Jee meidän eka T-leiri :) Ripa lähti turistiksi ja matkattiin Piupan ja Satsun kanssa, huippu kivaa oli! Muistiin panoista lyhennelmä viikonvaihteen tapahtumista...

Torstaina:

Tokoiltiin Ansun ryhmässä. Pumpen piti tehdä treeni kahdessa osassa, mutta kun mä oon kova selittämään niin suurin osa ajasta menikin spekuloidessa. Pumpe teki noutoa:

Näytin vauhtinoudon omalla heitolla ja leluun vaihdolla ja sitten jatkettu heitto+ lähdin juoksemaan karkuun. Tokihan se juoksee tuossa toisessa lujempaa vaikka ekakaan ei ollut Ansun mielestä huono. Molempia voisi nyt kuitenkin tehdä. Sitten nosteltiin vähän kapulaa ja katsottiin sivulletuloja, jotka on pikkukoiralle kovin vaikeita. Metallin kanssa Ansu varoitti, että Pumpe näyttää vähän liiankin ilahtuneelta kapulasta ja kapula kilahdus ei ole kiva juttu. Onhan mua tästä varoitettu jo niin paljon, että olis varmaan syytä uskoa ja turha sitten ainakaan valittaa jos siitä tulee joskus ongelmia. Juteltiin nyt äänähdyksestä, jota aina välillä tulee kapulaa nostaessa ja se täytyy nyt alkuunsa karsia pois. Ansu kehui, että Pulmulla on hyvä pito :) Koitin inttää, että ei vaihda metallia leluun, mutta vaihtopa tässä treenissä. Eli ehkä se sieltä tulee kun jatkan vaan.

Ansu ehdotti:

-Sivulletuloja ja vapautus kehuen (kapula pysyy suussa) ja esim. kolme sivulle siirtymistä ja sitten vasta vapautus leluun.

-Peräänlähtö hetsistä, niin että avustaja laittaa kapulan Pulmun suuhun vasta kun käännyn ja sitten vauhdilla perään (vauhti ohjaajaa kohtaan)

-Poimiminen matkalta

-Poimiminen seläntakaa + perään

Myöhemmin tehtiin Satsun kanssa toinen setti sivummalla, halusin et S katsoo seuruuta. Se oli kuulemma mennyt kovasti eteenpäin :) Täytyy muistaa vaihdella palkan paikkaa (3 askelta, 7 ask...), nyt varmaan oon palkkaillu melko samasta kohti. Sivulletuloja vahvistettava kovati myös, ne on nyt jäänyt liian vähälle, tehtiin niitä myös. Pumpe olis kovin tomerana tehnyt juttuja myös kakkosen kanssa :)

Sitten tehtiin vielä porukassa paikallaolot ja Pumpe pääsi mukaan; kehätarkastus ja luoksepäästävyys + evl käskytys, avulla nopsaa maahan. Hyvin kuunteli mitä mä sanoin :) Kehuin ja välipalkkasin aika paljon, mut pötkötti hyvin.

-----------------

Perjantaina:

Pulmu ja Piuppa nukkui yön ilman, että häkki olis heilahtanut kummallekkaa :) Jee, isot tytöt osaa käyttäytyä!

Aamupäivällä treenattiin Satsun kanssa sivussa:

-Seuruuta; 3 ask, 7ask, 12 ask (!) Mun pikkukoira seurasi hienosti!!! Kommentit: Ei tarvii hillua alussa niin paljoa, mutta hyvin lekki :)

-Kaukoja- edistynyt

-Jäävien maahan pyörähtämisen kautta ja sitten sivulta- apuja etuviistoon.

-Sivulta maahan sama juttu; kun annoin avun enemmän etuviistoon, enkä niin painokkaasti suoraa ylhäältä niin P ei mennyt lainkaan lonkalle!

SIRKEN treeneissä iltapäivällä:

-Seuruu 2x lyhyt pätkä, hyvä!

-LT sivulletuloa voisi rakentaa kiertämisen kautta (kiertoa otettava nyt enemmän jos tulis kivempi juttu ja sais tästä se vauhdin treeniin)- HETSAA, AUTA! Lelulla vois koittaa auttaa kiepahtamaan sivulle, nyt on aika vahva mielikuva, että aina kun tulee vahdilla mua kohti niin juoksee vaan ohi ja nappaa lelun.. Aluksi voisi palkata vain pelkästä pyörähdyksestä sivulle, vaikka ei istuisikaan.

