Tällä periaatteella ollaan tosi hengissä :D PM reissu oli ja meni hyvin; Suomelle kultaa joukkuekisassa, Tarjalle ja Zicille yksilökultaa ja Jessicalle ja Macille pronssia. Onnea ihan hirmuisesti!

Pulmu oli nauttinut "lomasta" ja ollut tosi puuhakas kotona. Pieniä irtaimisto vaurioita ja piha täynnä kuoppia ja silputtuja keppejä. Mutta oli kovin hyvillään mun paluusta ja ollut treeneissä ihan super! Tai siis super silloin kuin treenataan kaksin, porukassa ahdistaa helposti ja välillä ottaa häiriöä/ ahdistusta ihan mistä vaan ympärillä sattuvasta. Pikainen analyysi viikon sattumusten perusteella; asenne alkaa olla mun mieleinen yksin treenatessa, mutta ympärillä olevat koirat ja ihmiset ahdistaa, muutenkin nyt kuin paikallaolossa. Ja paikallaolon alun haistaa aina aikaisemmin ja aikaisemmin; ahdistaa jo kun mennään kentälle ja siellä on muita tai ahdistaa kun istuu perusasennossa jonkunaikaa ja laitan siitä alas. Tosin edelleen ei oo koskaan lähtenyt mihinkään, näyttää vain ankealta.

Graanin uuden liikkeen avaus on pitänyt kiireisenä, mutta ollaan koitettu olla aamulla aikaisin liikenteessä ja keretty treenata. Otettu jotain palkkaamattomuus ketjuja myös, ei haittaa yhtään, tekee hienosti :) Eikä enää purru mua ja haukkunut kun en ihan niin kauheesti hurjuuttanut väleissä. To ja pe Pumpe sai olla "Opi puhumaan koiraa"-rastin maskottina uuden liikkeen avajaisissa ja nautti sikana saamastaan huomiosta. Kaikki kyllä hämmästeli, miten pieni ja laiha se on.... Eläinkauppiaan koiralle ei anneta kylliksi ruokaa :)

Lauantaina Pro vieraana liikkeelle Niemen Elina ja piti meille illalla myös valmennusta. Oli sika kivaa!

-Tein ekaks perus setin lähiaikojen treenejä; seuruuta ja palkkoja eri pätkistä, seisahtuminen avulla ja sitten liikkeenä, hyppy kaukaa temppuja ja sai ampua takaisin leluun ja sitten kokonaisena liikkeenä. Lopuksi vielä suorapalkka hyppäämisestä. Sitten maahanmenoa muistutellen läheltä ja liikkeenä (en ottanut loppuun vaan palasin palkkaamaan maahanmenosta). Luoksetulo ylipitkästä matkasta muuten kisamaisesti, mutta uusi käsky ja pieni apu sivulletuloon (hyppäsi ja törmäsi vähän). Sitten vein Pn leikkien autoon ja spekuloitiin sen jälkeen.

Elinan huomioita:

-Teknisesti taitava, mutta keskittymistä toivoisi enemmän niin kuin minäkin (välissä karkasi kerran moikkaamaan katsojat ja seuruussa mulkoili vähän Elinaa kun mentiin läheltä ohi), mutta tekee kivasti. Oli musta ihan kivassa vireessä ja leikki hyvin. Mutta välillä vaan ympäristö vie..

-Seuruussa pää vähän menee ylös alas, kontakti pysyy mutta onko niin kiinni jalassa, että heiluttaa päätään kävelyn tahdissa? Kuulemma ihan kuin Io.. Seuruussa peitsaa, miksi? Ravas muuten kun meni vapaana palkkaamisten jälkeen, mutta heti kun otin seuraamaan tai edes siirtymään "siinä" käskyllä niin alkoi peitsaamaa. Rytmi väärä? Jumi jossain? Tarkkailin tänään ja peitsas lenkilläkin heti kun otin vierelle "siinä"-käskyllä, ei vaikutusta mitä vauhtia kävelin. Kun sai mennä vapaasti niin ravas taas.

