Maanantaina tehtiin temppuja sisällä; kurrea, kosketuskeppiä ja kaukoja testailtiin kaikenlaisia. Sain muutamia tosi hauskoja vaihtoja kosketuskepillä i-s kun hyppäsi yläviistoon vaihdossa mutta takatassut pysyi ihan paikoillaan. Mä oon vaan niin huono näiden kaikkien varusteiden kanssa, harjoitellaan mutta harmitonta pikkuhömppää tällainen kaikkinensa :) Lenkillä on treenattu luoksetulon stoppeja- juoksee edelleen rennosti ja kovaa eikä ennakoi (nii-in, vielä). Ennen Konstan hakua käytiin taas hiihtämässä, Pulmu veti ja Ripa juoksi vapaana. Oli tosi hauskaa ja pikkukoira juoksee niin kovaa!

Tiistaina heitin päiväkeikan Pieksämäelle töihin ja käytiin mennessä treenaamassa Hau Hau hallilla. Mietin matkalla kovasti kaikenlaista tästä treenaamisesta. Mua ärsyttää kun en saa itseäni käyttäytymään kunnolla ja hössötän ja yliyritän itse-> teen asiat Pulmun puolesta ja se passivoituu entistä enemmän. Ja kun mietin asioita liikaa, yritän itse liikaa ja Pulmun mielestä homman on sitten jotenkin tosi outoa. Motivointi ei ole sama asia kuin houkuttelu! No muistelin sitten kaikkia vanhoja treenejä Ristynkin kanssa ja päätin tehdä treenin alun Pulmun tarjoamisen kautta:

-Otin Pulmun mukaan halliin ja annoin sen juoksennella sen aikaa kun rakensin ruudun. Sitten lähdin kävelemään ikäänkuin olisin seuruuttanut koiraa ja en kiinnittänyt Pulmuun mitään huomiota. Ei mennyt kauaakaan kuin pieni söpö naama töpsähti seuruupaikkaan ja P seurasi tosi tomerana mukana. Tästä tosi isot kehut, joista ilahtui kovasti. Jatkoin kävelyä ja Pulmu seuraamista (en käskyttänyt edelleenkään) ja tein muutaman pysähdyksen (kehuin näistä äänellä) ja käännöksen ja kehut+vapautus. Vastasi edelleen kehuun kivasti. Sitten siirryin vähän eripaikkaan ja käskin Pulmun sivulle-> tuli hienosti ja sai kunnon kehun ja narpan. Yllätys yllätys tässä kohti leikkikin sitten tosi hyvin :) Tehtiin vielä muutamia pieniä seuruupätkiä normisti käskyillä ja palkkasin satunnaisesti kehulla ja välillä leikillä. Tuntui kivalta!

-Ruutua (ruutu lähellä seinää): paikanhakuja läheltä namilla ja sitten kauempaa lähetys tyhjään muutaman kerran ja hyvin etsi paikkaa! Tässäkin keskityin siihen, että annoin Pulmun yrittää enkä höösännyt itse liikaa ja esitellyt kokoajan palkkoja, enkä itseasiassa tainnut käydä näyttämässä paikkaakaan kuin kerran. Lopuksi sai juosta kaukaa lelulle (tyhjä muovipullo, tää oli pop lelu ja hiekkakaan ei pahasti tarttunut siihen :)) sellaisesta suunnasta että ruudun takana oli enemmän tyhjää. Mutta jotenkin ehkä paremmin siinäkin jarrutti nyt ruutuun eikä vaan juossut hurjana yli.

-Merkki; ensin pullo merkin takana (meni kovasti) ja sitten muutama tyjälle palloa heittäen.

