Keskiviikkona aamulenkillä treenatessa tein eläinkokeita. Pulmu kykenee varsin mainiosti ja hienosti tekemään avo kaukoja n. 30 metrin matkalta ja yhtään ei haitannut sekään jos Risty juoksi seläntakana. Tosin oli myös niin pätevä, että osasi tehdä vaihtoja ennen kuin ohjaaja kerkesi kissaakaan sanoa+ välillä yritti vapauttaa itsensä syöksymällä mua kohti (tulkitsi varmaan tehneensä jo kylliksi ja mun aikovan palkata). Täytynee jättää nuo eteenpalkkaamiset nyt pois, hyvin nopsaa kyllä hokasi senkin, että palkka tulee vasta kun mä kävelen luokse. Kääntyi paluussa vähän lonkalle ja vispasi korvat luimussa häntää kun kävelin suukiinni kohti, ei näyttänyt kuitenkaan ahdistuneelta vaan enemmän siltä "olinhan pätevä, enkä ollutkin?" Söpö :) Tehtiin myös luoksetulon variaatioita ja kaikesta tästä palkkana oli "vain" kehu+ lupa mennä juoksemaan taas.

-----------------

Ke päivä oltiin Pieksämäellä töissä ja illalla kun vein rahoja yösäilöön ja pissitin koirat samalla lenkillä, totesin torin olevan just sopivan pehmoiseksi aurattu treeniä varten :) Vetäistiimpä sitten siinä pikainen treeni, leluja yms. palkkoja ei ollut mukana, palkkana kehu + ihan lopuksi heittelin vähän lumipalloja. Pulmu oli ihan super tomera ja yritteliäs (oli tainnut olla vähän tylsä päivä :)):

Alkuvirittelyillä lähti tosi hyvin mukaan (loikki mun ympärillä ja oli tosi skarppina mitä tehtäisiin), tää tuntuis nyt toimivan :) Sanon siis Pulmulle "mennään tekemään temppuja" ja annan sen loikkia mun ympärillä.

*Pätkä seuruuta; vähän taisi olla ylimääräistä yritteliäisyyttä kun tarjosi käännöksiä, loikkasi juoksussa ja meni vähän taakse perusasennossa kun paiskautui niin tomerasti. Mutta mahti asenne! Tästä palkaksi kehu, johon vastasi ihan tosi ilahtuneena.

*Luoksetulo; stoppiin annoin käsimerkin+suullisen ja kehuin pysäyksestä ja sitten sivulle saakka. Oli aikasta kiva (teki stopin vähän pompuilla ja törmäsi inasen sivulle tullessa).

*Jäävät maahan ja seiso kisamaisesti lyhyillä kävelyillä. Teki asennot nopsaa ja pysyi hyvin skarppina, paitsi seisomasta meinasi erehtyä kääntymään mun perään kun kävelin takaisin "väärältä" puolelta (siis Pulmulle uudelta puolelta koiran oikealta). Uusinnalla pysyi hyvin.

*Kaukot niin, että Varma ja Risty jäi seläntaakse: nämä oli pätevät!

Jokaväliin sai siis kisakehut, joihin vastasi hyvin ja sitten olikin jo tosi tomerana tarjoamassa uudelleen pa (paiskautui siihen näppärästi), ai että tuntui kivalta! Loppupalkaksi heittelin sitten vähän lumipalloa.

-----------------

Torstaina käytiin aamulenkillä sairilan purtsilla kun vein Konstan eskariin. Palatessa oli niin messevät häiriöt kun oppilaat oli välitunnilla, että oli pakko hyödyntää vaikka pakkasta taas yli 25c. Pumpe treenasi takki päällä:

Ajattelin, että josko leikkisin vain vähän mutta Pumpe oli niin innoissaan että tehtiinkin sitten vähän muutakin. Alkuun virittelylöpinät ja pienestä liekkumisesta mun mukana sai sitten narpan. Ja leikki tosi hyvin!! Tää on ihan super tunne kun pikkukoira leikkii!! Lieveilmiönä tulee tosin näämmä se, että liehuu nyt myös palkkausten välissä pidemmät lenkit narpan kanssa, ihan oikeasti haluu sen ja vähän pitääkkin itsellään. Mutta koska on kiltti niin tuo sen kyllä sitten mullekkin.

*Seuruuta pieniä pätkiä; kaarrosta ja vasurille käännöksiä, suoraa ja juoksua enimmäkseen lelu kainalossa

*Luoksetuloa; vauhtipalkka kiihdytyksestä ja sitten kisamainen alku ja heitin pallon stoppiin. Sitten taisin tehdä kokonaisen stopin kanssa ja loppuun suoran myös.

*Kaukoja; jätössä heitin pallon takapalkaksi, teki aika kivasti. Eri matkoilta. Ei mennyt jumiin kertaakaan, jonkun istumisen teki vähän vajaammin. Muutamia istumaan nousuja ihan läheltä myös niin että heitin palloa palkaksi.

Ja leikittiin narpalla oikein ajan kanssa, ei ottanut yhtään häiriötä ympäristöstä.

-----------------

Pulmu on ollut tällä vkolla ihan super super kiva :) Mutta ehkä mun pitää uskoa viisaampia (taas), Satsu aina sanoo että "Hyvä siitä tulee :))"

Paitsi että kaiken kivan lisäksi sattui kyllä yks pikkujuttu viimeyönä:

Oltiin Laukaassa yö ja oltiin nukuttu pienessä makkarissa Konstan ja koirien kanssa n. tunti kun heräsin kaameeseen paskanhajuun. Nousin sängystä ja pimeässä erotin kun Pulmu kakki keskellä petiään. Oli pakki mennyt vähän uusista puruluista vissiin sekaisin... No linkasin koirat ulos ja ryhdyin siivoamaan huonetta. Peti ihan löysässä kakassa, samoin matolla oli sattumia ja löytyipä ripulia ikkunaverhostakin. Miten hemmetissä se sinne oli päätynyt? Syykin selvisi kun otin koirat sisälle: Varma oli ihan ripulissa myös, oli tainnut nukkua pedillä kun Pulmu oli päättänyt räjäyttää potin sen niskaan... Reilu kaveri! Osaa ja pystyy monenlaisiin suorituksiin!