Tiistaina mentiin sitten Mercuryn asiakaspalvelukoulutuksen jälkeen treenaamaan Christan luokse. Koirat sai pötkötellä päivän hotellihuoneessa ja Pumpe oli kivan virkeenä virtaa täys :) Keli oli aika kauhee, mutta lumituiskua ei treenatessa sitten edes huomannut ja heppakentällä oli tosi hyvät valot. Ja ai kiesus miten kovasti pikkukoira juoksi pehmeässä lumessa! Christakin innostui kouluttamaan Pulmua ja sivusta katsoessa vasta tajusin miten lujaa pikkukoira juokseekaan :D Ja sehän musta on niin mukavaa!

*Ekaksi näytettiin Christalle noutoa. Tähän vinkkinä, että jätetyissä noudoissa vois lähetyksen jälkeen astella vähän lähemmäksi Pulmua ja sitten ottaa sivulle lyhyemmästä matkasta. Menoon sais kuitenkin pidettyä vähän pidemmän matkan ja sivulletulossa ei kerkeis himmaamaan kun olis lyhyempi matka. Sitten kokeiltiin samaa paluuvauhtitreeniä kuin X teki: Pulmu maahan, kapula eteen ja sitten itse kauemma- "hae" ja kun nappaa kapulan niin kannustaa hurjasti paluuseen hullun vauhdilla. Nää tuntui kans kivoilta. Samoin vois vielä tehdä sitä, että jättää istumaan, menee itse heittämään vähän kauemmas (että saa kunnolla matkaa) ja sitten kannustuksen kanssa vauhtipalkka tai sivulle saakka.
*Luoksetuloon kokeiltiin kiertoleikkiä, jossa ensin kiersi vasemmalta "kierrä" ja vauhtipalkka. Sitten "kierrä" -"Seis" ja palkaksi uusi kiero tulosuuntaan "takaa". Lelupalkkaa ei jokaisesta stopista vaan leikki jatkuu koska juokseminen ja kiertäminenkin Pulmusta palkitsevaa. Sivulletuloja vois myös kokeilla tällä kiertoleikillä niin että hetsaa lelulla paluuseen ja sitten kiepauttaa sivulle+ sitten vasta palkka. Sirken kanssa tätä kesällä leirillä kokeiltiinkin. Sitten tehtiin suoralta tosi pitkältä matkalta stoppien kanssa ja ilman ja sivulle ja vauhtipalkkaa, Christa heitti välillä palloa Pulmun taakse. Ei ennakoinut yhtään, taitaa olla mun päässä se ennakointi :D
*Lopuksi päästiin sitten ahdistavaan osaan eli toisten kuuntelu. Tehtiin seuruuta ja Christa alkoi käskyttää "istu", "maahan" yms. Ja Pulmuhan teki just niin kuin C sanoi. No tästä se sai lempeämielisen puhuttelun multa ja jatkettiin, jonkin aikaa jankattiin + P yritti taas luikkia ja kuunteli vain Christaa, joutui hihnaan. Onnistuessaan ilahtui kuitenkin tosi paljon mun kehuista + huoli namia. Tosin halusi myös mennä hysteerisesti mielistelemään Christaa, että "anteeksi, anteeksi kun en kuunnellut sua!" Tästä kutsuin sen pois. Kun lopetettiin treeni, otti palloheittelyn riemulla vastaan ja tein vielä muutamia pätkiä seuruuta ilman käskytystä ja nämä hyvin.

Treenin jälkeen käytiin lenkillä ja loisteliaaksi lopuksi totesin, että Vito ei jaksa kiivetä mäkeä ylös kentältä. Sinne jäätiin jumiin ja Christan loistavalla avustuksella maailman parhaat naapuruston miehet tulivat parin tunnin odottelun jälkeen hinaamaan jumittuneen pakun mäen päälle ja pääsimme kotimatkalle vähän kymmenen jälkeen. Kotona oltiin about klo 01:00, joku sanois että ei mitään järkeä, mutta oli kyllä super kivat treenit!

--------------

Christalta saatiin neuvo, että tämä asia pitää hoitaa nyt kuntoon. Ei vaan käy jos P ei kykene tekemään mitään muuta kuin kuuntelemaan toisten sanomisia. Tähän samaan soppaan liittyy se kaukojen jäätyminen+ varmaan myös se paikallaolon alun ahdistus. Mun vika kun en oo treenannut tarpeeksi porukassa vaan etupäässä yksin. Nyt treenataan asia kuntoon varsinaisten treenien ulkopuolella kotona tuttujen avustuksella ja sitten vasta muun treenin sekaan lisää tapahtumia. Tässä ei ole tarkoitus ahdistaa tai kiusata koiraa vaan kertoa sille, että muista ei välitetä! Siedättää Pulmua seulomaan tarpeeton pois. Kun tehdän töitä, mene vain omaan kuplaan ja kuuntele vain mitä minä sanon! Sitten on turvallinen ja hyvä olla.

Kotona ollaan treenattu nyt Miikan ja Konsta avustuksella useampi kerta päivässä niin että pojat puhuu normaalilla puheäänellä käskyjä jonkin matkan päässä. Eilen Pulmu oli ihan päreinä ja koitti häipyä paikalta, palkat ei kelvannut eikä vastannut kehuunkaan+ raahasin kaksi kertaa keittiönpöydän alta pois kun meni sinne karkuun. Tänään ollaan saatu jo parempia treenejä. Nyt illalla itseasiassa sisällä oli tosi pätevä; istui perusasennossa korvat hörössä eikä mokannut kertaakaan! Söi namit ja vastasi kehuihin, treenin alussa oli aavistuksen sitkeä mutta paaaljon parempi ja tomerampi kuin eilen!

Pihatreeneihin ahdistus ei ole kuitenkaan levinnyt; eilen tre omassa pihassa ja tänään koulun ketällä ja teki vauhtijuttuja tosi hienosti! Kiertoleikissä sain tänään lietsottua kierroksia niin, että lopputulos oli se että Pulmu haukkui ja puri mua innostuksessaan säntäillessään. Osaa se olla vähän villikin ;)
---------------
Pariin otteeseen ollaan käyty myös hiihtämässä ja Pulmu on vetohommassa kyllä ihan tosi pätevä!