Maanataina mun piti pitää Pulmulle treenivapaa, mutta en sitten millään malttanutkaan kun oli niin paljon uusia ajatuksia. Aamulla käytiin kunnon lenkki Urpolan pururadalla ja tein pikapika treenin koulun kentällä palatessa:

-Sivulletuloja leikistä. Kehittelin tätä jo viikonloppuna vähän eteenpäin niin, että ensin leikin, Pulmu irti lelusta, suoristan itseni ja roikotan kuollutta lelua oikeassa kädessä ja "sivulle" ja kun P pyörähtää kunnolla pa niin jessillä saa iskeä leluun joko edstä tai mun selän takaa. Eli ei saa koskea leluun ennen lupaa ja pitää tulla kunnolla sivulle ja jessillä saa iskeä leluun. Nämä tuntui kivoilta :)
-Kaukoja peruutteluleikistä
-Tunnari: olin vienyt kapulat (niissä myös laput) jo aikaisemmin ettei tarvitsisi nyhrätä Pulmun odottaessa lappujen kanssa. Jätin Pn n. 10metriin, vein oman ja vapautin kapuloille. Reipas meno, hyvä haistelu ja otti oman reippaasti ja vähän varovasti sen kanssa sivulle (oli tosi lähellä). Mutta oli pätevä ilme :) Palkaksi ensin nami ja sitten narppa. Tää meni tosi kivasti kun P oli aktiivisemmassa mielentilassa jo aloittaessa. Leirillä kysyin Marialta mikä on tässä vaiheessa tunnarissa tärkeintä niin hän sanoi "Nosta aktiivisuustasoa korkeammaksi ja ole itse lähellä että voit reklamoida jos yrittää nostaa väärää".

---------------------

Illalla piti sitten jatkaa testailuja kotipihalla. Pulmu otti vähän häiriötä tiellä pelaavista naapurin lapsista:

-Sivulletuloleikkiä, nyt selvästi hokas jo pelisäännöt paremmin ja pyrki aktiivisemmin sivulle vaikka lelu roikkui tosi hollilla oikeassa kädessä. Ihan tosi hienosti hokasi sen, että vaikka just on leikitty raivokkaasti niin sitten pitää tehdä tehtävä voimalla ja saa taas syöksyä leluun. Tehtiin myös metallikapulan sivulletuonteja. Tunnareiden välissä jatkettiin kokeiluja tein leluun syöksyjä jessillä myös seisomisesta ja sitten niin että roikutin lelua, pakitin taakse, kutsuin Pulmua, stoppasin ja stopista sai sitten iskeä leluun. Tosi pätevä!

-Kaukoja peruuttelusta ja sitten tein kosketuskeppiavulla niin, että Pulmu hyppäisi enemmän vaihdoissa (m-s, i-s ja m-i). Hyvin pompahteli :)

-Tunnaria: tää olis pitänyt jättää väliin :( Päätin lisätä vähän aktiivisuustasoa juoksuttamalla namin perässä ennen kapuloille menoa ja vääräähän P sitten nosti. Tästä voivottelin ja otin Pn tauolle ja seurauksena oli se, että P ei suostunut menemään enää kapuloille. Sain sen sitten jotenkuten houkuteltua haistelemaan kapuloita ja kesti iäisyyden ennen kuin nosti omaa. Tästä sai tietty megapalkan ja ilahtui. Jossain välissä sitten heittelin taas vähän omaa saadakseni enemmän yritystä peliin ja P meni ja otti väärän ja keskeytin (tosi nätisti), mutta tämän jälkeen ei mennyt taas kapuloille, ei suostunut haistelemaan ja tarjosi itseään vain sivulle kun yritin kävellä kapuloiden ympärillä ja saada sitä haistelemaan. Jotenkin sain sen viimein nostamaan omaa, mutta jäi kyllä tästä tosi köpö olo. Heti kun menen korjaamaan jotain Pulmun tekemisistä (vaikka tein sen mielestäni ihan tosi nätisti ja rauhallisesti) niin P lakkkaa tyystin yrittämästä ja lyö hanskat tiskiin. Voi kökkö!

-Loppuun leikittiin vielä leluunsyöksyleikkiä myös kapulan kanssa: leikitin Pulmua narpalla, heitin kapulan viereen, ei saanut lopettaa leikkiä ennen kuin pyysin irrottamaan lelusta ja sitten heti "hae" ja jessillä vaihto kuolleeseen leluun. Tätä tein ihan tosi pienellä matkalla, suurinpiirtein niin että Pulmu vain nappasi kapulan, sylkäisi sen pois ja lelu oli heti edessä. Hoksas tämänkin hyvin! Sitten tehtiin niin, että Pulmu roikkui narpassa mun edessä, otin lelun irti ja heitin kapulan sivulle n. 1,5m päähän ja kun P seisoi jännittyneenä mua tuijottaen roikotin lelua oikeassa kädessä sivulla ja "hae". Pulmu nappasi kapulan nopsaa ja odotin että pyörähtää sivulle ja sitten sai jessillä ampua leluun mun edestä tai seläntakaa. Nämä onnistui hyvin (oikelle tietty vaikeampi kun paluussa piti mennä lelun ohi vasemmalle sivulle), mutta ihan super hienosti hoksaisi nämä! Tätä vois varmaa vähän niin kuin ajatella myös ohjatun alkutreeninä? Niin ja kokeilinhan mä leluun syöksyä myös pa nousuun; Pulmu maahan palasin sivulle ja roikotin narppaa sen yläpuolella, sivu käskyllä kun pomppasi hyvin ylös niin jessasin heti perään luvan pompata ylös leluun. Täytyy kehitellä tätäkin :)

-Kokeilin myös tuosta sivulletuloleikistä jatkettuna seuruupätkiä (muutamia askeleita) niin että lelu roikkui mun oikeassa kädessä ja jessillä P sai syöksyä siihen mun seläntakaa. Näitäkin voisi ehkä kehitellä :)