Maria onnitteli kk sankaria ja muistin, et piti kirjoittaa 5kk tilannekatsaus missä mennään:

*Seuruuta: Tarjoaa sivulletuloa jo aika tomerana, vaikkakin vielä melko kiinni namissa. Söpö :) Täytyy häivyttää namia. Seuraamista ei vielä kestä kovin pitkälle, vain muutamia askeleita tai alkaa "kuplimaan". Onneksi löytyi syy taakse jäämiseen; olin palkannut liikaa pysähdyksistä. Nyt ensin kehu ja namia liikkuessa. Kaarroksia molempiin suuntiin ja astun pois-etsi paikka tehty vähän. Tätä oon palkannut etupäässä namilla, tarvis ottaa lelu mukaan.

*Paikalla istuminen: kotona ruokaa odottaessa istuu olohuoneessa kun puuhaan koirahuoneessa/ keittiössä (näkee suurimman osan ajasta). Joskus saattaa "putoilla" tavaroita maahan- ei mene enää halpaan. Istuu tosi tomerana. Istumista tehty vähän myös muualla (aika vähän, lähinnä lyhyitä odotteluita). Maahan pitäis aloittaa myös.

*Siinä: alettu ajaa sisään treeneissä, kestää vaihtelevasti (enimmäkseen aika hyvin!). Menee mielellään lonkalle eli reteeseen lepoasentoon. Kotona illalla usein nukahtaa jos otan sohvan viereen jalkoihin.

*Luoksetulo; kiinnipidosta tai "siinä" käskystä, oon palkannut etupäässä leluun jalkojen välistä.

*Hyppy: hyppelee iloisesti sinne tänne, vähän jotain tajua käskystäkin? Hyppää takaisinkin kun houkuttelee lelulla. Mutta tarjoaa siis tätä hyvin omatoimisesti :) Tästä pallo.

*Nouto: nostoja ja vauhtinoutoa kiinnipidosta metallilla ja ohjatulla. Nostoja tarjoaa tosi tomerana jos kapuloita sattuu olemaan maassa. Vauhtinoudossa hyppää joskus kapulaan, poimii nyt lähes poikkeuksetta keskeltä. Vaihto vähän tahmeaa (pitäis kapulan mieluusti itsellä), tähän kokeiltu just namia. Avustajan lisäheitto ylipitkään matkaan tuo vauhtia. Ja tietoisuus tehtävästä muutenkin lisännyt asennetta. Sorvattua kokeiltu vain muutamia kertoja, pitäis ottaa mukaan, olis helpompi heittääkin. Tästä lelu.

*Ruutu: uusin ohjelmistossa, koska kuollut lelu vielä vaikea niin tätä on tehty alustalle. Pulmusta super hauska temppu! Tässä enimmäkseen nami- joskus pallo (ei käy sekaisin), matka pisimmillään n. 1/2 kisamatkasta.

*Jääviä ja stoppia edestä namia/ palloa heitellen. Seisomaan jarruttaa hyvin, maahan menis mielellään etuosa-takapää järkässä. Istumista jonkin verran sivulta namilla autettuna. Jäävissä pysymistä ja leluun vapautusta myös tehty jonkin verran.

*Kaukoja: istu-seiso, istu-maahan ja maahan-seiso sarjoissa jumppaa ihan läheltä (mä seison kuitenkin välillä).

Muuta:

-Kiertämistä (kiertää aina vasemman kautta).

-Käsikosketusta (ei malttais millään muuta kuin tökätä).

-Reissattu tosi paljon- matkustaa autossa hirmu hyvin (nukkuu). Vieraissa paikoissa tyytyy omaan häkkiin. Vieraita ihmisiä kohtaan on tosi avoin, toisinaan tykkää olla lullutettavana ja toisinaan haluis vaan moikata+ jatkaa omaa puuhastelua. Treeneissä häkissä odottaessa vaikea olla hiljaa jos mä kehun jotain muuta (tai treenaan Ristyä). Muussa elämässä aika hiljainen (jo, ihan pienenä luulin ihan muuta :)).

-Treeneissä keskittyy tosi hyvin ja harvoin häirintyy ympäristön ihmisistä, koirista tai tapahtumista. Hyvin alkaa hommiin myös vieraissa paikoissa/ alustoilla.

-Ohikulkevat autot jännittää edelleen vähän (parempaan mennyt), imuria pelkää jonkin verran ja hiustenkuivaajaa ihmettelee (siedätys alkanut). Ammuttu ollaan omassa pihassa starttarilla- ei välitä.

-Namista tullut just ehkä vähemmän kiinnostava? Lelua saalistaa tosi hyvin, taistelu hampaiden vaihtuessa löysempää. Pallot on nyt ehdottomasti eniten pop.

-Ja Pulmu on kyllä tosi söpö :)