Oltiin sovittu treenit Urpolaan, kenttä hyvässä kunnossa ja sopivasti ohikulkijoita+ jalispeli viereisellä kentällä. Riikka treenasi jo Sannan kanssa kun menin ja käytin koirat pikku lenkillä. Sitten P pääsi tekemään pikkujuttuja (seuruuta, merkkiä, leikkiä) kentälle kun Sanna vielä treenasi. Oli tosi kivan oloinen, tarjosi itse seuruuta kun mentiin kentälle ja leikki innoissaan. Muut ei häirinnyt yhtään, hyvä P! Sitten hetkeksi autoon ja aloitettiin:

-Kaukoja kosketuskepillä, ensin pidin itse keppiä ja asitten Riikka. P oli reipas ja söpö :) Ajattelin kokeilla aloittaa jollain muulla kuin juoksuliikkeellä ja hyvin toimi tälläkin.
- Satu ja Sanna tuli tekemään paikallaoloja ja mentiin mukaan. Kehään menotarkastus ja kävely, palkkasin matkalta vapauttaen ja leikin vielä ennen riviin menoa. Tuntui aika kivalta. Luoksepäästävyys ok, pa oli hyvin kontaktissa ja hyvin maahan (tein muutan paikalla siirtymisen odotellessa ennen käskyä). Makuun oli aavistuksen ahdistuneen oloinen (oli keskellä) kun naapurit kävivät kehumassa ja palkkaamassa, painoi loppua kohden päätä alemmas ja viimein maahan saakka. Makasi kuitenkin ihan paikoillaan kuten yleensä. Paluussa oli pää maassa, kehuin kun menin sivulle ja autoin kosketuskepin kanssa ylös. Aavistuksen jähmeä, mutta uusinnoilla pomppaili hyvin kosketuskeppiin, ehkä kokeilen jatkaa sillä auttamalla nyt kuitenkin. Vapautuksesta reutoutui välittömästi ja leikki palkkana hyvin vaikka muutkin leikkivät.
-Jatkettiin seuruulla (kentällä oli muitakin), ensin pyysin Riikkaa käskyttämään normisti ja naksuttamaan kun ei näytä ahdistuneelta. Mutta kun Riikka ei ole nähnyt Pulmua niin näytti kokoajan aika samalta kun korvat oli liiskana päätä vasten yms. vaikka piti kontaktia ja seurasi. No tehtiin sitten niin, että Riikan käskyn jälkeen vapautin aika pian leluun, leikittiin ja jatkettiin. Muutaman toiston jälkeen alkoi jopa nostaa korviaan kun käsky tuli. Sitten tehtiin vielä käsky+kehu+käsky+palkka ja loppuun pätkä käskyttteny niin etten reagoinut Riikan liikkurointeihin. Tässä siis ihan normi liikkurointia, ei mitään erityisempää häiriköintiä.
-Jäävien erottelua; seuruutin ympyrää yms. ja jäävien maahanmenoja ja seissejä ja Riikka naksutti + mä käännyin palkkaamaan. Hyvin kuunteli ja erotteli. Riikan mukaan mun pääapu (seisissä naama eteenpäin, maahanmenossa naama vähän alaviistoon) ok. Loppuun pari istumista, täytyy miettiä miten autan tässä (hidastus ehken mulle helpompi kuin askelapu)
-Ruutua; paikkaa läheltä ja heitin itse palloa (annoin itse tarjota stoppia) ja kauempaa jessasin oikean paikan vauhdista ja Riikka heitti palloa.
-Luoksetulon stoppeja nameja heitellen Riikan ja mun välillä; jossain kohti P alkoi kääntyä poikittain (tai oikeastaan väärinpäin) ja yritti vapauttaa itseään heti taakse. Tästä kutsuin vielä mua kohden. Ei ollut kuin pikkunameja ja ne meinas takerrella kurkkuun, mutta muuten tää on kyllä Pulmusta hauska leikki :)

Väliin tehtiin paikallaistuminen Ecan ja Sadun koiran kanssa. Muuten hyvä (istui jopa korvat ylhäällä ja oli aika kivan rento), mutta takaisin kävelyssä painui maahan kun olin n. 5m päässä (oli ajatellut heittää pallon kun olen ihan lähellä mutta en kerennyt). Voivottelin ja menin nostamaan takaisin istumaan ja palasin sitten vähänmatkan päähän ja kävelin kohti n. metri ennen Pulmua jessasin ja heitin pallon taakse. Sitten tein vielä muutamia kävelyitä niin, että jätin istumaa käveleskelin ja yllättäen jessasin ja heitin pallon taakse. Näissä oli tietty rento ja tomera.

