos joskus on kisa-alustana vastaavaa:) Ei ollut ihan samaan mieltä aitauksesta ja kiljui aikalailla välillä, aamun alkuun 50min yhtä huutoa, mä olis silloin onneksi kaupungilla ja kielsin tyttöjä puuttumasta huutoon. Pitäisiköhän ovelle laittaa lappu "Hei olen Pulmu ja harjoittelen yksinoloa..." ettei asiakkaat liikaa järkyty? Kaupalla Pulmu pääsi moikkailemaan asiakkaita ja tapasi Aussin, Tanskandogin ja pienen russelin pennun. Pääsi leikkimään ja juoksentelemaan kaupan liukkaille lattioille ja tehtiin pari luoksetuloa. Lähdössä tulee ääni... Ulkoiltu ollaan ilman isoja koiria, autot vähän ihmetyttää, muuten menee hyvin.

Toinen yö nukuttiin taas yhdessä koirahuoneessa patjalla, nyt oli jo paljon rauhallisempi nukkukaveri :) Tiistainakin Pulmu pääsi töihin (mulla oli tynkä trimmipäivä, mutta sopivasti välejä pennun viihdyttämiseen). Aamusta leikittiin kahdella raadolla kaupalla ja namiteltiin sivulla vähän. Iltapäivällä Eeva avusti luoksetulon, taas tuli ääni vaikka E koitti syöttää namia (ei kelvannut). Ip mentiin kotiin paperihommiin ja P huusi 40min kun laitoin sen koirahuoneeseen. Illalla oli meidän kimppatreenit hallilla ja Pulmu pääsi mukaan. Tapasi taas uusia ihmisiä, koiria en kauheesti antanut moikkailla ja sai omalla vuorollaan leikkiä taas kahdella raadolla, namitella sivulla ja taas leikittiin. Luoksetuloon kokeiltiin pyöräsdystä Christan vinkistä; avustaja otti Pulmun syliin ja kääntyi selin, kääntyi takaisin ja laski pennelin heti maahan ja mä aloin kutsumaan. Tää onnistui hyvin ja hiljaa! Illalla pakkonukutin vekaran syliin, kun ei meinannut malttaa nukkumaan. Ainiin ja tänään kokeiltiin myös kaukojumppaa; i-m on vaikea; s-i, s-m ja m-s saa ohjattua paremmin. Pulmu ei oo sika-ahne (ainakaan vielä), ei nameihin eikä omaan ruokaan. Mutta leikkii tosi ihanasti ja tarjoaa lelua jonkin verran myös takaisin mulle :)

Kolmas yö ja Pulmu yksi koirahuoneeseen; oli aika äänekästä välillä :) Mutta selvittiin aamuun saakka. Aamulla leikittiin ja ulkoilin kaksin Pulmun kanssa+ leikittiin ja namiteltiin pimeällä pihalla myös. Aamusta meillä oli treffit Eevan kanssa hallilla; siellä taas kahden raadon leikkiä, namitusta ja luoksetulo. Hyvin meni! Sitten Pulmu kiinnostui maassa olevasta Ristyn metallista ja päätin esitellä sille oman pikku metallin (joka oli pennuilla jo Marian luona). Pulmu innostui ihan vietävästi metskusta ja kokeilin: heitin kapulan, penneli perään, nappas suuhunsa ja jessillä miljoonaa leluun ja vaihtoi aika lähellä mua (istuin maassa). Pätävä pien tyttö!!! Mieletön olo kun on ihana, innokas ja leikkivä pentu! Pulmua ei kauheasti näyttänyt häirisevän vaikka Tempo teki samaan aikaan. Pihalla Pulmu sai moikkailla Boubieta ja Tempoa ja meni sitten autoon kun isot pääsi lenkille. Oli hiljaa siellä (ei ainakaan kuulunut pellolle mitään). Päiväksi penneli pääsi kotiin lepäämään, välipäivä töistä välillä :) Illalla kotona taas leikkiä ja namijuttuja, lopuksi pakkonukutus syliin (onnistui :))

Neljäs yö kotona taasen aika äänekäs; pisin kiljuminen tais kestää tunnin. Mutta kokeillaan "en noteeraa" kun onneksi ei tuntunut Konstan unia haittaavaan. Aamulla käytiin lumipyryssä leikkimässä Saksalan sataman nurmella ja hyvin leikki! Kokeilin leikissä myös mun jalkojen välistä menoa, ei tuntunut haittaavan. Pulmu ei edes huomannut ohi kulkevaa koiraa, eikä autotkaan haitanneet leikkiä. Välissä käveltiin vähän ja annoin tarkoituksella bongata yhden ohikulkijan, kun oli innoissaan juoksemassa sen luo, kutsuin ja pieni pätevä Pulmu tuli heti :) Töissä pääsi välillä hyllytyskaveriksi, tapasi ikäisensä lk collien pennun ja kaksi mudin pentua (kaikki yhtä aikaa, melko pentutreffit :)), Pulmu esitteli kaveruksille häntä pystyssä tiluksiaan. Aitausessa oloa protestoi taas vähän, mutta ehkä alkais jo vähän tajuta ettei auta kiljua? Ympäristöoppia käytiin kävellen läheisessä lounasravintolassa ja nähtiin paljon autoja. Alkaa jo siedättyä. Kaupan piha on myös hyvä "ympäristöoppi" kun käydään monta kertaa pvssä pissalla (siis Pulmu käy) ja näkee aina autoja, pyöriä ja junia (rata menee tien toisella puolella). Tänään koitettiin myös lakaista pihaa; aika mahdoton tehtävä pennun kanssa joka hurjaantuu ihan hulluksi liikkuvasta harjasta!

Eli kaikenkaikkiaan; ei ole ollut vapaa-ajan ongelmia ekalla viikolla. Huomenna on vapis ja lähdetään etsimään starttaria :) Aivan huippu ihana penneli ja Ripakin on skarpannut treeneissä, kateus se on kumma voimavara. Paras paikka nukkua on mamman jaloissa; tuossa se pikku tyyppi nytkin tuhisee mun villasukan päällä!

"Enkö oo aikasta söpö?"