Aamupäivällä oltiin ahkeria ja lähdettiin Eevan kanssa treenaamaan ja lenkille Pitiksen kentälle. Vieressä oli menossa jalisturnaus ja mukaan lyöttäytyi yksi kovin tuttavallinen pikkutyttökin katsomaan treenejä. Päätin sipaista Pulmun kanssa kisamaisen setin. Ensin heittelin palloa muutaman kerran kehän reunalla ja leikittiin pulikalla ja Pulmu sai vähän liehua, sitten kehään Eevan käskyttämänä:

-Luoksepäästävyys: haukotteli Eevan kävellessä kohti, mutta eihän nyt näin tuttu ahdista. Tästä vapautus ja palkaksi pulikkaleikki.

-Seuruu hihnassa ja ilman hihnaa, alo kaavio yhdellä kulmalla ja parilla täyskäännöksellä, liikkeestä seis ja juoksuosuus myös. Hyvin alokasmaista oli joo :D Kontakti tais kestää aika kivasti, asenne oli musta oikein hyvä ja vaikka palkkasin ekan pätkän jälkeen vain kehulla, oli siitä hyvin ilahtunut ja aloitti työt senkin jälkeen hyvin. Paikka vähän seilas, vähän kerkes katsella merkkiä ja kaivonkantta matkalla ja pää vähän nyökki. Käännöksiä ei osaa eikä liikkestä seis; tomerana korjas paikkaansa pienen hypyn kera jos ajautui vähän väärään kohti. Juoksu meni yllättävän hyvin, ei pomppinut ja pysyi siinä hyvin mukana (tätä ei oo muistettu harjoitella yhtään), liikkurista ei tainnut juuri välittää josta oon tosi ylpee. Vapaana seuraamisesta palkkasin pulikalla ja oli siitä oikein ilahtunut.

-Liikkeestä seis: Otin yhden pysähdyksen edestä kuivaharjoitteluna ja siitä kehu. Seuruu ihan kivaa,  käsiapu pysähdykseen + ehkä turhan voimakaskin käsky, tais olla aika ok stoppi. Pa istui lopussa aika taakse. Tästä kehu+ leikki

-Luoksetulo: matka tuntui kyllä tosi lyhkäseltä nyt kun on tehty enimmäkseen niitä ylipitkiä :) Jättö hyvin, tuli vähän varovaisessa laukassa (piti juosta jalispeliä kohti), mutta laukassa perille saakka, sivulle suht ok ilman apuja ja taas pa vähän takana. Kehu

-Liikkeestä maahan: yksi kuivaharjoittelu edestä ja varsinaiseen liikkeeseen annoin voimakkaan vartaloavun käskyn lisäksi. Liikkeen loppu ok. Tästä kehu

-Hyppy: mentiin hypylle ja höpöttelin alkulöpinät ja Eeva otti vielä yhden laudan pois ja jäi seisomaan aika lähelle hyppyä. Käskyllä Pulmu nousi, mutta ei lähtenytkään hyppäämään vaan palas takaisin sivulle. Sitten hyppy ihan epävirallisesti ja uusinnalla tais sivulta olla vähän kankee lähtö myös, mutta palkkasin pallolla hypystä. Jossain kohti saatiin koko liike loppuun saakka ja seisahtumisen jälkeen ok. Ei oo nyt hetkeen treenattu tätä tarpeeksi tai sitten sivullaolo on nyt niin vahvana, että ajatteli valita hypyn sijaan sen? Tai sitten ei oo vaan tehty tätä tarpeeksi perusasennosta vaan vain leikkinä.

Sitten leikittii vähän pallolla ja pulikalla leikkien autoon.

-------Tempo, Ripa ja Boubie treenas

Toinen setti otettiin vauhtuíjuttuja. Ajattelin kokeilla patukalla leikkiä (Satsun ehdotus, kiitos :)) ja yllätykseksi Pumpe ilahtui patukasta ihan hurjana!

-Ruutu: vietiin lelu yhdessä ja sain pitkästä matkasta "karata" ruutuun: hyvin! Sitten käytiin katsomassa paikkaa yhdessä ja lähetys lähempää, jessillä heitin patukan. Iloisesti liiraa ruudusta takaa yli, mutta asenne oli hyvä :D

-Luoksetulo pitkällä matkalla, hetsasin patukalla vähän jätössä, lähellä annoin uuden "sivulle" käskyn ja palkaksi kehu+ leikki. Hyvä ilme ja vauhti!

