Tänä viikonloppuna oli vuorossa Hurtta osastokeikka Turun Kv näyttelyyn, Risty oli ilmoitettu näyttelyyn, mutta selkäkipujen ja lääkityksen takia jäi Varman ja Konsta kanssa mummolaan hoitoon.

Torstaina pakattiin siis auto täyteen ja matkasin kohti Laukaata, johon hoidokit jäivät ja pe aamuna jatkettiin tyttöjen kanssa matkaa. Kauas on pitkä matka ja perillä oltiin vasta iltapäivällä, osaston pystytyksessä vierähtikin sitten aikaa ja hotelleen kirjauduttiin klo 22.30. Pulmu matkusti tosi hienosti, ulkoili matkalla reippaasti huoltiksilla, odottelin rakennushässäkän keskellä rauhassa omassa boxissaan ja pääsi välillä jaloittelemaan ja puuhastelemaan hyllytyskaverina. Käytiin vähän myös leikkimässä ja namittelemassa isossa kehässä, reipas oli ipana sielläkin. Hotelliin päästyä tarmoa oli kuin pienessä kylässä ja Pulmu pääsi iltalenkille perjantai-illan vilskeeseen Turun ytimeen. Reippaasti taapersi sielläkin, olen kyllä tosi ylpeä! Hotellissa ihmetystä aiheutti hissi, johon Pulmu ei olisi oikein halunnut mennä ja kun hissi liikkui, niin maastoutui maahan. Nyt kun ollaan kaksi päivää ajeltu hissillä, menee sinne ihan reippaasti (ilta-ajelut sujui jo ihan rutiinilla) ja pysyy seisoen. Ei häviä lattia enää alta!

La aamuna lähdettiin hotellilta hallille klo 06.30 ja Pulmu pääsi ensin häkkiin pötköttelemään, sitten vähän hälinää katselemaan aamupäivällä ja taas isoon kehään leikkimään ja puuhastelemaan. Ensimäiset kuulutukset vähän katkaisi leikkiä, mutta jatkoi heti perään hyvin. Ihmisiä Pulmu moikkailee innoissaan, eikä pahasti rasisti tuntuisi olevan oudon näköisiä rotukavereitakaan kohtaan. Olen tosi ylpeä pikku ipanan reissukäyttäytymisestä, oikea maailman kansalainen on siitä kehkeytymässä :) Hotellissakin nukutti hyvin omass pedissä, kun ensin sai vähän leikittyä ja uutterana pureksi yhden puruluun pois.

Illaksi oltiin sovittu treffit Marian, Teeman, Tikin, Julian, Sampan, "Lupsun" ja Rain kanssa. Oli tosi hauska nähdä siskon ja veikan treenejä! Omasta treenistä jäi aika köpsä olo, Pulmu oli jotenkin tosi kumma:

*Alkuun leikkiä, periaatteessa lähti hyvin, mutta sitten harhaantui haisteleemaan hallin pohjaa muutamia kertoja. Tosi kummaa, koska ei oo tehnyt tätä koskaan! Aloitin kyllä treenin aika heti kun Pulmu tuli halliin, ei hirveästi saanut mahdollisuutta katsella paikkoja ensin. Ehkä tästä menin vähän jökeliin treeni tuntui jotenkin tosi köpsöltä. Pulmu ei varsinaisesti musta varonut pohjaa tai paikkaa, mutta tuli leluun vähän "puoliteholla" ja meni heitetyn perään tavallistakin huonommin (pallojen paremmin).

*Luosetulo; tämä tais olla aika ok

*Noutoa; tää oli ihan köpsää :(

*Kaukoja; nämä Pulmu teki hyvin

*Sivulletuloa; tämäkin vähän köpöä, nyt kun oon auttanut vähemmän niin tulee sivulle pienemmällä lenkillä ja ei niin suoraa (ensin tuntuu et lähtee hyvin, mutta ei pyörähdä perille saakka). Liikkeellelähdöt ei onnistunut oikeen ollenskaan.

