Maanataina....

Pieksämäellä töissä ja illalla puskettiin itsemme vierailijoiksi HauHau hallin porukka treeniin. Hyvää häiriötä Pulmulle kun oli paljon sakkia ympärillä. Luoksepäästävyys, paikallaolo, alo juttuja ja Pieksämäkeläistä "kuviokellunta" treeniä :) Kivaa ja erilaista :) Pulmua ahdisti ajoittain, mutta tsemppas hyvin, leikki ja vastasi kehuun. Oli ajoittain jopa tosi pätevä! Paikallaolon makasi pää maassa ja mulkoili vähän naapuri belggaria. Mun käskyillä alas ja ylös ja vapautuksesta ilahtui tosi paljon.

Tiistaina....

Olin kouluttamassa KooKoolla ja treenasin Pulmun Alo ryhmän aikana kentällä (samaan aikaan paljon muita koiria). Aluksi paikallaolo, jossa vähän ahdisti alussa (meni maahan ihan omia aikoijaan kun menin riviin toisen kerran yhden perusasentovapautuksen jälkeen). Mutta omalla käskyllä alas, makas pää pystyssä ja korvat hörössä, omalla käskyllä ylös ja vapautuksesta taas tosi ilahtunut. Tää menee nyt eteenpäin! Sitten alo juttuja ketjutettuina ja palkkailtuna erilailla ja vähän noutoa.

Keskiviikkona....

Käytiin Satsulassa Varpsin hallilla, hyvänmielen treeni kun lauantaina se kisa. Kerkesin humputella Pulmun kanssa vähän ennen kuin Satsu tuli (alo liikkeitä autettuna ja leikittiin). Piuppa treenas ekan setin ja sitten tehtiin alo Pumpen kanssa läpi. Satsu huuteli jotain käskyjä välillä ja palkkasin väleissä. P oli pätevä ja leikki hyvin, kivaa! Seuruu parempi kuin viimeksi (nyt oli kaikki 4 tassua maassa välillä eikä vain pomppinut :D), täyskäännös ja oikealle kään ok, vasemmalle ei osaa kääntyä, juoksua unohdettiin ottaa. Pää on ruma kun käärii sen mun jalan eteen, seuraavaksi korjataan tän asetoa kun asenne on kunnossa ja alkaa kestää viilaamista. Liikeestä pysähdyksissä osaa näppärästi paiskautua takaisin oikeaan paikkaan jos istahtaa vähän myöhässä :) Jäävissä maahan annoin aika vahvan avun; nyökkäys (mutta meni maahan hyvin), toisella ilman apua ja kolmannella katsoin käskyä antaessa vain alas. Kaikilla meni maahan, tietty isoimmalla avulla parhaiten, mutta ehkä tuo semiapu kisassa. Kun ei se kait kamalan huonosti silläkään mennyt. Luoksetulossa vähän loikkasi lopussa ja pa väljä, olisin tietty halunnut et olis juossu vielä lujempaa mutta tuli ihan reippaasti (mutta ei korvat viirussa, seinä oli tosin vastassa). Seisominen Satsun mukaan hieno, hyppy samoin. Tehtiin hyppy vielä niin, että Satsu seisoi liikkuroimassa hypyn vieressä, ei haitannut.

Toisessa setissä noutoa ja ruutua, tehtiin päätelmiä että jos palkkaan kapulalla taistellen niin räjäyttää pahemmin, mutta leluun vaihdettaessa nostaa siistimmin. Mutta osaa olla näppärä kun sille päälle sattuu. Ei kyllä yhtään osannut jarrutella matolla, liiraili miten sattuu. Ihana onnellinen hölmö pikku hippiäinen :) Lopuksi Satsu opetti seuruussa Pulmulle vasemmalle kääntymistä ja kas, pikkukoira alkoi jopa heittää pyllyä! Alkuun kyllä koitti hakea käännöstä pompulla ja tassulla jalkaan kietoutumalla mutta nopsaa pääsi juonesta kiinni kun palkkaa ei pompuista tullut. Loppuun vielä kehääntulotarkastus, luoksepäästävyys ja paikallaolo Piupan kanssa. Oli tosi rento ja hyvä! Kiitos Satsu, kivaa oli!

Kisan ohjeeksi sain, että mä en sitten voi jännittää, EI YHTÄÄN! jepjep, siinäpä sitä tavaoitetta :D Satsu jopa suositteli, että josko Tiina ajais ja ottaisit pari paukkua tai jotain rauhoittavia. Mutta jos mä vaan koitan kuvitella, että ollaan menossa treenaamaan?