----------tauko

-Ohjatun suuntia; kokeilin Riikan ehdottamaa pallonheittoa eli "oikea" ja pallo lensi heti käden heilahduksesta. Nää oli tietty Pulmusta ihan superhauskoja ja hyvin aloi ottamaan suuntaa. Sitten vielä samat variaatiot kuin viikolla; heitin pallot ja lähetin ekalle, heitin kapulat ja lähetin ekalle ja jätin istumaan, vein kapulat, käänsin namilla merkille ja lähetin ekalle. Jatketaan näitä. Muutamia merkkejä myös; vautipalkaten heti, stopaten ja palloa heittäen ja vielä namilla muutamia paikantarjoamisia.

Sitten juteltiin noudon lopusta ja Riikalla oli hauska ehdotus; leikin narpan kanssa, otin lelun pois ja "sivulle" ja leikki jatkui heti kun oli istahtamassa sivulle. Näissä tuli kivoja poppuja jo sivulle hypätessä kun ensi hämmästyksestä toipui. Sitten tehtiin samaa kapulan kanssa. Sitten näytin kutsunoutoa ja juteltiin, että samaa lelujuttua voisi soveltaa tähänkin. Kokeiltiinkin pitkältä matkalta ensin suoralla luoksetulolla ja sitten kapulan kanssa. Eli lelu näkyvillä oikeassa kädessä ja heti kun tällääntyy sivulle niin vapautus leikkiin. Kapulan voin kuitata pois "kiitos" jos ei itse pudota.

Kiitos Riikka seurasta, oli tosi kiva treenata!
-------------

Tunnaria en vielä tehnyt vieraassa paikassa ja päätin tehdä sitä sitten kotona. Miika istui pihakiveyksellä vieressä katsomassa ja tämä oli Pulmusta vähän jännää- meni aika sitkeäksi. No kun oli aloitettu niin päätin kuitenkin tehdä... Heittelin ensin omaa ja sai tuoda sitä minulle. Ensimmäisellä varsinaisella yrityksellä ilmaisi uutterasti omaa, mutta ei ottanut sitä suuhun. Jatkoi sitten haistelua ja palasi omalle, ja kun tarpeeksi odotin niin viimein otti sen suuhunsa. Miika ihmetteli, että miksi et sano mitään ja rohkaise tarttumaan mutta kun ajattelin, että jospa P itse keksisi. Väliin tein muutamia pelkällä omalla, niin että laitoin oman vähänmatkan päähän ja P kävi hakemassa pelkkää sitä. Sitten taas vieraiden sekaan ja kun ilmaisi omaa niin kehuin ja sanoin "ota vaan" ja Pulmu otti ja toi varovasti sivulle. Siihen väliin sitten heittelin omaa vähän vauhdikkaammin (ajattelin, että rentoutuisi jähmöilystä jota vieressä katsoja kaiketi aiheutti ja tarttuisi rennommin omaan). Tästä sitten seurasi se, että meni seuraavalla yrityksellä kapuloille ja nosteli mitä sattuu. Tästä voivottelin ja otin tauolle ja uusinnalla taisi taas nostella. Siitä taas voivottelut ja P meni aika epävarmaksi :/ No viimein sain etsimään oman, jota taas ensin ilmaisi ja viiveellä nosti. Plääh.

Ja koska en halua lopettaa köpöön niin menin sisälle ja jatkoin. Laitoin pelkät laput ja haisteli ne pariin kertaan läpi ja ilmaisi sitten omaa. Tästä naksu+maksu. Sitten vieraita ja oma sekaan, yritti ensin ilmaista, sitten kävi maahan ja laittoin tassun kapulan päälle ja jatkoi ilmaisua. Kun sanoin "ota vaan" niin tarttui nosti- sai naksun ja namin. Tehtiin X määrä toistoja ja tässä hyvää se, että ei yrittänyt nostella vääriä. Mutta selkeesti on nyt kyllä aika ihmeissään että mitähän pitäis tehdä. Viimeisellä laitoin vieraat vähän kasaan ja oman siihen viereen, tässä meni parhaiten ja tarttui aika pian. Lopetettiin sitten siihen. On tämä jännää...