Perjantaina Pulmulla oli vapaapäivä, sai ladata akkuja viikonloppuun.

Lauantaina ja sunnuntaina Christa oli KooKoolla valmentamassa ja me mukana aamun ryhmissä. Lauantaina ajeltiin vielä iltapäivällä Lahteen jelppimään näyttelypaikalle maajoukkueen treeneihin ja Pulmu pääsi kuokkimaan sinnekkin. Nina ja Ässä tulivat meille yökylään ja olivat sunnuntaina tsemppareina, neuvoivat meitä jäljen saloihin+ kisasivat viimeisen arvokisanollan Mahin kisoissa. Onnea! Oli ihan super kivaa! Kiitos Christa ja Nina miljoonasti taas kaikista vinkeistä ja tsemppauksesta.

Christan treeneissä lauantaina:

-Aloitettiin paikallaoloilla, P oli kehään mennessä kiva, mutta jostain syystä mokasi istumisessa (meni kesken kaiken maahan). Korjauksen jälkeen istui hyvin ja tomerana. Makuun alussa meni toisen käskyllä maahan, korjauksesta hyvin myös omalla, sitten makasi hyvin ja nousi jopa pa kun annoin suoraa "Pulmu sivu" tuplakäskyn. Vastasi kehuun ja palkkaan tosi hyvin.
-Sitten tehtiin alo kisamaisena: kokonaisuutena selvisi kaikista liikkeistä ja oli rennompi ja parempi kun edellisissä mölleissä + kesti hyvin liikkuroinnin. Väleissä vastasi kehuun hyvin, tein kehut napakasti ja laitoin sitten maahan odottamaan kun C kirjoitti muistiinpanoja. Tämä tuntui hyvältä. Seuruussa paljon kaikkea korjattavaa, mutta Cn mielestä ihan siisti kokonaisuus. Nyt kun on joutunut nipottamaan niin paljon sen mielentilan ja häiriön kanssa niin muut hienosäädöt alkaa krakata. Paikka oli välillä edessä, kontaktin/ pään haluisin olevan korkeampi, perusasennot teki osin vähän "yli" mun taakse, käännöksiä pitää harjoitella. Jäävissä maahan hyvin, mutta seisomisessa meni myös maahan. Seuruut jäävissä parempaa kuin normiseuruussa. Luoksetulo vähän sitkeä, hyppy ok. Palkkasin Pn ja vein koiran pois ja juteltiin sitten vasta toisella kierroksella.

-Toisessa setissä näytin käsikosketus temppua ja kaukoja+ tehtiin jääviä. Ensin temputellen suorapalkkana, sitten kokeiltiin hämykäskytystä niin, että sanoin itse kesken seuruun "matti" yms. merkityksettömiä käskyjä. P oli pätevä, kuunteli hyvin ja ei mokannut. Sitten tehtiin palkatta maahan-luoksetulo-seisominen ja nämä hyvin myös. Tod. näk kuuntelee sen verran liikkuria, että mun käsky ei mene ihan loppuunasti perille+ vaikeammassa tilanteessa valitsee helpommin paiskautua maahan+ odotusarvo jäävään on tosi iso. Treenataan vaihdellen ja täytyy ottaa nuo omat hämykäskyt mukaan myös. Ja jos P makaa asennon (sama paikallaolossa), mä en saa mennä fyysisesti nostamaan sitä oikeaan asentoon vaan mun pitää käskeä sen itse vaihtaa asentoa. Sen on helppo vaipua passiiviseksi ja odottaa vaan että kyllä äiskä korjaa. Ja aina jos olen menossa korjaamaan niin kohti kävellessä pitää kertoa nätisti "oho, miten sä nyt noin teit, eihän tuo ollut mitä meinattiin.." että luottaa tehneensä oikein sitten kun olen hiljaa. Mun pitää osata olla kaikessa tekemisessä ihan tosi tosi selkee ja mitään sinnepäin ja "tänään näin-huomenna noin"-juttuja ei saa olla! Kun Pulmulla on turvallinen mieli niin pystyy tekemään hyvin ja nopsaa.

-Pulmu sai vielä tehdä istumista kun Jade teki ruutua- nyt istui hyvin ja aika rentonakin.

