Tiistaina kaahattiin suoraan töistä KooKoolle, myöhästyttiin Tuijan aksatreeneistä :( Ihan ei kerennyt kun kaupan sai kiinni seiskalta. Tokoteltiin Johannan ja Sarin kanssa. Pulmu teki seuruuta Johannan häiriköimänä. Tehtiin pelkkää juoksuseuruuta, koska se on Pulmun mielestä rennoin liikkumatapa. Samoin kaikki Z asennot juoksusta (Jonte tyyliin). Vähän ahdisti Ptä jossain kohden, mutta hyvin tsemppasi, ei mokannut asentoja ja teki mitä mä käskin. Suora luoksetulo, kehuin heti kohta lähdön jälkeen ja vauhtipalkka. Sitten ruutu; tosi hienosti löysi ruutuun! Johannan huom, että tais vähän varastaa lähetyksessä, mutta hyvä kun reagoi alun virittelyihin ja ties mihin on menossa :) Loppu ok, kutsuin ja juoksin karkuun (on ollut joskus vähän varovainen lähdöissä liikkuroidessa) ja palkka heti kun tuli mun luokse. Kaukoja niin, että Sari ja Johanna heilui takana. Palkaksi vapautin taakse ja sai namia Sarilta. n. 3 metristä teki tosi hienosti hyppyvaihtoja ja pieniä sarjoja myös. Kokeiltiin sarja myös kisamatkasta kisamaisella alulla, tekniikka ei niin hyvä ja yhtä s-i vaihtoa ennakoi, mutta positiivista että vaihteli asentoja myös mun käskyistä :) Noudosta leikkiä metallia potkien (ei saanut ottaa), sitten muutama metskun nosto leikistä lähettäen, kerran pysäytin ennen kapulaa. Paluut vaan ravais niin mielellään ja kantaa kapulaa pää alhaalla. Tehtiin sitten niin, että heti nostosta lähdin karkuun, tässä nosti laukan. Puukapulalla nostoja myös ja heitoista lähtöjä, jatkettu heitto ja hyppynoudon variaatioita. Lopussa Marianne tuli ryhmänvedosa ja päästiin vielä aksaamaankin. Pulmusta löyty taas uusi puoli: kiltti ja ihan hiljainen agility Pulmu. Marianne vei sitä ja kun ohjaaja ohjasi voimakkaammin ja tiesi mihin mennään niin P kipitti ihan kiltisti just sinne kun näytettiin. Sitten kun äiskä yritti samoja kuvioita niin ei menny ihan niin siististi :D Possu, mutta niin hauska!

Keskiviikkona treenattiin Urpolassa aamulenkin jälkeen. Voittaja juttuja vähän kaikenlaista. Parhaiten jäi mieleen, että ruutu löytyy nyt kivasti, kaukoihin saadaan matkaa ja aikaa, seuruussa kivoja pätkiä, kaukoja tein palkaten taakse kiertoon ja tässä P on tosi tomera. Noudon nostot siistiytyneet, ainakin aina välillä. Tunnarissa on nyt tullut epäonnistumisia tosi paljon (tuo pokkana vaan jonkun) viimeisen viikon aikana, pitää vissiin vaan tehdä sitä jokapäivä kotona. Mutta tänään onnistui+ paluussa astuin pari askelta taaksepäin ja nosti laukan myös. Oman palautus myös pitkältä matkalta ja kehuin kun laukkasi rennosti. Ja se, mitä tunnarissa on opittu ja muistettu treenata on alun kääntyminen :) Ei pompahda enää mukaan vaikka hyppisin mitä kuvioita. Stoppeja ja maahanmenoja tolppaa kiertäen (löydettiin kiva pehmeä hiekka, jossa oli nastaa jarrutella), muuten hyviä toistoja, mutta kun kierrokset nousee niin haukkuu kiertäessä. Ja se mikä on ollut superkivaa: me on treenattu ohjattua! Ihan huippu kivaa ja Pulmu tekee sitä taitavasti! Luulen, että meidän noudon ongelmat vähenee huomattavasti sitten kun kapulaa ei enää tarvitse heittää... Tai ainakin muuttuvat sitten toisenlaisiksi probleemiksi.

