Pyhät meni Saarijärvellä Kelonkirtäjien erämökillä auringosta ja jäällä ulkoilusta nauttien. Olipa mahtavat kelit! Hankikanto kävellä mihin lystää, pääsi hiihtämäänkin jäälle. Pojat ja pappa pilkki ja Konsta ajoi mönkiällä, minä käppäilin koirien kanssa ristiin rastiin tiluksia ja välillä kiipeiltiin Konstan kanssa metsässä isoilla kivillä. Pulmu sai hömppäillä jotain tokotemppuja ulkoilun ohessa ja pari huomiota:

-Tein luoksetulon stoppileikkiä niin, että Pulmu jäi Konstan luokse, kutsuin ja stopista vapautin taikaisin Konstan luo joka heitti Pulmulle kepin. Muuten hyvin, mutta ekan stopin jälkeen Pulmu kääntyi pysäytyskäskystä täydestä vauhdista kannoillaan ja jatkoi suoraa Konstan luo. Suunta vaihtui kyllä sähäkkään, mutta pysäyksestä välissä ei mitään tietoa. Nokkela tyttö :) Ja sai tietty palkankin kun Konstalle oli annettu ohje heittää keppi kun Pulmu tulee takaisinpäin joten toteutti samaa taktiikkaa seuraavalla pyssäykselläkin myös.
-Kaukojen erottelua ja palkaksi sai hanskan tai pelkän kehun ja vapautuksen. Nyt sotkee jonkinverran seisomista ja maahanmenoa.
-Kaukoja niin, että Konsta leikki kepillä pilkkiavannossa seläntakana (tämä oli Pulmusta äärimmäisen hauskaa ja olis halunnut kytätä lentäviä sohjomöykkyjä). Mutta kun häiriö oli kiva eikä ahdistava niin pystyi tekemään hienoja avo kaukoja muutamasta metristä kun palkkana oli vapautus Konstan luo.
-Seuruita pieniä pätkiä ja palkaksi vapautin, kehuin ja päästin taas juoksemaan. Ja Pulmuhan juoksi :)
-Pulmulla heräsi sisäinen paimenkoira ja kovasti koitti lenkittää porukkaa kasaan kun levitiin pitkin poikin lammen jäätä. Ja kun juoksemalla ei saanut meitä kasaan niin seisoi puolessa välissä porukoita ja kiroili vinkuen, että miten tää sakki saadaan yhteen kasaan...
-Juoksutettiin Pulmua jonkin verran Miikan ja mun välillä ja sain aikaiseksi muutamat rähäkät lähtöhaukut kun hetsasin Pulmun ennen lähetystä ihan pinkeeksi. Juoksi kyllä kovaa, mutta lähtiissä tuli hau..
-Pulmu olis halunnut kauheasti jahdata mönkiää ja tietty juosta eteen pysäyttämään sitä. Mutta koska on kiltti niin kääntyi aika pienillä kommenteilla aina poiskin
-P oli tosi reipas ja ihana reissukoira taas, mökissä ja automatkoilla alkoi heti nukkumaan ja osasi levyttää hyvin vaikka pikku Aapokin puuhasteli ympärillä.