---------------------

Lahdessa käytiin ottamassa sitte päivän pökkyräosuus. P sai pötkötellä hallissa jonkin aikaa boxissa ja sitten mentiin porukan paikallaoloihin mukaan (iso kehä pyöri; ihmisiä ja kuulutuksia). P oli hiven sitkeän oloinen kehään mennessä eikä leikkinyt kunnolla. Mentiin riviin kuitenkin ja hyvin alas omalla käskyllä. Paluussa palkkasin kun käänsi kontaktia (tätä alkaa nyt tehdä aika kivasti). Palkaksi heittelin nameja ja oli semi iloisen oloinen (ei ihan rento). Sitten siirryttiin toiseen kehään jonossa ja tehtiin perään istuminen, nyt istui hyvin ja mokaamatta. Kehuihin vastasi samaan malliin ja juoksin tyhjään kehään vielä leikittämään ja sain vähän innostumaan pallosta kun hetken töykin. Sitten tehtiin vielä lyhyt makuu; alut, makuu ja loppu ok. Kehuista ilahtui nyt parhaiten ja ajattelin, että nythän P rentoutui. Sitten tapahtui jotain, en tiedä mitä, mutta P veti korvat luimuun ja yritti häipyä paikalta. Kutsuin takaisin ja menin istumaan kehän reunalla, P paiskautui makaamaan mun jalkoihin pää maassa. Oli sen oloinen, että makaa siinä kun käskettiin mutta mitään aktiivista ei pystyisi tekemään. En tajuu mikä se oli?? Joku ääni?? Nina vei viimein Pn häkkiin kun en itse halunnut kehästä pois pyrkivää koiraa viedä ja oli ollut häkkiin päästyään ihan ok. Myöhemmin otin Pn vielä uudelleen ja pikkukehässä teki vähän sitkeästi (ei kyennyt tekemään esim. käsikosketustemppuja mitkä päivällä sujui), ajattelin että eipä kannata nykertää. Onneksi Christa pakotti leikkimään isoon kehään ja yllätykseksi sitten kykenikin leikkimään ihan ok kun lähdin itse reippaasti juoksemaan kehässä myös. Siitä juostiin pallon kanssa sitten  boxille.

-----------------

Sunnuntaina Christan treeneissä aamulla:

-Paikallaolot; taas meni istumisessa maahan, muista kun korjaat että Pn täytyy nousta itse. Makuun ok (oli vähän sitkeämpi kehään mennessä kuin lauantaina).
-Ruutua; muista se kriteeri, en voi hyväksyä mitä sattuu. Heti kun rauhoituin ja annoin Pn miettiä ja palkkasin vain oikeasta paikasta niin hyvin meni. Jatketaan tyhjällä ruudulla, paikkaa näyttäen ja paikanhakuja läheltä ja sitten kun alkaa olla enemmän ajatusta niin vauhtia kauempaa. Tehtiin yksi kierron kautta ja tässä ajatteli paikkaa kyllä aika kivasti (juoksi kuitenkin perille saakka ja jessillä olis ollut hiven takaa yli).
-Hyppynoutoa palloilla (tein tätä Ninan kanssa)
-Sivulletuloja leikistä kapulan kanssa ja ilman. Näitä lisää+ tee myös pienestä matkasta puunkierrosta (en saa välittää nyt vauhdista) ja 90 asteen askelsiirtymiä ja niissä paikanhakua sivulle. Tulokulmaa vaihdellen kierrosta sitten kun onnistuu helpommista. Voisi myös tehdä niin, että kierrosta kutsun "sivu" ja sitten vauhtipalkkaan heti leluun. Nopeita vauhtipalkkkauksia myös luoksetuloon.
- Ohjatun suuntia palloilla, voisi olla jo ne 3 palloa (keskimmäinen vaikka jo valmiina kentällä), heittää tai viedä ja kiepauttaa P sitten ennen lähetystä nenä mua kohden.

Nina lupas olla Pn työnohjaaja ja vahtia ettei pala toko burnikseen. Nyt olis aika keksiä oikeesti se meidän hömppälaji ja kokeiltiin sitten vähän jätetyn esineen hakua + namiruutua pellolla. Jos me vaikka alettais harrastaa jälkeä ja esineruutua mielenterveyslajina?