-Merkki: Varo ettei mene liian kuplaksi, lähetyksessä vois pyöräyttää oikealta puolelta, suorempi heti meno

-Ohjatun suuntia: kapuloilla tai leluilla. Pulmu seisoi mun edessä (voi pitää kiinni) ja heitin kapulat molemmille sivuille. Sitten ohjasin sinne, minne P oli menossa vähemmän, eli autoin vahvasti vartalolla ja omalla liikkeellä+ käsky ja käsimerkki ja P sai hakea sen + vauhtipalkka. Tässä harjoitellaan samalla luopumista ja kontrollia. Sitten tullaan takaisin "merkille" (merkkiä ei tarvi olla, koira seisoo ohjaajan edessä) ja heitetään haettu kapula tyhjälle puolelle. Koira tietty haluaa hakea sen, mutta nyt lähetetään sinne toiselle. Tää oli kiva!

-Pitoa ja sieltä takaa mukaan. Kapulan kanssa sivulletulossa pyörähdys nyt kaikein vaikein.

Lopuksi tehtiin vielä jatkettu heitto ja peräänjuoksu. Sirke sanoi, että koulutus oli kovin teoreettista ja puhuin paljon :D Mutta kun halusin etupäässä kysellä. Sirke oli samaa mieltä, että nyt paljon asennetta ja oikeaa mielentilaa, ei saa piipertää pienen kiltin kanssa liikaa. Kerkeää kyllä.

Perjantai-iltana Juha piti Pumpelle ja Piupalle aksa yksärit. Mä luulin et vähän katsellaan sen kentän pössiksiä ja kohta juostiin jo montaa hyppyä ja putkea. Ja mun olis pitänyt osata juosta tissit toiseen suuntaan ja tossut toiseen... Sitten uhattiin jo kepillä jos en juokse kunnolla. Pikkukoira oli kovin pätevä, vaikka väsähtikin ihan tyystin lopuksi. Kivaa oli, ehkä vähän aksa kärpänenkin pörähti taskuun...

--------------

Lauantaina aamupäivällä Riitan tokoryhmässä, jossa oli paljon ikäkamuja Pulmulle. Teiniryhmä Hipin ja Megin pennuista + Pumpe mukana ja Teema treenasin kehän reunalla välillä kans:

-Pulmu pääsi mallieläimeksi kun puhuttiin noudosta ja pidosta. Pätevästi Pulmu kapulaa piti, vaikka on nyt kyllä sitä mieltä, että sivulle tulo sen kanssa on tosi_vakava_juttu. Täytyy irrottaa se omaksi jutuksi ja tehdä kotona keittiöjumppana paljon. Kentällä sitten vauhdikkaampia versioita. Tosin luovutus saa olla vakava juttu ja sitten vapautus leluun. Tehtiin myös hyppynoutona.

-Seuruuta; kuten tehtiin muinakin päivinä ja hyvin sujui. Kerran meinasi kuplahtaa ja "op-pop" astuin sivuun ja hyvin Pumpe korjasi takaisin!

-Riittakin muistutti; sivulletulojumppaa kotona...

-Hyppy ok, vaikka meni aika vinoon niin tähän ei kannata varmaan laittaa alempia luokkia varten enempää focusta. Ylläpito ja käytetään sitä palkkatemppuna.

-Kaukoja- tee nyt turvallisesti kuntoon + matkaa pidemmäksi, ei mitään ultimate häiriötä. Peruuttaminen vienyt hyvin ajatusta taakse.

-Liikkeiden alut + liikkuri nyt mukaan treeniin enemmän. Apuja maahanmenoon ja välillä ilman apuja- kun menee, vaikka menisi hitaammin ilman apuja mutta onnistuu niin super kehu ja palkka!

-Paikallaolo kehätarkastuksella ja luoksepäästävyydellä- Pumpe meni kehään ilman hihnaa ja se tuntui tosi luontevalta.