*Hyppy; hyvin tarjoaa hyppyä, tosi tässäkin oli vähän huuhaa- ei mikään supersähäkkä

*Kiertämistä; lähti miertämään ekan ihan ite kun sanoin "tehdäänkö vähän kiertoa" :)

Seliseli, en tiedä olilko pikkukoira väsynyt, jännittikö mua vai mitä, mutta tuli vähän sellaine olo että oli sellaista "pikkusöpöä" puuhastelua. Ei tää nyt ihan näin köpsöä ole yleensä. Spekuloitiin Pulmun tyyliä mennä heitettyjen kamojen perään; pitäiskö käyttää nyt enemmän palloa kun juoksee siihen rennommin, palkata noutoakin pallolla? Ei kyllä oikein onnistunut ainakaan nyt ensiyrittämällä. Koitettiin Julian ideasta noudon nostoon tunnarikapulaa- kiersi senkin taakse poimiessa eikä vaihtanut palloon vaan omi itselleen (juoksi kyllä näennäisesti mun perässä) ja pureskeli sitä. Ei hyvä. Lopussa sain pari "hau" aikaiseksi kun hetsasin kapulalla- juttu loppui sitten siihen. Pulmu oli ihan läähky kun testailtiin siihen kaikkea, olis pitänyt lopettaa aikaisemmin. Tikki treenasi välissä ja lopuksi tein Pulmulle vielä Marian kanssa spekuloitua saalisleikkiä hihnaan sidotulla noutokapulalla. Ajateltiin, että Pulmua olis tarve saada "rohkeammaksi, röyhkeämmäksi ja hullummaksi" kapulaan. Vetelin siis hihnassa kiinniolevaa kapulaa poispäin niin kauan, että se tarttui liikkuvaan kapulaan. Tarttuikin sitten niin, että ei vaihtanut leluun lainkaan (yritin kyllä tosi kovasti). Leikittiin sitten viimein niin, että Pulmu sai vetää kapulasta ja minä vedin narusta. Täytyy vähän miettiä tätä. Pulmu kyllä sinkoilee kun vetelen lelua tms. sen edessä, mutta kun heitän lelun poispäin tai vapautan mun kädessä olevaan vaihti ei oo mitään raivopäistä. Tai siis ei se vauhtikaan, mutta nyt kun katsoi Rain treenejä niin oli siskolla vähän toinen "hurjuus" hommassa. Mä muka kuvasin Teeman ja Rain treenit, Teema joo onnistui, mutta lopussa olikin menny nappulat sekaisin ja kamera oli nauhottanut meidän spekuloinnit (jolloin luulin kameran olevan pois päältä) ja Rain treeni tietty kuvaamatta. Melkonen tekniikan ihme.

Teema oli tosi pätevä tyyppi, keskittyi hallissa hyvin ja oli aika hurjana palloihin. Hurjimpana kuitenkin noutokapulaan ja sen jälkeen ei oikein meinannut huolia muita leluja kun olisi vain halunnut kapulaa. Ja hyvin namitkin kelpasi, vaikka Maria on muuta väittänyt :) Rai leikki ihan sika hienosti, jos Pulmu on nopea niin Railla oli ihan oma hurjuussäätö tekemisessä vielä. Ääni tuntui olevan kaikilla aika hollilla jos oikein kaivoi- jokainen ipana tais hinkaista jossain kohti.Rai oli pennuista selvästi ajuin leluihin, se oikeasti kiihdytti vauhtiaan leluun päin juostessa. Vaikka Teema otti hienosti jo ruudusta kuolleen lelun, sekin jossain kohti juoksi heitettyyn vähän himmaillen. Teema kaiketi vähän käyttää silmää, Marian mielestä Pulmu ei (mä oon huono kommentoimaan tähän mitään).

Kiitos kaikille sikakivoista treeneistä, vaikka kritisoinkin tässä omiani, olen tosi onnellinen että Pulmu on mulla. Olen tosi ylpeä sen käytöksestä reissussa ja suhtautumisesta uusiin asioihin. Moni asia treeneissä on hyvin ja Pulmu on oppinut jo paljon. Mun vaan pitäis osasta nyt oikealla tavalla hurjuutta sitä eteenpäin, että meidä tekemisestä ei tuu vaan pikkusievää näpertelyä. Niinhän se tekee kun sille on opetettu. Ainiin ja hampaat irtoaa; eturivistö jo osin vaihtunut.

Lopuksi otettiin perhepotrettia, varsin haastavaa, ei onnistu vielä 2min paikallaolo ryhmässä vaikka Rai osasikin jäätävän hienosti jo istua :) Otetaan sitten seuraavalla kerralla suorempi rivi.

 

Ensin oma rakas..

Söpö Rai-sisko

Teema-veli med suurimmat korvat :)

Tikki-äiskä

Ja koko joukko, Teemaa haukotuttaa jo. Huomaa taustalla häärivät avustajat ;)

 

Ryhmässä istuminen ala äiskä ja lapset 4kk.