Jaa-has, näyttää tämä blogipimento jatkuvan. Pääasia lienee, että treenataan vaikka ei tänne saakka kirjoiteltaisikaan.

Mutta siis mitäpä meille...

Kesäkuun alussa valmistauduttiin SMiin, saatiin kunnia olla mukana Tending joukkueessa. Varmanpäälle pidin Pulmun alokasluokassa, arvelin että SM härdellissä ei niin alkaisi huimaamaan kun mentäisiin helpoimman mukaan. Kisojen alla totesin, että meillä on kisavamma. Treenit sujuu hyvin niin kauan kun tuusaan itsekkeen ja huiskin pallon kanssa mutta kun liikkuri tulee peliin niin P jäätyy ja mäkin taidan jäätyä. No treenattiin sitten usemmin liikkureiden kanssa ja yritettiin saada hyviä ja onnistuneita treenejä ja tämä jatkuu edelleen. Tässä päivityksessä Pulmu päätti tehdä sitkeästi seisomista liikkurin käskystä ja kun korjasin pannasta mukaan ottamalla (ja myös hihnan kanssa) niin sitten hihnaseuruu oli ihan p..skaa.

Näillä mentiin ja SMissä saatiin aika kiva mielentila päälle vaikka mua jännitti ihan järkysti. Meinasin oksentaa aamulla ja ainut tapa pysyä tolkuissa oli olla puhumatta oikeastaan kenellekkään. Isot kiitoksen Nina ja Timo avusta ja tsempistä! Sählymailavirityksillä mentiin ja P olikin kehässä yllättävän reipas (kauhistuneesta ohjaajasta huolimatta), harmiksi seisominen läpsähti kuitenkin maahan ja siitä nolla. Muut liikkeet: luoksepäästävyys 10, paikallamakuu 10, molemmat seuruut 9, maahanmeno 10, luoksetulo 8,5, hyppy 9 ja yleisvaik. 9. Vaikka harmitti tuo yksi nolla (olis me joukkueelle se 20p enemmänkin voitu tehdä) niin oon onnellinen mun ihanasta pikkukoirasta miten hyvin tsemppasi vaikeassa paikassa. Täältä me noustaan! Video täällä

Seuraava viikko lomailtiin ihanalla erämökillä Saarijärvellä. Pulmu sai temputella avo juttuja; otettiin kaikilla mahdollisilla ihmisillä käskytystreenejä ja mä vaan leikin ja teetin jääviä temppuna, muisteltiin hyppyä, stoppeja, noutoa ja kaukoja ja tietty vähän seuruutakin. P sai tutustua myös metsälajeihin; jälki alkoi muistuttaa jäljestystä (nami joka askeleessa, pituutta 100-150m) ja esineruutu oli niin nastaa. Hyvin löytyi lenkkari, crocksi ja mehupullo. Hauskaa vaihtelua! Pumpe kehitteli myös uusia kesälajeja; kohon ja virvelin kyttäys ja mölkkytunnari. Hyvin muuten sortteerasi ja palautti heittomölkkyä heittäjädtä riippumatta :D

Lauantaina P pääsi hurraamaan isäntää pyöräkisoihin (joo meinas alkuun kilahtaa muutamasta sadasta maastopyöräilijästä mut sitten käyttäytyi hyvin), katsomaan agi SMiä Tikkakoskelle (onnea sisko Raille joukkue kullasta!) ja treenaamaan Katjan, Pirjon ja Päivin kanssa. Tassut oli ottanut pyörälenkeistä vähän hittiä ja P liikkui huonosti + oli väsynyt joten nää treenit oli tosi lyhykäiset. Mutta muutama tarpellinen liikkeenalun palkkaus ja kuuntelujuttu saatiin tehtyä. Kiitos!

Ja koska Suonenjoki on matkanvarrella kun mennään Laukaasta Mikkeliin (juu-u) niin sunnuntaina oli ohjelmassa kisat. Reippassti mentiin kokeilemaan avoa ja hyvinhän se sujui! Meillä oli tosi kivaa ja vaikka suorituksessa on toki paljon korjattavaa niin molempien mielentilaan ja kokonaisuuteen oon tosi tyytyväinen. Hyvö me! Tuomarina Mauri Pehkonen:

Paikallamakuu 10; mäkärät kiusas, mut P makas sitkeesti pää maassa. Nousi hyvin pa!

Seuraaminen 10; pikkisen tais yrittää edistää, mut asenne oli kiva

Maahanmeno 10; ok!

Luoksetulo 9; jätössä katseli aika paljon tuomaria/ liikkuria, mutta lähti ok vauhdilla, stoppi niin hyvä kun tällä hetkellä osaa. Sit iski pieni epävarmuus ja tuli lopun ravilla, ei oo treenattu kokonaisia ja oli selvästi hämillää kun ei tullut palkkaa/ kuittia. Mut vapautuksesta ilahtui ja jatkoi hyvin

Seisominen 10; ok! Tajusin vasta edellistä koiraa katsoessa et avossahan kävellään koiran taakse mut hyvin meni :D

Nouto 9; meni ok vauhdilla, vähän kyylänä ja ohi kapulan (mut ei räjäyttänyt tassuilla!), paluu ok (vois tietty tulla lujempaa) ja luovutukseen vähän selän taakse. Mutta kapulaa piti hyvin ja pysyi alut ja loput vaikka näitä on treenattu ihan liian vähän.

Kauko 8; näissä oli aika sitkee (jumitti liikkuriin?). Annoin normaalia laimeamman maahankäskyn alussa kun ajattelin ettei läsähtäis niin tiukasti ketoon pää alas saakka. No meni sitten tosi sitkeästi maahan kun käsky ei ollut "normaali", ei noussut ekalla ja istumiset tosi vajaat. En korjannut niitä istumisia ylemmäs. Nää on tosi kesken ja selvis varmaan tässä tilanteessa nyt niin hyvin kuin kykeni.

Hyppy 9; annoin reilusti kääntyä ennen kuin annoin istu-käskyn (totesin viikolla et jos hökäsen sen liian pian niin ei mee jakeluun). Hyvin loikkas mennen tullen ja näpäärästi pa vaikka paikka siinä ei ollut ihan priima.

P oli söpö ja kiva, ennen kisaa tuntui kivalta ja rennolta. Loppupalkkana meillä oli kehän laidalla sählysetti ja hyvin toimi :D Meinas jopa karata paikallaolon jälkeen kun hetsasin "mennään palkalle..". Kilttinä seurasi kuitenkin kehän laitaan ja sai siitä ampua pallolle. Tesun "hirttosilmukka" oli hyvä virityslelu juuri ennen kehää+ Ripa sai toimia nostatuskoirana. Ennen Pulmun vuoroa vein Pulmun autoon ja otin Ristyn treenaamaan ja hengailemaan kentälle ja sehän nosti kummasti Pulmun yritystä. Mä oli rento kun ei ollut mitään tulospaineita ja se näkyi kyllä koirassakin. Oli sika kiva kisata! Tulokseksi saatiin AVO 1, 187p. ja sij. 1/7! Hyvä me :) Video löytyy täältä