-Putken kautta muutamia stoppeja

-Muutama jäävän seisominen

-Luoksetulon lähtöjä; jättö kisamaisesti ja kutsu+jes heti perään ja sai syöksyä leluun

-Metallia; tätä mietin kans paljon, että ehken nyt teen itse liikaa sen palkkaamisesta juttua. Jos haluaa vain hakea metskua niin hakekoon. Pudotin metsekun lähelle ja käskyllä poimi ja sai tuoda sen mulle niin että hyppäsi mua vasten. Juoksutin jokusen putken myös kapulan kanssa. Näitä muutamia ja palkaksi siis kehu ja mun ilostuminen ja sai tehdä tehtävän uudelleen. Sitten tein niin, että jätettiin metsku ja mentiin ilman lelua leikkien ja hömpötellen kauemmas (sai loikkia mua vasten) ja päästin luvalla noutoon niin kuin ollaan puukapulan kanssa tehty. Hyvin meni ja poimikin nätisti, paluuseen sai vahvistukseksi mun kehun (johon kiihdytti kivasti) ja sitten joko annoin hypätä kapulan kanssa mua vasten tai otin "sivulle" käskyllä loppuun saakka. Ja palkaksi sai taas kehut ja hömpöttelyt mun kanssa+ hakea kapulan uudelleen. Tein jonkun heitonkin + sen jälkeen pyöritin Pulmun suhinalla itseni ympäri ja lähetin noutoon. Nämä tuntui rennoilta ja kivoilta, oli kontrolloitua metskulla leikkimistä pelkän heittelyn sijaan mutta ainakin nyt tuntui että ei kaivannut muuta palkkaa. Hauskaa ja rentoa.

-Puukapulan kanssa tehtiin noudon eri osia myös, muutamia sivulletuloja niin että mulla oli lelu toisessa ja kapula toisessa kädessä. Parempia kuin viimeksi! Heitto+ leikki+ nouto+ kehuvahvisteella palautus loppuun saakka ja vapautus leluun. Leikki muuten kivasti narpalla tässä.

-Kaukoleikkiä ja ekaa istumista+ lyhyt avo sarja (namia heitellen)

-jäävien maahan ja istuminen avuilla

-Lopuksi tunnari lapuilla kerran; haisteli hyvin, meni kerran oman yli mutta palatessaan merkkasi varmasti.

Hyvä treeni!

------------------

Kotona katsoin vielä Hyvinkään kisatreenit videolta ja ei se niin paskalta näyttänyt kuin välillä itsestä tuntuu. Pulmu oli oikeestaan tosi söpön yritteliäs, vaikka näki että välillä oli vaikeaa niin yritti kyllä ihan tosissaa tehdä niin kuin vain osaa. Eihän se virheetöntä ole, mutta pikkulikalle pääasia että yrittää ja selvisi vieraassa paikassa!

Eilen Konsta kuvasi myös pari tunnaria, tässä tajusin että ilmaisut ei ole järin pitkiä en tiedä pitäiskö vaatia pidempiä. Mutta kun selvästi pysähtyy omalle niin tahtoo vaan naksuttaa heti... Kerran nosti pään ylös kun en naksuttanut ja odotin vaan tosi pitkää ilmaisua. Mutta musta tää edistyy hyvin, on tehnyt viimeisen vkon aika aika monessa paikassa ja monenlaisessa vireessä ja ei oo selkeesti mokannut kuin ihan jonkun yksittäisen kerran.

Ninan kanssa mietittiin vielä sitä treenien alkua ja pitäis varmaan aktiivisemmin muistaa ajaa Pulmulle joku valmisteleva sana treenien alkuun. Olenhan mä käyttänyt sitä "mennään tekemään temppuja" mutta tarttis tehdä sitä systemaattisemmin. Ja siinä sosiaalisessa palkassa (kehu) mun ei nyt pidä tuudittautua että vastaa kehuun ja keskittyä liikaa lietsomaan muihin palkkoihin vaan käyttää, kehittää ja hyödyntää sitä että ilahtuu mun kehusta! Mutta muistaa se, että mä en voi kehua Pulmua aktiiviseksi ja kiitosta pitää käyttää myös taiten.