-Pekan ajatus, että jos metallissa ei huoli lelua/ namia niin voisi koittaa löytää palkitsevan tehtävän siihen. Esim. kierto

Lopuksi tein sivussa pitkiä luoksetuloja; ei kyllä mitään ajatusta kääntyä sivulle vaan juokseen kovaa ohi ja luulee et lelu matkalla. Täytyy irrottaa sivulle pyörähdys nyt tehotreeniin ja vauhti/asenne luoksetulossa jotenkin omanaan.

Illalla Timo piti meille aksaa ja oli taas super kivaa! Sitten meillä oli vielä Vappu Alatalon psyykkaus luento; tämäkin tooosi mielenkiintoinen. Olisi ehken aihetta hankkia nuppijumppaa joukkueenjohtajan hommien, oman työn ja kisakuupan kehittämiseksi... Luennon jälkeen oli niin hyvä fiilis itsellä, että ajattelin treenata viilenevässä illassa vielä Pumpen- se teki ihan super ihanan vauhtitreenin. Onkohan kaikenmoinen tökkiminen aina mun säpittämisestä kiinni?

------------------

Sunnuntai aamuna oltiin Vapun hyppyseminaarin teoriassa ja sitten tokotreeneissä. Meidän piti olla Satsun ryhmässä, mutta kun aika oli aika tiukalla siirsin treeniajan muille ja Nina ja Timo lupas katsoa/kommentoida Pulmun treenejä:

-Tehtiin vauhtisetti ja juteltiin vasta sitten: seuruuta 2 pätkää, palkka kainalosta (toisella kerralla Nina sanoi paikan). Luoksetulo ylipitkästä matkaa ja palkkasin vauhdista (lelu esille n. 1/2 matkassa). Vauhtinoudot jatketulla heitolla ja peräänjuoksulla, vaihto leluun. Ei pudottanut lelua, mutta otin vastaan "kiitos" ja sitten leikki jatkui- leikki metallin jälkeenkin :)

Kommentit:

Seuruut ok! Luoksetulossa jättö vähän epämääräinen (en oikein itsekkään ollut päättänyt miten sen teen, kisamaisesti vai epävirallisesti. pitäis tietää). Palkaksi voisi opettaa temppuna jalkojen välistä sukelluksen ja sitten vasta lelu esiin. OLE SELKEÄ JA LELU ESIIN VASTA JESSIN JÄLKEEN. SOSIAALINEN PALKKA AINA ENNEN MUITA!

Kapuloille mennessä puulla juoksi vähän lenkin kapulan takaa ennen tarttumista ja metallilla hukkasi sen nurmeen hetkeksi mutta sitten tarttuminen oli napakampi. Tässä voisi kehua jo aikaisemmin, eli kun P näkee kapulan läheltä "hieno", jos sille tulisi kiireempi tarttua ja palata mun luo. Hyvä vauhti ja asnne molempiin suuntii. Yksin treenatessa matkaa kapulaan saa joko menemällä itse välille heittämään+ juoksee sitten karkuun tai alku kisamaisesti P sivulla ja siitä vapautus taaksepäin ja kehuen/ palkaten kävelee poispäin kapulasta. Lähetys sitten kauempaa (tässä tulee samalla katkaistua jos meinaa kyylätä kapulaa ja liian kiinni siinä heiton jälkeen)+ vauhtipalkka. Tässä voisi olla joskus myös hyppy mukana "imurina".

TREENIEN LOPPU: loppuleikki voi jatkua autolle saakka ja namit häkkiin. Ei aina lässäytetä makuuttamalla pikkukoiraa kentällä spekuloinnin ajan!

Lopuksi vielä paikallaolot kehäänmenotarkastuksella. Tomera pien eikä mennyt edes lonkalle kun oli "uudella" avulla mennyt hyvin maahan!

Iltapäivällä oltiin Vapun hyppyseminaarissa; mielenkiintoista ja Pumpella oli kuulemma hyvä hyppytyyli.

-------------

KIITOS kaikille kouluttajille; Ansulle, Sirkelle, Riitalle, Pekalle, Satsulle, Ninalle, Timolle ja Juhalle! Oli ihan huippuhyviä treenejä ja vinkkejä! Ja tietysti kehän reunalla kommentoineille! Isot kiitokset myös T-tiimille ihan huippukivasta leiristä :)

Niin ja mun pitäis tehdä treenisuunnitelma..