Tänään oli vuorossa Satsun valmennus areenalla ja Konstan kanssa vietettiin siellä koko päivä. Olispas kivaa, kiitos kaikille! Taitavia koiria ja ohjaajia kaikki ja ihana valmentaja!

Pulmu treenas Piupan kanssa heti aamusta, Pulmu tokana:

*Leikkiä ja siitä kiertämiseen. Ensin leluun ja sitten vietiin lelu ruutuun ja kiertämisen kautta ruutuun ja lelulle. Tämä oli Satsun mukaan hyvä.

*Sitten näytin pysymisiä ja leluun lähtöjä, tässä täytyy muistaa palkata vaihtelevasti myös sivulta, ei pelkästään leluun vapauttaen niin kuin olen tehnyt.

*Nouto katsottiin myös, Satsu heitti kapulaa kauemmas, vaihto namiin+ siitä leikki. Ohjatulla sekä metallilla, nämä Satsun mukaan hyvät. Täytyy muistaa ottaa lelulla vastaan perille saakka (nyt tarjosin namia jo aika kaukaa ja tuli tosi hölmö olo itselle), todennäköisesti alkaa vaihtamaan nyt nopeammin kun saa namia joitain kertoja. Nyt lähti ihan ok leikkiin namin jälkeen (juoksin itse myös aikalailla).

Tässä kohti olin niin viisas, et pikkukoiralle oli kylliksi yhteen settiin ja P tauolle.

----------------

Porukka teki paikallaoloja; Pulmu pääsi istumaan riviin (namialusta edessä ja välipalkkailin+kehuin), istui tosi hyvin ja tomerana. Makuu tehtiin erillään muista, nameja maassa ja palkkailin aika tiheästi. Ajattelin nyt tehdä kotona toisella ruoalla istumisen ja alkaa harjoittelemaan toisella makuuta (tähän asti tehty aina istumista). Iltaruoalla makasikin tosi hyvin (kerran varasti kun Konsta vapautti isot koirat kupeille "ole hyvä".), pysyi tosi tomerana eikä yrittänyt mennä lonkalle tai vaihtaa asentoa. Kehuin kyllä tosi tiheään :)

Muiden treenien sivussa tehtiin vähän seuraamisia (välillä onnistuu ja välillä iiihan pihalla), sivulletuloja, jääviä, kaukoja ja leikkiä useammassa lyhyessä setissä. Täytyis malttaa treenata pienissä kokonaisuuksissa ja P sitten lepäämään et jaksaa skarpata. Nyt jostain syystä olis kauheesti halunnut liehua kaikki tutut läpi, jos eivät olleet moikkailleet Pulmua.

------------------

Kotipihalla koitin vielä eri sovelluksia lelu seuraamiseen ja näppärältä tuntui, et pidin namin siasta narppaa nyrkissä ja kättä samalla tavalla kuin namin kanssa ja vapautin pudottamalla narpan saataville.

-----------------

Lähipäiviä on tullut kaksi tilannetta (eilen kirjanpitäjällä ja tänään hallin ovensuussa) et Pulmu vähän arkoi liukasta ja kiiltävää lattiaa. Meni siihen ihan ok, mut kun tajus et lattia on tosi liukas ja kiiltelee meni jotenkin tosi "varpaillaan". Leikitin sitä sitten tahallaan pallolla matolta liukkaalle osalle myös hallilla. Täytyy seurailla tätä. Luulen et liukkaus ei niinkään, mutta se kiilto ihmetytty jotenkin. Eilen kun beige lattia oli ok, mutta kun osa olikin vaaleansinistä ja tosi kiiltävää niin se oli paljon jännempi.