Oho, pyörähtipä pieni tovi blogin päivittämisessä :D On ollut elämä aikamoista liitoa ja jostain piti tinkiä- tämä tuntui vähiten tärkeältä. Noo kerrataampas kuitenkin vähän kesän tapahtumia. Kesäkuun alkupuolella oltiin Toko SMissä, puolivälissä kuuta avattiin Pieksämäen myymälä, juhannuksen aikaan mökkeiltiin pari pv ja heinäkuun alussa matkasin joukkueen kanssa Toko MM:iin Pariisiin. Kiirettä on ollut työsaralla, mutta treenaamista ei ole jätetty! Pumpe on päässyt treenaamaan etupäässä aamuisin erilaisissa paikoissa ja Ripa on hömppäillyt vähän jotain sivussa. Pulmu edistyy ja Ripa taantuu; arvata voi ketä on motivoivaa treenata...

Ripa osallistui SM tokoihin KooKoon joukkueessa. Tuloksen suhteen ei jäänyt paljon lapsille kerrottavaa, kolme liikettä 0 (luoksetulo, ruutu ja tunnari) ja Räsästä siteeraten tunnelmat olivat "Elämä on LAIFFII!": "Näyttäähän se tosi hauskalta ja koiralla on epäilemättä tosi hauskaa, mutta ei tässä kyllä paljoa jää pisteitä jaettavaksi". Ripan treenaamismotivaatio on ollut aika maissa, suunnittelin jo aikaista eläköimistä. Kaikki on vaan niin suurpiirteistä ja sinne päin ja Ripa palaa vanhoihin päivityksiin niiiiin helposti. Esim. kelli tässä yks pv taas noutokapulan päällä ja patsasteli ennen nostoa, ihan niin kuin ennenvanhaan konsanaan.

Pumpe on saanut runsaasti elämänkulua ja reissannut mukana vaikka missä. SM:issä turistina, erilaisilla mökeillä, veneillyt, käynyt lentokentällä, matkustanut junassa, ollut Pieksämäen liikkeellä ja osallistunut vaikka mihin ohjelmanumeroihin. Treenannut vaikka missä; puistoissa, kisoissa, torilla, erilaisilla kentillä. Nukkui jopa agilitykisoissa! Niin ja eka juoksu oli heinäkuun alussa. Teiniä huimaa joskus ja joskus ei, välillä treeneissä menee sikahienosti ja välillä miten sattuu. Välillä namit maistuu ja välillä ei, välillä leikki sujuu välillä ei. Välillä tuntuu, että leikki kyllääntyy aika pian ja pikkukoira läkähtyy nopsaa- huono kunto, kuuma keli vai kehittymätön psykkinen kestävyys vielä? Vähän kaikke varmaan. Ihmiset on enimmäkseen Pumpesta ihan huippuja, joskus voi tulla yksittäinen pöh jollekkin yllättävälle jutulle, mutta jättää pöhkimiset aika pian. Ristyä kohtaan on välillä aika röyhkeä varsinkin lenkillä, törmäilee ja töykkii koittaen saada Ripaa reagoimaan. Mutta kuuntelee kyllä kun käsketään pois. Kiltti se on ja ihana- saattaa kyllä olla että joissain jutuissa vedättää mua ihan 6-0... Tykkään siitä ihan tosi paljon :) (Pulmusta siis, en siitä k...settamisesta :)) Rakastaa uimista ja hyppii laiturilta. On kilahtanut ihan kympillä frisbeen heittelyyn- ajattelin opettaa merkin sillä, saa nähdä kauanko menee ennen kuin alkaa hiipimään (nyt juoksee vielä musta rennosti).

Treeneissä vaikeinta on tuo vireen vaihtelu; koskaan ei tiedä onko laiska päivä vai huippupäivä. Jotenkin osaan jo kuitenkin lukea/ tuntea fiiliksen treenin alussa (no joo kait sen huomaa keuliiko vai hiihtääkö perässä) ja koittaa suhtautua siihen rennosti. Mut oma turhauma kun ei ihme kyllä auta yhtään ja jos alkaa kyrsimään niin kannattais lopettaa treeni heti alkuun. Sitten kun mä oon niin saakelin kökkö vajoamaan houkutteluun ja se ei kyllä tee pikkukoiraa yhtään aktiivisemmaksi, osaa hienosti lusmuilla suu auki ja odottaa hyvää palvelua tekemättä mitään ihmeellistä. Pitäis osata olla hyvä kouluttaja- ei hyvä maksaja. Nyt kun muutaman kerran on jostain asiasta joutunut vähän "tukistamaan"/ herättämään arkielämässä niin oon huomannut, että osaa kyllä olla tosi näppärä, oma-aloitteinen ja aktiivinen mua kohtaan. Eli jossain kohti täytyis varmaan osata jo vaatia asioita.

Kapulan pito saatiin ajettua sisään tosi kivasti, pitää sitä nyt hyvin ja näppärästi liikkuu jo kapulan kanssa. Sivulle tulo vielä enimmäkseen vähän kankeaa, mutta treenataan lisää. Tässäkin joskus sitten taas pyörähtää tosi näppärästi. Noudossa tehdään edelleen osia- tosin piti jossain kohti kokeilla ja osaa kyllä kokonaisenakin :) Mutta osat vaatii paaaaljon vahvistusta- tehdään niitä. Torstaina päästää ekalle T-leirille, huippua päästä treenaamaan 4pv tokoa tosi taitavien tyyppien kanssa!!

MM matka oli taas tosi hyvä opintomatka. Tein päätelmiä omassa pienessä päässäni ja omia pieniä ahaa elämyksiä: MMiä ei voita koira, joka juoksee kovimpaa vaan se koira joka tekee vähiten virheitä ja keskittyy ohjaajaan ja tekee töitä ohjaajan kanssa. Ei auta jos koira suorittaa innoissaan ja fanaattisesti temppuja oman mielensä mukaan tai itse päättelemällään tavalla/ järjestyksessä. Focus pitää olla oikeassa kohteessa.. Tässäpä vähän treenattavaa meille. Suomalaiset oli tosi eteviä ja oli hienoa olla heidän joukkueenjohtajanaan. Harmittavasti vaan sattui ja tapahtui kaikenlaista, mitalleja ei tullut mutta eiköhän sitten ensikerralla taas!

Maria, Surku, Tiuhti, Teema ja Tikki kävi viime vkonloppuna kisaamassa aksaa Mikkelissä ja pidettiin samalla sukutapaamista. Oli ihan sika kiva nähdä, ihanaa kun kävitte! Teema aka "Mouho" oli tosi söötti, poikamaiseen tyyliin hauska raikuli teini mutta selvästi kilttiä sukua myös :) Ja tietysti tosi etevä kun päästiin tottistelemaan porukalla myös kahtena päivänä. Pumpe on kuulemma paljon kuin äitinsä tuossa iässä, joten uskon kyllä että hyvä siitä tulee kun äipästäkin kasvoi niin etevä :)