Mulla oli keikka Ikeaan hakemaan laatikoita uudelle kaupalla ja Christa lupautui ystävällisesti koutsaamaan meitä samalla keikkaa. Iso kiitos!! Koska teini otti tiistaina vähän pökkyrää niin yritettiin selvitellä "villakoiran ydintä":

Pulmu oli vähän pökin oloinen kun otin sen autosta ja juteltiin ensin yläpihalla ja Pulmu sai tutkailla paikkoja. Sitten mentiin alas ja heittelin Pulmulle hetken palloa ja aloitettiin treeni seuruulla. Seuraamiseen otettiin mukaan liikkeestä pysähtymiset ja pian Pulmu alkoi tuntua taas vähän pökiltä ja luikki väleissä ja meni aina Christan jalkoihin makaamaan (great, huomas varmaan kuka johtaa tätä juttua :D). No namia ei huolinut eikä leikkinyt ja minähän ärsyynnyn siitä, kummasti se vaan sitten huoli namin kun C kokeili ja mätti lihapullaa Pulmun naamaan. Koitettiin saada Pulmun päätä oikeampaa asentoon, hakee seuruupaikkaa nyt vähän takaraivolla ja heti kun kumarrun katsomaan sitä alaviistoon niin korjaa perusasentoa vielä enemmän mun taakse ja kääntelee päätään. Mutta positiivista: Pulmu oli jopa YLIYRITTELIÄS tarjoillessaan eri vaihtoehtoja paikan ja asennon suhteen :) Ja suora seuraaminen oli kuulemma mennyt eteenpäin. Sitten tehtiin vähän noutoa ja siinä juteltiin hoputtamisesta ennen nostoa ja taas pään asennosta lopussa; kääntää tässä vielä enemmän kuin perusasennossa ilman kapulaa. Täytyy vain saada kääntämään kuono mua kohti ja antamaan kapula mulle käteen ei niin, että kalastelen kapulaa jostain poiskäännetystä päästä.

Pökkyrä rupes jossain kohti vähän helpottamaan ja otettiin Vip häiriköksi nähdäkseen ahdituuko P oikeasti toisesta koirasta. P moikkasi Vipin vähän jähmösti kun Christa toi sen pihaan, mutta ei pökkyröinyt mitään erityistä. Treenasin pikkujuttuja ja Christa juoksutti Vippiä kentällä. Tehtiin muistaakseni kiertoa, seuruuta ja luoksetulo ainakin. Vip riekkui pallonsa kanssa, ravisteli ja murisi sille ja juoksi meidän ympärillä. Kerran tuli takaa aika vauhdilla ja murisi mennessään- Pulmu vilkaisi kerran ja jatkoi seuruuta. Ei sitä oikeasti pelota tai sitten on tosi rasisti... Luoksetulon jätössä oli ok ja juoksi kovempaa kuin yleensä kun Vip lähti samalla kutsulla vierestä. Ei välittänyt mukana juoksiasta vaan tuli hienosti sivulle. Niin ja tässä vaiheessa pystyi loistavasti leikkimään, eikä pökkyröinyt mitään. Loppuun tehtiin vielä lyhyt paikallaolo: jättö hyvin, makas rennosti Vipin vieressä, palussa C käveli Casper rintarepussa Pulmua kohti ja P vähän painui matalammaksi, mutta selvisi. Loppu ok.

Eli plään nyt:

-Paljon uusia paikkoja ja turvallista painetta/ häiriötä, mun pitää suojella ettei mitään p...skaa tuu niskaan (esim. treeneissä joku koira karkaa Pn päälle yms.)

-Aloita treenit niin, että saa alkuun rallatella ja katsella paikkoja. Jätä lelu vaikka maahan ja odota milloin itse alkaa tarjoamaan leikkimistä

-Mä en saa turhautua ja tehdä juttua jos ei leiki tai huoli nameja, sitten ei huoli, palkkaa kehulla ja tee kivoja tehtäviä joista tykkää palkaksi (hyppy, kierto, nouto).

-Pidä hihnassa jos epäilet, että alkaa pökkyröimään. Ei saa tulla tilannetta, että mä joudun houkuttelemaan tai kalastelemaan. Ei saa edes treenin jälkeen rynniä autolle omaa tahtia.

-Jos on vaikeaa ja ahdistaa, mun pitää olla entistä rauhallisempi ja turvallisempi mutta ei saa antaa periksi ja pitää vaatia tietyt jutut

-Jos menee hysteerisesti mielistelemään ihmisiä niin sekään ei sallittua, ota rauhallisesti pois.

-Luoksetuloon ylipitkällä matkalla vauhtia ja vauhtipalkkaa, lyhennä matkaa askel kerrallaan. Vauhdista sivulletuloja kiertämisen kautta.

-Noudoissa vois jossain kohti ottaa pois rumasta nostosta: jos räjäyttää kapulaa kävele vastaan ja "oijoi" ota kapula pois ja hyvästä nostosta vauhtipalkka.

Pulmu ei varsinaisesti pelkään, mutta teiniä huimaa ja ahdistaa välillä. Se on nyt niin TEINI NARTTU  :)