-Jäävät ok, aina voi kehittää (kun kauheesti koitin pullikoida vastaan, että vois olla nopeemmat). Seisahtumisessa oli kuulemma pyssännyt takajalat heti, mutta "venyttänyt" kropan siis vieny etujalat aika pitkälle. Maahan kait aika ok.

-Luoksetulossa koitin selittää et haluisin et juokseen korvat luimussa täysiä ja Elinaa nauratti "tiedän tunteen", kuulemma pikkutörmäys ja sivullekieräshdys Elinalta tyyliä "mä tykkään" :)

-Hyppy ok, hyvin pysyy muutenkin seisomisissa. Lopuissa (perusasennot luoksetulossa ja hypyssä) palkkasin jo ennen kuin peppu alhaalla, odottaa varmaan jo palkkaa liian pian eikä ehkä istuis edes alas. Mulla ei saa olla niin kiire.

------------

Sitten tehtiin paikallaolo ja luoksepäästävyys, Pulmu kaarteli korvat luimussa jo kun tultiin kentälle ja Elina sanoi et sekaan vaan. Kesti luoksepäästävyyden istumassa, tästä palllo palkaksi ja ilahtui kovasti. Riviin palatessa meni maahan heti kun pysähdyin, nostin pannasta ylös ja sitten varsinaisella käsk vähän sitkeesti alas. Makas loppujen lopuksi sitten kuitenkin aika hyvin pää ja korvat pystyssä ja paluussa pa nousu hyvin.

-------------

Toisessa setissä tehtiin noutoa;

-Sivulletuonteihin Elina ehdotti taisteluleikkiä kapulalla ja sitten annan Pulmun voittaa ja siitä "sivulle". Tuli tosi särmänä ja taisteluleikki jatkui. Nämä tosi hyvin ja pito sivullakin nyt tiukempi. Tästä voi kuulemma seurata hetkellinen luovutusongelma, mutta luotan et Pumpe niin kiltti, että antaa kyllä kapulan pois kun käsketään ja opetan sen kunnolla. Testailin tänään tätä uudelleen ja teki ihan tosi hyvin!

-Vauhtinoutoja ja nostoja yritin esitellä "kun se räjäyttää kapulaa"- selityksellä, mutta ei P räjäytellyt. Pitkittäisiä kapuloita poimii tosi kivastikkin. Jätetyn kapulan ylipitkää matkaa tehtiin niin, että jätettiin kapula yhdessä ja mentiin kauemmas, menon aikana peruuttelin vielä pidemälle ja sitten vautipalkka. Pitää pysyä kuitenkin rintamasuunta koiraa päin, ei ehkä enää karkuun juoksuja.

-Kokeiltiin myös noutoa niin, että tarjosin Pulmulle taisteluleikkiä kapulalla; menin kyykkyyn ja "haastoin" ja kehuin kun oli paluussa. Tuli tosi kivalla ilmeellä. Samoin tänään kun tehtiin tätä lisää.

-Tehtiin myös ruutua; tyhjään paikkaa läheltä ja jessillä heitin palloa. Elina sanoi, et P menee just sinne paikkaan minne hän haluis koirien menevän :) Kaukaa myös kerran pallolle.

Oli tosi kivaa ja Pulmu oli ihana. Varsinkin tuossa viimeisessä setissä oli tosi yritteliäs ja juoksi kovasti :D Mikä tietysti on musta tosi mukavaa :)

Kiitos Elina, oli ihan superia! Lopuksi Njodi, Io ja Sina pääsi treenaamaan halliin ja olivat tietysti tosi päteviä!

-----------

Sunnutaina treenasin pihassa noutoa ja alokasluokan juttuja. Seuruun käännöksiin kokeilin kääntää päätä ennen kuin käännyin itse (tein sen aika vahvasti) ja kas pieni viisas koira kääntyi kohta jo ennen mua :D