Loman jälkeen Pulmulla pieniä sopeutumisvaikeuksi töihin; koitti huudella poispääsyä aitauksesta ja kun ei päässyt niin kävi raivopäänä nurkassa olevien pahvilaatikkojen kimppuun ja antoi niille kyytiä. Hiljeni sitten jossain kohti. Iltapäivällä "Help Desc" päivitykset Satsun luona. Onni on oma valmentaja, niin häkkyrä ohjaaja ei (ehkä) pääse pilaamaan koko Pulmsteria vaikka kovasti yrittää olla este viisaan pienen koiran kehitykselle :) Ainakaan ei voi syyttää, että koira olisi huono tai tyhmä, Pulmu yrittää ymmärtää mua niin hyvin kuin ikinä pystyy ja harppaa heti eteenpäin kun saa vähänkään vihiä mitä haluun sen tekevän. Voi hitto kun sitä pitää olla köpsä, mutta onneksi ollaan valvonnan alla. Ja kehitystä tapahtuu niin kauan kun itse ei todellakaan kuvittele olevansa täydellinen, älä ikinä lakkaa kommentoimasta suoraa meidän tekemisiä Satsu!!

Pulmu raukka oli vähän pihalla välillä kun Satsun piti näyttää mulle mitä pitäis tehdä ja Pulmsterihan puuhasteli mielellään kivan coutsin kanssa. Välillä mä palkkasin ja Satsu ohjasi ja välillä toisinpäin :) Ota siinä sitten pieni koira selvää ketä pitää tarkkailla! Tuleekohan joskus toko sovellus, jossa vois olla kaks ohjaajaa?

Treenistä:

Pulmu treenasi ekana ja toisen setin Piun ja Ristyn jälkeen. Piun treenin aikana sain useampaan otteeseen kieltää boxissa vinkumisesta, Ristyn treenin ajaksi vein suosiolla autoon.

*Leikkiä: leikki hyvin narpoilla sekä palloilla (pelaa mielellään tassuilla palloilla ja heittelee palloa myös itse itseään viihdyttäen :))

*Sivulletuloja: saatiin kehuja, että oli edistynyt, nyt vähän jo tarjoaa lievemmällä avullakin, tosin vähän hyppää, mutta ei kuulemma haittaa. Seuraamista: ei pelkkää imuttamista, käsi nopeesti pois nenästä, ota lennosta mukaan.

*Luoksetulo: oltiin tehty läksyjä ja tuli hienosti leluun jalkojen välistä :)

*Noutoa: kapulan repimisessä ei järkeä kun näyttää niin mielellään alkavan pureksia ja maassa tassutella. Hetsaa kapulaan ja hetto ihan lähelle ja palkka nostosta. Ei pitäis itse nyt tehdä tästä mitään "juttua"

*Kaukoja: tepauttaa/siirtää takajalkojaan (erit. vasenta) lähes poikkeuksetta seisomaan nousuissa. Koitettiin vaikka mitä ja selvittää mistä johtuu. a) oon opettanut sen sille jo tai b) kintut on venätänyt nyt niin, että pien ei oikein hallitse niitä. Lääkkeeksi: siirrytään m-s nyt jumppaan, jossa keinutan Pulmua namilla asentojen välillä/ en nosta ihan ylös ettei kerkeä liikuttaa takajalkoja. i-s takakintut pysyi paremmin paikoillaa, jos jatkaa ok voidaan tehdä jos liikuttelee niin tämä tauolle myös hetkeksi. Takatassut pitäis saada pysymään iiiiihan paikoillaan. m-i ja i-m tais olla aika ok. Piu teki kaukoja omalla vuorolla ja sen takajalat oli seisomisissa kuin liimatut. "nyt_mä_tiedän_mihin_pyrkiä"

---------------------

*Jääviä: kas kummaa jos pieni bc ennakoi kun Satsukin näki mun jähmöilystä milloin meinasin stopata :) Rennommin ja itse pystyyn, liiku reippaasti niin Pulmsterikin liikkuu. Istumista sivulta imuttaen ja keikauttaen, maahanmeno opeta ensin edestä: kädet syliin nyrkkiin ja anna itse tarjota.

*Hyppyä: älä sählää, anna tarjota. Namia/ lelua heitellen ja sitten odota tarjoamista+ käsky ja palkka perään heti.

*Kiertämistä: anna vähän miettiä itsekkin, teki sitten jo hienosti :)

---------------------

Kaikkinensa mä itse niiiin mielellään menen auttamaan ja "neuvomaan" Pulmua kaikessa, pitäis malttaa antaa sen itse vähän miettiä ja oivaltaa. Ei tarvii sörkkiä kaikessa välissä. Vaikka Pulmu ei varsinaisesti jänskittänyt uutta paikkaa, ei musta kuitekaan ollut ihan oma itsensä. Mielellään vähän tutkaili paikkoja, haisteli ja olis syöny myös hallin pohjalla olevia kiviä. Mutta leikki hyvin niin alussa kuin lopussa ja namit kelpasi hyvin, keskittyi tekemiseen ja ohjaajaakin vaihtoi ihan tuosta vaan ja Satsu ilmoitti jo et voi viedä söpön Pulmsterin mukanaan. Empä taida vielä kuitenkaan vaihtaa suklaarasiaan. Treenin jälkeen käytiin kävelemässä tien reunassa ja katseltiin autoja. Satsun analyysi oli, että pelkää välillä ja kyttää välillä. Ei oo vielä kuulemma "paha", mutta ei tarviis pahemmaksi päästää. Ja tuijottamisesta pitää jo kieltää.