Oili oli järkännyt pääsiäis maanantaille kimppatreenit Korkeavireelle ja mekin päästiin mukaan. Matkattiin Lahteen Satsun kanssa ja paikalla tulivat myös Ansu ja Mari. Olipa mukava treenata porukassa, kiitos kun mekin päästiin! Pulmu teki kaksi kierrosta ja lopussa porukassa. Ennen ekaa settiä puuhastelin vähän viereisessä kehässä: muutamia sivulletuloja, heitin palloa ja vauhtipalkkasin muutamia peräänlähtöjä.

-Noutoja: halusin aloittaa taas jollain juoksuliikkeellä, että Pulmu saa tehdä jotain kivaa ja rentouttavaa uudessa paikassa ja uusien ihmisten ympäröimänä. Tehtiin ensin pari iskunostoa, nämä ok. Sitten pitkiä heittoja ja vapautin mun takana olevaan putkeen ja otin sieltä sivulle. Otettiin useampi nosto ja aika monta poimi hyvin mutta selvästi paljon toistoja ajaa räjäyttämään kapulaa (jos sitä heitetään uudestaan ja uudestaan). Eli ei liikaa kerralla.
-Tunnari: ensin pelkät laput (ympyrä), tässä meni tosi kivalla vauhdilla ja aloitti haistelun aika vauhdikkaasti+ haisteli välissä vähän mattoa mutta kun osui omalle niin ilmaisi sitä heti. Toistolla laput+kapulat (rivi), tässäkin ilmaisu heti kun osui omalle. Ilmaisu oli Satsun mukaan hiven kevyt ja olisin saanut odottaa vähän pidempään ennen kuin naksutan. Muista ensi kerralla

---------------tauko

-Seuruuta: ensin lennosta ilman häiriötä pätkiä ja sitten kävetiin kehässä seisovien ihmisten ympärillä ja välistä ja palkkailin eri paikoista. Sain huomautuksen, että voisin palkata "häiriköiden keskellä" (menin mieluusti palkkaamaan kauemmas ensin). Palkkasin Pulmua sitten aina ihmisringin keskellä, Oili taisi saada pienen osuman pallostakin :) Tämä oli kyllä hyvä huomio. Sain taas noottia siitä, että mun ei tarvii esitellä ongelmaa "..katsokaa nyt millaiseksi se menee" ja mä en sais regoida siihen jos P menee vähän sitkeemmäksi tai jumittaa mutta tulee kuitenkin mukana. Mä tiedän, mutta en mahda sille että kontrasti reippaan ja jähmeän Pulmun välillä on vaan niin iso ja mua alkaa ärsyttää heti jos tunnen sen jähmöilevän. Ei sais välittää vaan luottaa siihe, että menee hyvin ja pystyy ja kykenee. Sitten tehtiin vähän häiriöllä, Oili ja Mari käskytteli mitä sattuu kun seuruutin Pulmua ympärillä. Jossain kohti meni kerran Oilin maahan-käskystä alas ja jäi makaamaan ja tästä otin pannasta takaisin mukaan. Tämän jälkeen tsemppasi hienosti, eikä mokannut yhtään kertaa. Välillä (lähinnä Marin "tule", "jes" yms. käskyihin) tsemppasi tosi hyvin ja tiivisti + aktivoitui mua kohtaa ja työskenteli voimakkaammin. Tämä tuntui kivalta. Kaikkinensa Oili kehui että oli tosi tosi paljon taitavampi kuin viimeksi nähdessämme. Tehtiin vielä alo/avo kaavio seuruuta käskytettynä normi liikkuroinnilla, tätä haluisin tehdä itseäni varten että oppisin kävelemään käskytetyt käännökset. Tämä taisi mennä ihan ok.

-Kaukoja: näytin kosketuskeppileikkiä ja kokeiltiin myös niin, että Mari piti keppiä ja olin hintsun kauempana itse. P oli tosi söpö ja yritteliäs eikä tässä kohden välittänyt ympärillä seisovista ihmisistä ollenkaan. Kun kokeilin m-i nousuja ilman keppiä niin nousi heti huonommin (kaksivaiheisesti eikä kunnolla ylös). Oili on oikeassa, että ei kannata jankata huonoja nousuja vaan käyttää nyt vaikka sitä keppiä apuna jos tarvii. Voisi kokeilla siinä ohessa viljellä istumaan nousua pelkällä suullisella käskyllä, osittain nousee huonosti varmaan kun jää jotenkin mun köpöön käsimerkkiin kiinni.

-Sitten otettiin kaikkien koirat kehään ja Piuppa teki hyppyjuttuja Peten koutsaamana ja me muut tehtiin ensin kaikki yhtäaikaa vähän kaikenlaista (P teki merkkiä, jääviä ja pa nousuja kosketuskeppiavulla). Oli tässä kohden kiva+ rento. Sitten tehtiin kehäänkävely (vapautin ja kehuin matkalla pari kertaa) ja tehtiin paikallaolon jättöjä ja paluita ympyrässä. Seisottiin pienessä ympyrässä naamat toisiamme kohden ja kaikki siis käskytti omia koiriaan eri tahtiin ja palkkaili välillä. Pulmu meni ensin vähän sitkeäksi muiden keskellä ja eka maahanmeno tosi hidas, mutta kun korjasin tämän uusinnalla ja tein seuraavat avulla niin rupesi kestämään hyvin muidenkin käskytyksiä ja tsemppasi muhun tosi hienosti. Teki sitten tosi napakoita maahanmenoja ilman apuja ja palkkasin näitä paljon heti. Vapautuksista rentoutui, söi namit ja leikki pallolla. Pa nousuissa kokeilin auttaa kosketuskepillä ja näissä hyviä nousuja.

Puuma (ja Piu myös) teki stoppileikkiä niin, että juoksivat avustajan ja ohjaajan välillä ja stopista vaputus taakse avustajalle, joka heitti vauhtipalkaksi namia ja sitten sai taas juosta ohjaajan luo. Tätä täytyy koittaa myös Pulmulle!

Kiitos kaikille treeneistä ja avusta, taas ollaan yhtä kokemusta viisaampia ja vahvempia :) !