Huh heijaa, ensimmäinen viikko pian pikkuneidin kanss takana, mistähän tarinan aloittaisi...

Pulmu, virallisemmin Tending Quickfire, on pitkään ja hartaasti odotettu uusi tulokas perheeseemme. Ja tässä kohden kirjoitan ylös; minulle on sanottu että Pulmu on kilttiä sukua :) Saas nähdä millaiseksi neiti sitten paljastuu oikeasti, kasvattaja kyllä jo ehdotteli nimen vaihtamista Pulmaksi :)

1,5v odotus palkittiin perjantaina 12.11. kun neidin 7vkos päivän kunniaksi suuntasimme Satsun kanssa auton nokan kohden Paimiota ja Pulmua noutamaan. Aikataulu meinasi käydä melko kireäksi, mutta hyvin viimein kävi ja kerkesimme neidin poimia mukaan ennen Marian töihin lähtöä. Pulmu ei kuitenkaan päässyt suoraa kotiin Mikkeliin, vaan ensimmäisen viikonlopun vietimme Keravalla BAT-hallilla Maria Harströmin koulutusta seuraillen ja Tuusulan Onnelassa asustellen. Tämä oli meille varsinainen leimautumisleiri ja "Siperia opettaa keikka" ; eli treenien seuraamista, hallilla leikkimistä (aloitettiin hajoittelemaan kahden lelun leikkiä raadoilla), uusiin ihmisiin ja koiriin tutustumista sekä hotellielämää oli pienelle tiedossa. Hyvin Pulmu kaikesta selvisikin! Vaikuttaa oikein reippaalta, söpöltä, vilkkaalta ja toimeliaalta tyypiltä. Ja näytti leimaantumisleiri tekevän tehtävänsä ja Pulmu otti minut omakseen niin että heilahti :) Sanan kaikissa merkityksissa: pikku kääpiö näyttää seuraavaan kaikkialle uskollisesti ja tarkkailevan minua kokoajan+ minä olen iiiihan myyty söpöliinille! Pulmulla näyttää olevan kuitenkin aika vahva taipumus protestoida äänellään, jos asiat ei aivan mene oman mielen mukaan tai turhautuu/ kiihtyy jostain. Kentsun ja Puuman treenien aikana syttyi jo treenien seuraamisestakin niin, että sai ekat tukkapöllöt. Ei auta kiljua treenejä katsellessakaan!

Marian koulutuksesta ajatuksia Pulmulle:

*Asenne kaiken A ja O!!! Opeta asenne niin, että Pulmu valitsee aina paikasta ja häiriöstä huolimatta leikin minun kanssa

*Palkka: ei liian suuri odotusarvo palkalle vaan ajatus "Mitä voin tehdä kanssasi saadakseni palkan?" Palkasta luopuminen ja palkalle vasta luvan saatua

*Voimakkaat pysymiset ja nopeat reaktiot/ liikkeelle lähdöt. Tähän hauska "kun luopuu lelusta, saa sen"-hetsi

*Rauhoittuminen, ääntelyllä EI KOSKAAN SAAVUTA MITÄÄN KIVAA!

Treenit koostuvat neljästä eri osa-alueesta : 1. Perustreeni, 2. Palat, 3. Kokonaisuudet ja 4. Kisatreenit. Nyt tärkeintä asenteen ja perustan luominen, ei niinkään varsinaiset liikkeet!

Sunnuntai-iltana päästiin sitten viimein kotiin ja Pulmu tarkasti koko huushollin rohkeasti. Eteisestä löytyi kaveri kun Pulmu luuli siskon tulleen tänne myös ja leikki raivokkaasti peilikuvansa kanssa :) Maailman viisain pieni pentu on käynyt moikkailemassa peilikuvaansa useana päivänä sen jälkeenkin :) 

Pulmu harjoittelee rauhoittumista BAT hallilla ja uni tuli :)