Aamusta käytiin retkellä jäällä koko porukalla ja vaikka Pulmu oli aika väsyneen oloinen päätin iltapäivällä käydä tekemässä pienen treenin KooKoon hallilla. Hallissa oli porukkaa joten treenattiin sitten ulkokentällä, joka oli aurattu, mutta paljastui pirun liukkaaksi. Pulmu tuntui häiriytyvät uudessa paikassa (ei oo treenattu siinä ulkokentällä koskaan) vähän hallissa agiliitävien koirien haukkumisesta ja tehtiin leikkipainotteinen pikkusetti (oli kyllä muutenkin ollut suunnitelmana). Häiriö näytti olevan isompi, koska Pulmu ei ollut nähnyt koiria, kuuli vain niiden haukkumisen. Treenin jälkeen jäätiin parkkipaikalle juttelemaan muutaman treenivuoroaan odottelevan kanssa ja Pulmu oli tosi varovaisen ja mielistelevän oloinen ihan vieraille koirille. Tulivan tosin aika räväkästi moikkaamaan (hihnassa), ehkä sekin vaikutti. Meni kuitenkin kaikkien luokse mielistelevän pentumaisesti. Hengailtiin hetki ja namittelin seuraamista vielä ja lopuksi leikittiin skinneezillä ja oli sitten ihan ok.

Treenistä:

*Herättelin narupallolla, leikittiin vähän ja yksi kiertäminen ja leluun. Sitten yritin seuraamista pelkällä narupallolla, ei ollut saanut yhtään namia enkä siis aloittanut namittamalla, oli tosi pihalla. Jotain pätkiä saatiin kuitenkin ja pääsin palkkaamaan. Tein sitten namillakin ja se parempi. Lopuksi parkkipaikalla tein tuttua nami seuraamista ja kävelin jo aika pitkiä pätkiä, nämä oli parhaita. Ihan loppuun palkkasin skinneezillä ja lähti leikkiin hyvin joten tein sillä muutaman pätkän vielä (skinneez nyrkissä niin kuin nami olisi ollut) ja nämä ok. Tää on nyt aika hankala juttu yhdistää nami ja lelu. Lelun käyttö olis ok et sais vähän rennommaksi ja "rajummaksi" Pulmua, ei niin vakavaksi seuruuta. Ei oikein vain tunnu onnistuvan se vielä, että antaisin namin ja sitten heti perään lelun, koska vaihtaminen vie hetken, että lähtee kunnolla mukaan. Tätä vaihtoa olis kait tarvis harjoitella myös ihan erikseen (siis nopeaa vaihtoa namista leluun), toisaalta tulee nyt myös siinä kun vaihdan noutokapulaa. Huomasin myös tosi kökön oman käytöksen (tajusin sentään :D); jos tunnen että Pulmu jää, houkuttelen sitä namilla (tai tyhjällä kädellä) mukaan ja teen siis koko työn itse. Pitäis tässä kohti "oijoi" astua sivuun ja odottaa et hakee paikkaa  uudelleen ja palkata siitä (siis Pulmun tehtävä työ!). Sitten tarviis saada joku viisaampi katsomaan, onko seuruu hyvä siinä kohti kun musta siltä tuntuu. Kun saan Pulmun aika kiinni jalkaan, pää on aika kietoutuneena mun jalassa, on tomerana itse, yrittää ja kantaa itsensä kunnolla, tuntuu hyvältä mutta ei mitään hajua näyttääkö siltä :D Satsuu, tarvitaan sua :)

*Hyppyä: tää tuntuu olevan Pulmun suosikkeja. Hyppäs hienosti (käskyllä!), palkkasin ensin suoraa, sitten stopin ja lopuksi suoraa+ paluu hyppy (takaisin olisi kyllä tullut hypyn kautta ihan ilman pyytämistä).

*Noutoa: vauhtinouto ohjatulla- meno oli vähän jähmee (selkeesti parempia ne kun joku muu heittää kapulaa kauemmas), paluu ok ja vaihto nami+lelu. Sitten olin päättänyt kokeilla pitoa: "hae" käskyllä nosto läheltä ja lelu esillä kehuin ja "pidä". Piti tosi hienosti! Kerran pudotti ilman jessiä ja potkaisin kapulaa ja uusi "pidä", poimi ja piti niin kauan kuin "jes". Osan vaihtoi hyvin leluun heti, jos ei vaihtanut niin vaihdatin namiin+ leikki jatkui. Kun piti hyvin, tehtiin myös hyppyjä ja kiertämistä: piti tosi kivasti niissäkin. Metallilla myös (ei hyppyä, vaikka meinas sitä itse tarjota), tämä myös hyvä!

*Loppuun yksi luoksetulo istumasta tosi pitkältä matkalta (vapautus leluun jalkojen välistä), leikittiin ja heittelin nameja, stoppi ja muutama maahanmeno (että tulis tehtyä muuallakin kuin vaan sisällä...)