Lähdettiin aamulla aikaisin liikenteeseen ja olin ennen kahdeksaa jo Pieksämäellä. Pikku treeni ennen töihinmenoa Hau-Hau hallissa:

-Pieni lenkki hallin pihassa ja alkuun leikkiä ja hyppyleikkiä. Leikittiin kahdella narpalla, vaihto on se juttu Pulmulle, mutta omalla tyylillään leikki hyvin! Leikistä lennossa hyppy (kaukaakin) ja sitten jessillä ja suhinalla vapautus leluun. Kiihdytti hyvin! Välissä yksi sivulle, tämäkin yllättävän kivasti!

-Pari pätkää seuraamista lelu kainalossa, vähän kaarrosta, ok!

-Luoksetulo; jätössä juoksin osan matkaa ja kutsuin aika pian kääntymisen jälkeen. Aika kiva ilme ja sivulle ok pienellä avulla. Nami ja leikki jatkui. Treeni eteni rennon oloisesti ja Pulmu oli tosi hyvin mukana.

-Noutoja; "raahasin" lelulla kauemmas ja kääntymisestä lähetin noutoon. Pikkukoira on nopea oppimaan ja vaikka jätti kapulan maahan näennäisesti hyvin niin ei tainnut henkisesti päästää siitä irti. Kun oltiin käännytty matkan päässä, ei tarvinnut paljoa irrotella Pulmua lelusta kun kimposi takaisin hakemaan kapulaa. Menovauhti hyvä, mutta räjäytti taas rumasti jokaisen noston :/ Yritin vähän "hoputtaa" just ennen kapulaan tarttumista, ei auttanut. Tuli leluun ihan hyvin (jopa vähän kiihdytti), mutta ei olis vaihtanut heti leluun. En kiinnittänyt kapulaan mitään huomiota, mutta sain jonkin aikaa suihkia että pudotti kapulan. Sitten leikki ok. Tulee ihan pentuajat mieleen... :) Metallin tietty vaihtoi vielä puuta nahkeammin.

-Nostoja puulla sekä metallilla: nostatin ensin maassa olevaa kapulaa ja sitten pudotin lähelle. Sain yhden älähdyksen aikaiseksi ja kun huomautin siitä (olin taas kyllä ihan myöhässä) neiti ei taas hetkeen suostunut koskemaankaan kapulaan. Laitoin kapulan 2x suuhun ja "hae"+ kehut, sitten alkoi taas nousta maastakin. Jos juoksee kovaa ja vire hyvä vauhtijutuissa (muutenkin oli tänään ihanan "raju"), räjäyttää kapulaa ja näissä nostoissa tulee ääntä. Voi plääh...

-Sitten testasin hyppynoutona ja palkkana vinkupallo: heitin kapulan, leikitin pallo kädessä kauemmas ja lähetin hyppäämään. Hyvin meni, tosin oli enemmän kiinni lelussa ja ekalla kääntyi hypyn jälkeen just ennen kapulaa sen näköisenä, että "heitätkö pallon?". Kun kehotin uudelleen "hae" nappas kapulan hyvin. Toisella pidin pannasta kiinni heitossa ja päästin sitten "hyppy-hae-hyppy" ja vauhtipalkaksi jes, vingutin palloa ja heitin pallon mun taakse. Tässä kiihdytti tosi hyvin jessistä ja vingutuksesta ja pudotti kapulan samantien + syöksyi pallon perään. Kokeilin samaa tasamaalla ja sama juttu: mennessä vähän odotteli selvästi palloa (tietty siistin noston kannalta olis nyt hyvä että ajatus enemmän lelussa), jessillä ja vingutuksella kiihdytti tosi hyvin ja pudotti nopsaa. Myös metallilla. Ja ei räjäyttänyt nostoissa yhtään kertaa. Mutta mitenkähän tämän pallon kanssa; tuleeko seuraavaksi pieni kyylä? Viisaammat- apuja?

-Jääviä namilla

-Loppuun vähän kaukoja

Kun vinkupallo oli ihan suolaisessa hiekassa pikkukoira ei voinut enää ottaa sitä suuhun vaikka mieli olisi tehnyt :) Pestiin vermeet sitten autolla seuraavaa treeniä varten. Päivän Pulmu oli myymäläapulaisena Pmäen liikkeessä ja sai hengailla vapaana kaupassa. Oli tosi kiltisti (ihan vähän yritti pölliä luita hyllystä ja mieluusti olis pelannut yhden pikkupojan kanssa narupallolla), moikkasi iloisesti kaikki asiakkaat eikä yrittänyt livistää Seppälään tai Kappahaliin. Tuntuu tietävän mihin oma "tontti" loppuu. Ai niin ja vahvistui käsitys, että Pulmu on kissojen sukua. Annoin sille kissanhiiren, josta kuuluu vinkaus kun sitä täppää tassulla. Heitteli sitä ihan innoissaa, täppäili ja kelli sen päällä :)