Keskiviikkona illalla käytiin vielä lähipuistossa tekemässä vähän kaukoja, seuruuta ja tunnaria. Tunnari meni mönkään kun pyörätietä meni koiranulkoiluttaja porukka just ohi. Ei lähtenyt ekalla käskyllä kapuloille ja kun käskin vain mennä niin kyyläili porukoita ja kierteli ennen kapuloita. Sitten otti pokkana oman viereisen, palautti sen kyllä laukassa (!). Uusinnalla meni suoremmin ja haisteli paremmin ja palautti oman laukassa. Ihmisten mentyä tehtiin uusinta ja tämä meni hienosti+ palauttikin laukassa. Kaukoja kiertopalkalla (teki hyvin, mutta haukkui kierrossa), kaukaakin ja sarjaa myös. Seuruuta kaikenlaista ja tuntui kivalta. Suora luoksetulo ja stoppeja erikseen kiertoleikillä. Mä en saa yhdistettyä näitä koskaan kun ei edelleenkään juokse suoraa luoksetuloa rennosti. Sain juoksemaan täpöllä vain niin, että jätin Pn kauas, Ristyn matkalle ja kutsuin yhtäaikaa. Siinä kyllä juoksi.

Torstai aamuna ajattelin sitten kokeilla kisamaista, kun nämä huiskimistreenit tuntuu sujuvan. Lähemäen kentällä Ripa sai ensin tulla rakentamaan kehää ja P sai odottaa autossa. Sitten pienet lämpät kehänreunalla ja mentiin siinä käskyllä kehään. Seuruu tuntui kivalta ja ilahtui kehusta (tuntui kyllä otenkin odottavan palkkaa myös). Istumisen ajattelin tehdä ilman apuja ja jotenkin muka luulin asentoa tehdessä (tunsin miten jäi) että olis jäänyt seisomaan. Käänsin päätä ja samalla kun annoin uuden istu-käskyn niin näin että siellähän P jo istui hienosti. Kehuin perään, mutta en tiedä vetikö tästä herneen nenään vai jäikö kiinni kauempana menevään ohikulkijaan kun muuttui sitkeämmäksi. Kehuun ei lähtenyt mukaan yhtä hyvin kuin seuruussa vaikka yritin olla "ovet auki". Luoksetulon päätin tehdä suorana: lähti ok laukkaa, mutta kun ei tullut stoppia eikä kehua niin ravasi viimeisen kolmanneksen :( Kehuin kuitenkin normisti liikkeen välin (tähän asti ei palkkaa) ja jatkettiin ruutuun. Lähti hyvin, jäi ehkä inasen edemmäs kuin normaalisti. Alas ok, seuraamaan ok eli kokonaisuutena hyvä. Tästä sai kehun ja narpan ja oli iloinen.

Sitten jatkettiin noudoilla: metalli ja puu tasamaana, alun odotin et nostaa kontaktin, meni hyvin, nosti hyvin (teki lenkin kapulan takaa), mutta palautti molemmat ravissa :( Tunnarissa jäi taas kiinni ohikulkijaan ja kävi vain kiertämässä kapulat ja yritti tulla takaisin. Pysäytin ja annoin uuden käskyn, meni ja otti oman viereisen ja palautti sen ravilla. Lähetin hakemaan uutta (en kommentoi tässä mitään, otan kapulan vain pois) ja meni- etsi oman ja palautti ravissa. Tässä oli kehusta tosi ilahtunut. Kaukoissa oli vähän jähmeä, mutta teki vaihdot yhdellä käskyllä (paitsi m-s nousi ensin istumaan ja siitä seisomaan). Loppupalkasta ilahtui.

Kisamaisuuden jälkeen tein korjaussarjan: suora luoksetulo vauhtipalkalla, tunnari (ei mitään ongelmaa ja paluuseen laukka peruutusaskeleella), kapulan nostoja ja palautus pistkältä matkalta ja paluita karkuunjuosten metallilla. Tehtiin myös ohjattua ja merkkiä ja sitten temppurataa: ohjailin halemaan eri kapuloita, kapulan kanssa ruutuun ja ruudussa kaukoja kapula suussa ja sieltä taas uudelle merkille. yms. Näissä ei mitään ongelmaa ja oli tosi kiva ja tomera. Mutta jumi kun iskee niin voi kökkö ja tuo palkkaamattomuus on vielä hankalaa. Mä en tajuu miten meidän pitäis treenata tuota luoksetuloa.

Mietin vielä treeni jälkeen, että Pulmu liikkuu jotenkin tosi köpösti taas. Ei varsinaisesti onnu, mutta köpöttää jotenkin. Tassunpohjat oli vähän punertavat ja hiekalla kipittää ehkä enemmän, en tiiä onko niissä jotain. Vai onko vaan niin jumissa, Tiina onneksi hieroo parin pv päästä. Tai sit mä vaan kuvittelen.

Nyt vedetään henkeä paripäivää ja lomaillaan sunnuntaihin saakka Tahkolla. Luvassa pitkiä lenkkejä ja paljon ulkoilua :)