Sunnuntaina treenattiin taas aamulenkillä visulahdessa; seuruuta, luoksetulon variaatioita jääviä... Kotona ammuin pihassa; heitin pallon ja ammuin samalla starttarilla. Ei ottanut palloa ja katseli mistä pamaus tuli, mutta kun heitin pallon uudelleen niin alkoi pelaamaan sillä. 3 laukausta, vähän sama reaktio. Tosi toisella kertaa ennakoi jo ampumista ja jäi selvästi odottamaan sitä pallon heiton jälkeen. Ei kuitenkaan mennyt ihan jumiin, että ei olis voinut jatkaa leikkiä lainkaan. Jotenkin tuli mieleen ne kasvattajan ikuiset muistutuksen "muistakaa ampua...", ei kannata unohtaa tätä!

Sisällä kaukotreenit jatkuu ja tunnari myös. Illalla tehtiin tunnaria olkkarin matolla ja 2x onnistunut.

Maanataina ajelin Pieksämäelle ja kävin treenaamassa itsekseen Hau-hau hallilla:

-Noudon eri variaatioita, näissä paljon kivaa!

-Ruutua; paikkaa, tein myös niin että vein Pulmun kauemmas ja menin itse lähemmäs ruutua lähettämään. Selkeesti oli vähän ihmeissään mun paikasta. Hallin hiekka on niin suolaista, että parin heiton jälkeen prinsessa ei enää kykene ottamaan palloa suuhun, mutta onneksi palkkautuu sen perässä juoksemallakin :D Muutamia paikkatreenejä sain tosi hyvällä yrityksellä ja ilmeellä!

-Luoksetulon variaatioita kiertoleikissä (hyppy toisessa suuntaa), jotenkin P onnistuu liiraamaan hiekallakin.

-Seuruuta; ensin lähtöjä namipalkalla, sitten suoraa nami+lelu ja jokunen käännös palkaten.

-Jääviä istu ja maa palkaten

-Hyppy avomalliin

-Sitten ajattelin vetäistä vähän kisamaista; seuruu palkatta (tässä vähän kaikenlaista), seisominen palkatta (kisakehu), luoksetulo alku kisamaisena ja stoppiin käsky+ käsimerkki ja kun pyssäs kaivoin pallon ja heitin sen. Suht ok stoppi ja kiva ilme :) Maahanmeno palkatta, hyppy palkatta, nouto kokonaisena namipalkalla ja kaukot + loppuun nami+ leikki. Teki kaikki liikkeet, liikkeet joissa enemmän odotusarvoa alun sivulletulot sitkeät (hyppy ja nouto). Täytyy saada treenattua näitä jotenkin! Seuruussa pitäis saada kestävyyttä, yrittää kaikenlaista ja ennakoi käännöksiä varsinkin seinän lähellä jos ei heti tapahdu jotain mitä olettaa.

-Lopuksi otettiin aksaa (!); putkea ja paria hyppyä. Isot on kaarrokset ja bongaa putkea sellaisestakin kulmasta että ei tulis mulla mieleenkään! Ja valkkaa ihan mitä sattuu hyppyjä ja sitä putken pimeintä päätäkin. Mutta juoksee kovasti, kiihdyttää leluun tosi kovasti ja on ihan innoissaan :) Olkoon meidän hömppä laji :) Ihan viimeiseksi Pulmu teki temppurataa toko hypyllä, putkella, agi hypyllä ja ruudulla. Oli tietysti pätevä ja tosi söpö :) Ihana kun on koira, joka ymmärtää (tai ainakin kovasti yrittää ymmärtää) puhetta!

-------------

Pieksämäen kaupalla Jessica avusti muutaman lapputunnarin. Yhtä lappua etsii tosi tomerasti nenä paukkuen jos ei heti näe sitä, mutta jotenkin mulla on vahva tunne että haistelu unohtuu tyystin kun laput näkyvissä. Jos osuu oman kohdalle niin fine, ilmaisee hyvin. Mutta jos kohdalle osuu väärä niin ilmaisee sitä yhtä tomerasti. Keskeytyksestä menee vähän passiiviseksi, yrittää uusinnasta tarjota jotain muuta kuin haistelua esim. sivulle tai kahta enemmän ilmaista ekaa kohdalle osuvaa lappua. Jotenkin osui sitten aina viimein oman kohdalle ja sai siitä sitten palkkansa. Ihan kauheen vaikeaa oli kun paikalle tuli asiakkaita ja ei saanut mennä niiden luo, sitten vähän pökkisen näköisenä piti yrittää turata hommia. Vika toisto paras kun tein välissä muuta, tässä tosin ei myöskään haistelusta tietoakaan (ainakaan un silmään), osui heti omalle ja ilmaisi sitä tomerasti.

Tehtiin kaukoja; tässä myös tosi vaikeaa kun ohi kulki asiakkaiksi tulleita lapsia- olis halunnut mennä niitä lirppimään ja kun ei saanut niin sitten jäätyi maahan ahdistuneena. Sain tästä kuitenkin kolmella käskyllä istumaana ja siitä m-i-m onnistuneesti yksillä käskyillä ja menin palkkaamaan. Sitten kun ei ollut yleisöä niin hyvin onnistui vaihdot. Tehtiin tästä innostuneena vähän häiriötreeniä- Jessica huuteli maahan yms. käskyjä ja P:n piti ensin vain istua sivulla. Tietty teki ensin mitä J käski, mutta aika nopsaa rupes plokkaamaan sen käskyt pois ja kuunteli mitä mä sanoin kun pari kertaa huomautin Jn käskyjen tottelemisesta. Hyvä P! Vapautuksesta tosin säntäsi aina ihan hysteerisenä Jessicaa mielistelemään ja tuli tosi nöyristellen mun luokse takaisin kun pyysin. Paljon on sarkaa tässä... Tehtiin vähän myös käännöksiä ja siitä mun käskystä maahan ja perusasentoon samalla kun Jessica huuteli häiriökäskyjä; näissä tsemppasi hyvin! Samoin tehtiin seuruuta kaupan liukkaalla lattialla, tässä meni taas vähän "hiihdän persaus maassa" mielistelyksi, mutta ei totellut enää Jn käskyjä vaan yritti kipittää mun mukana. Parin liukastelun jälkeen (jo tunnari treenin aikana) kipitteli taas aika huonosti ja selväti varoi lattiaa. Vastasi kuitenkin kehuun ja kykeni (nippa nappa) syömään namia. Kotona on edelleen vähän outo ja välttelee keitiössä paikkaa, jossa eilen näki ilmapallon. Hiimailee omalla pedillä ja saunan lauteiden alla normaalista poikkeavan paljon. Ei oo keksitty mikä tän on aiheuttanut!