Eli tilanne katsaus Satsun syynissä Varps Areenalla. Pulmu teki ekalla kierroksella kisan eli Avo palkkaamatta. Satsu liikkuroi ja kirjoitti muistiinpanot, joihin etupäässä huomautettavat asiat ettei menis liian pitkään (en saanut kuulemma silti vetää ranteita auki). Ensin leikitin Pulmua vähän kentällä ja sitten lelut pois taskusta ja aloitettiin:

-Seuruu: S: "Hyvä! Perusasennossa katseli liikkuria" Tuntui kivalta.

-Maahan: S: "ok. Apu :)" Nyökkäsin vähän päällä käskyn antaessa, ainakin luulisin etten tehnyt muuta. Tuntui, että putosi ok ja oli maatessa rauhallinen ja tarkka.

-L-tulo: S: "Pysähdys aika ok, lopussa vähän epävarma". Jättö hyvä (paitsi että pa tuli vähän sitkeästi lopun), lähti hyvin mun käskyllä ja tuli ok vauhdilla. Annoin suullisen + käsimerkin ja stoppasi aika ok (osais kyllä tiukemminkin, mutta alkoi heti pysähtyä). Meni vähän hämilleen kun ei tullut palkkaa eikä kuittia oikeasta suorituksesta ja taisi olla aika vahvat käskyt. Tuli kuitenkin laukassa loppuun asti ja pa tais olla vähän vino. Kehuin, mutta ei ihan suoeristi vastannut siihen (odotti palkkaa?) ja jäi vähän epävarmaksi seuraavan liikkeen alkuun

-Seisominen: S: "Jäi alussa, ok seis, kääntyi paluussa, ennakoi istu". Tuli tosi sitkeästi pa ja jäi istumaan kun lähdin liikkeelle, näytin vähän kädellä jalkaa vasten ja uusi käsky että sain mukaan. Seis ok ja sitten kun ei tullut mitään kuittia ja marssin aika ponnekkaasti taikaisin niin oli vähän ankean näköinen ja kääntyi kun menin ohi (stoppas kyllä kun sanoin öppöp) ja ennakoi sitten pa.

-Nouto: S: "Tassut! vino pa, vapautti itsensä". Taas liikkeen alussa sitkeästi sivulle, odotti ok mun käskyä ja lähti hyvin kapulalle. Meni vähän "tassut edellä" ja liukasteli mutta poimi sitten suht näppärästi ja paluu kivalla ilmeellä ja vauhdilla. Perusasentoon vähän mun taakse.

-Kauko: S: "Istu ei noussut. Takaliikkuri!" P meni pökkyrään heti kun tajus et takana puuhastelee joku ja oli tosi ankeana maassa kun jätin. Arvasin ettei nouse ja useampi käskykään ei auttanut. Kävin nostamassa nätisti ylös ja jäin vähän lähemmäs. Tästä tosi etupainoiseksi maahan ja pääkin alas tosi ankeana ja ei yritystäkään nousta, kävin taas korjaamassa. Sitten ihan läheltä ja tosi paljon vartalolla auttaen sain nippanappa nousemaan. Tästä namit (oli pakko palkata).

-Hyppy: S "Epävarma meno, vino pa". Nyt ahdisti edelleen ja koitti väistää Satsua, mutta tuli kuitenkin pa. Lähti tosi nihkeästi hypylle, mutta päätti kuitenkin suoriutua (annoin vain yhden käskyn) ja pysähtyi ihan esteenseen kiinni ja istui sinne käskyllä. Paluuseen lähti ja hyppäsikin vaikka oli ihan hypyssä kiinni ja pa ankeana vähän mun selän taakse taas.

Palkkaamattomuutta ja kisakehuja pitää treenata ja selvästi kun oli vähän vaikeaa ja ei heti tullut palkkaa niin itseluottamus ei riitä. Mutta positiivista oli, että päätti kuitenkin tehdä kaikki (paitsi kauko), vaikka ahdistikin. Ja lopuksi otti pallon oikein innoissaan. Takaliikkuria kaukoihin pitää tosiaan harjoitella, mutta en oo ottanut sitä kun ei musta ole vielä osannut kaukoja muutenkaan niin hyvin. Kaukot olis oll 0 tietty kun menin tarttumaan koiraan, mutta muista olis saanut kuitenkin pisteitä :)

------------------

Toisessa setissä otettiin tunnaria ja aika monta. Ensin käsikosketusta lappuun ja sitten teippi seinään. Sitten ensin kauemmas vieraita lappuja ja sitten lähemmäs ja edelleen teippi omana. Nämä tais mennä ok. Sitten oma post it lappu ja osui suoraa muutaman kerran omalle. Sitten alkoi ilmaista ihan mitä sattuu lappuja kun ei heti osunut omalle ja otettiinkin aika monta toistoa. Laput oli välillä maassa ja välillä seinässä. Aloin keskeyttämään jossain kohti väärän ilmaisusta ja sen jälkeen meni vähän huuhailuksi ja P koitti tarjota kaikenlaista muutakin kun lapun ilmaisua; sivulletuloa, lapun noutamista, seinän syömistä, lapun päälle maahanmenoa ja Satsun mielistelyä hyppimällä törkykorkeita hyppyjä sitä päin. Vaikka tarjoamisessa voisi olla vielä aktiivisempi niin olin positiivisesti yllättynyt kuinka kauan jaksoi kuitenkin yrittää. Lopulta osui omalle ja vietiin huilille.

---------------

Kolmas kierros ja tehtiin lisää tunnaria. Oma teippinä meni hyvin, mutta kun kaikki oli post it lappuja niin Pulmun mielestä se oli "ilmaise lappu" temppu. Positiivista oli se, että ilmaisut oli hyviä :D Jonkun kerran ylitti tosi hyvin kolme vierasta lappua haistellen, mutta kun ei osunut omalle niin jätti kesken. Viimein saatiin onnistunut haistelu vieraiden yli ja ilmaisu omalle ja lopetettiin tähän. Plään: omaksi nyt teippi ja vieraat post it lappuja, yritetään vahvistaa haistelua sillä.

Loppuun Pumpe näytti coutsille oikean kautta kiertämistä ja siitä sivulletuloja, tehtiin yksi suora luoksetulo vauhtipalkalla ja luoksetulon loppupätkiä (seisomasta lähtöjä). Tähän muista sama kuin kiertoon: ensin "Pulmu" ja heti perään jes ja leluun, että saa opetettua räjähtävän lähdön. Sitten muutama merkki lelun kanssa ja ruutua läheltä ja muutamia kiertämisen kautta (Satsu heitti palloa). Ei saa olla ajatus liikaa "Pallo pallo" :) Loisteliaaksi lopuksi putkeen ja heitin pallon-> Pulmu juoksi seinään kun ei jarrut toiminut. No ei onneksi sattunut.

Satsu kehui, että Pumpe on kehittynyt kovasti :) Jatketaan treeniä.