-Sitten noutoja: jättönouto patukalla kauemmas leikkien, hoputin ennen nostoa ja vauhtipalkka heti patukkaan (juoksin karkuun). Nosto tais olla aika ok ja juoksi kovasti :) Näitä taisin ottaa pari eri matkoilta. Sitten Pulmu maahan, heitin kapulan, käskin sivulle ja siitä lähetys noutoon. Kehuen sivulle saakka ja palkaksi patukka ja uusi samallainen. Ekassa sivulletulo jäi vähän vajaaksi, toisessa autoin ja nyt hyvin. Sitten metallilla jatkettu heitto + vauhtipalkka ja nouto liikkuvan kapulan perään ja otin sivulle saakka. Nostoja/ jätetyn kapulan noutoja lähempää vaihtoi superisti patukkaan!!! Jeejeejee :) Siis mun pikkukoira vaihtoi kapulaa leluun monta kertaa ja leikki patukalla ihan innoissaan, siistii!

-Ohjattu leikkiä vinkupalloilla, Pulmu keksi miten kätevästi voi leikkiä itse kahdella pallolla. Haki ensin sen pallon, jonne ohjasin ja juoksi seuraavaksi toisen pallon luokse. Toinen pallo suussa ja toisella pelasi tasuilla ja teki tosi näppäriä vaihtoja kun jonglööri konsanaan :) Näytti olevan kovin kivaa, mutta toi sitten jossain kohti palloa mullekkin.

-Hyppyleikkiä; lähetin kaukaa hyppäämään ja suhinalla+ jessillä vapautus patukkaan, kiihdytti tosi hyvin :)

Pumpe leikki ihan superisti, oon ihan sika onnellinen siitä! Kisamaisessa vastas mun mielestä kehuun hyvin ja kesti yllättävän hyvin ympäristön hälinää ja palkkaamattomuutta. Palkkaamattomuus näkyi hypyssä (?), kerran vähän väisti Eevaa jossain kohti liikkeen välissä kun oltiin ihan lähellä, mutta kun en välittänyt siitä niin kipitti perässä ihan ilman sen kummempia apuja. Toisessa setissä meidän pikkukatsoja tuli välillä aika lähelle ja kun oltiin menossa hakemaan kassilta kapulaa niin kulki ihan kannoilla. Olin käskenyt Pulmun mukaan "tässä" käskyllä ja ahdistui selvästi vähän perässähiihtäjää, mutta tuli ihan mun kinttuun kiinni kun sanoin uudelleen "tässä". Tytteli kyllä unohtui kokonaan kun otin kapulan esille. Seuraamiseen pitäisi saada mukaan nyt niitä käännöksiä ja kokonaisuutta, ei kauheesti ole vielä Pulmulla käsitystä että siinä voi tapahtua kaikenlaista :) Mutta mistäpä olisi kun ei olla harjoiteltu! Liikkeiden alkuja ja sivulletuloja pitäis vahvistaa nyt enemmän vielä, mutta kun huolii taas vähän nihkeästi nameja ja lelulla palkkaaminen keskeyttää enemmän tekemistä niin on vähän haasteellista. Muutenkin on syönyt ihan tosi huonosti nyt, närppii vähän ja lahjoittaa kyllä ihan anteliaasti ruokansa Varmalle ja Ristylle.

Kotona vaeltaa välillä paikasta toiseen uikuttaen, mietin et olisko nyt kuitenkin mielestään "synnyttämisen aika"? Hakeutuu kaikkiin ihme kolosiin makaamaan ja on petaillut normaalia enemmän. Reissussa teki tohkeissaan pesää laavun alle, eilen tyyräs itseään kaikkien sänkyjen alle ja viimein tunki itsensä sohvalle isojen selkänojatyynyjen taakse ja nukkuin siellä tyytyväisenä. Jospa tää hormoonimyrsky pian loppuisi kun olemattomat pennut saadaan maailmaan :) Lenkillä oli tänään taas vähemmän sitruunanaama ja leikki ihan innoissaan Eevan poikien kanssa (viimeksi ei läheskään näin paljon), Ristylle ei oo ollut enää niin röyhkeä. Tosin Ristylläkin oli vasta juoksut, olisko ne sekoittaneet pakkaa kans. Kotona kaivoi jostain pari iänikuista lelua ja tyrkytti tänään niitä meille innoissaan leikittäväksi. Joo mä tiedä, nää leikit säästetään töihin. Mutta Pulmu on jotenkin taas enemmän hassu itsensä :)

Kiitos Eeva jätti kivoista treeneistä ja lenkistä!