Tunnari treenit jatkuu, ihanaa kun pojat jaksaa ja jaksaa seesata meitä kotona. Eli Miika ja Konsta kiikuttaneet kapuloita ja katsoneet vieressä. Torstaina tunnarissa tuli urakalla vääriä. P näytti siltä, että yrittää haistella mutta oli jotenkin niin jöpössä että ei onnistunut. Jos toi väärän, otin mitään sanomatta kapulan pois ja lähetin uudelleen. Toistolla tuli yleensä oma ja tästä kehut (niistä ilahtui kovasti). Sitten kun uusittiin niin tuli yleensä kerralla oma ja siitä palkaksi sählypallo. Mulla on nyt aina sählypallo taskussa kun tehdään tunnaria ja jos onnistuu kerrasta niin saa sen palkaksi. Kerran teki niin, että kävi riviä läpi eikä koskaan mennyt reunimmaiselle (joka oli oma). Plaras kapulat läpi moneen kertaan ja jäi viimein seisomaan sen näköisenä "ei se ole täällä??" ja tuijotti mua. En sanonut mitään ja odotin, viimein jatkoi haistelua ja ajautui omalle, otti sen ja kiikutti sivulle. Hyvä P!

Perjantaina ja lauantaina onnistui taas sitten kaikki tunnarit. Miika jopa jo käskytti meitä (tehtiin kaikki toistot ulkona) ja lauantaina Konstakin oli seisomassa kapuloiden lähellä. Lauantaina Konsta oli ekalla yrityksellä kyykyssä ja sanoi jotain kun P oli menossa kapuloille-> Pulmu kääntyi ja meni Konstan sivulle. Tajusi kuitenkin mokansa ennen kuin kerkesin mitään sanoa ja jatkoi haistelemaan, otti oman ja palautti sen mulle. Uusinnalla teki sitten heti kunnolla. Vaikka Pulmu on edelleen aika jännittynyt niin mulla on nyt sellainen olo että oikeesti tajuaa, että tää on tärkeää tehdä kunnolla ja ei auta kikkailla mitään muuta. Ehkä se vielä rennoksikin muuttuu.

Sunnuntaina oltiin treenaamassa Mikkelin tokottelijoiden kanssa. "Järkevä" lähestyminen treeniin; käytiin 10km maastopyörälenkki ensin ja kotona vain välissä syömässä ja vaihtamassa vaatteet. Sitten treenaamaan. Paikallaoloissa meitä oli 4+ yksi turisti harjoittelemassa muiden pällistelyä. Piti aika mekkalaa alussa kun oltiin menossa kehään ja sehän ahdisti Pulmua (mutta siihenkin vaan on totuttava, mekkaloikoot muut mitä vaan ja kun eivät liity meidän tekemiseen niin niistä ei tarvi välittää). Uusi vieruskaveri sai aikaan taas sen, että oli istumisessa tosi korppikotka ja makasi pää maassa. Mutta välissä ilahtui kovasti kehusta ja leikki innoissaan sählypallolla. Makuun käskytyksessä kuunteli hyvin ja meni hyvin alas omalla käskyllä (silitin ja kehuin ennen jättöä). Makasi hievahtamatta pää maassa vaikka tuuli kuljetti ison lehden Pulmun kuonoa vasten. Paluussa nosti päätä, mutta liikkurin kävellessä meidän kohdalle ja käskyttäessä jäi siihen kiinni ja nousi tosi sitkeästi ylös. Mutta nousi mun käskyllä ja nousi ylös asti vaikka toooosi hitaasti. Kehusta oli taas salamana iloinen ja rento itsensä.

Tehtiin pareittain+ pari hengailijaa sivussa myös. Heti paikallaolon perään tehtiin tunnari. Laura liikkuroi ja tehtiin kisamaisesti. Vähän mulkaisi Lauraa kapuloille mennessä, mutta meni suoraa ja ripeästi laukassa (kotona on ravannut matalana) ja aloitti haistelun. Osui omalle aika pian ja otti sen heti, palautti ravissa. Mutta jee, se onnistui!!! Palkaksi sai isot kehut ja sählypelin. Sitten tauolle autoon.

----------------------

Toinen setti:
- Suora luoksetulo, alku käskytettynä ja kutsusta (kun näin, että lähti hyvin) lähdin juoksemaan karkuun ja sai syöksyä leluun. Halusin varmistaa, että tulee lujaa+ juoksee suoraa ja vilkuilematta sivussa olijoiden ohi.

-Ruutu; silläaikaa kun palkkasin luoksetulosta Laura vei pallon ruutuun. Hyvin lähti ja oli vähän hämmästyneen oloinen kun ruudussa olikin pallo, juoksi ensin siitä yli ja palasi sitten takaisin pallolle. Palkkauksen jälkeen lähetin vajaasta matkasta takaisin ruutuun+ maahan+ Laura käskytti lopun kävelyn. Kutsusta odotin pienen hetken (että oli varmasti tulossa, eikä kyylää mun liikkumista) ja jessasin ja lähdin juoksemaan karkuun. Muuten hyvin, mutta tuli vahingossa mun väärältä puolelta vaikka lelu roikkui vasemmassa kädessä. Kiepsahti näppärästi kyllä leluun mun edestä.

-Istuminen; alku kisamaisena. Seuruu tuntui huonolta (selvästi kuunteli ja tarkkaili muita), jatkoin kävelyä jonkin matkaa käskyn jälkeen ja annoin käskyn ilman mitään apuja. Laura sanoi, että istui hyvin ja nopsaa. Paluussa vapautin ja lähdin juoksemaan kun olin tullut takaisin Pulmun kohdalle. Laura sanoi, että istumiseen saakka oli ihan ok näköinen mutta asennon tehtyään meni tosi ankean näköiseksi (korvat luimussa, istui matalana yms.). Niii... musta oli vähän sellaisessa moodissa, että olis helposti voinut valita sen maahanmenon, mutta hienosti valitsi sitten kuitenkin kuunnella. Jotenkin Pulmu on kuitenkin sen oloinen, että itse meittii mokasiko? Vaikka on tehnyt tosi hyvin jääviä ja saa niistä palkkaa vaihtelevasti+ vääristä en tee mitään ihme numeroa. Mutta ehkä se joskus...

-Hyppynouto; hetsaten pannasta kiinnipitäen, Laura korjasi kapulan "pystypäin" ja merkkikasa oli heti kapulan takana (halusin varmistaa nätin noston). Meni hyvällä ilmeellä ja vauhdilla, poimi hyvin, kehuin ja peruutin+ sai tulla suoraa leluun. Uusinnalla samallainen alku, mutta lopun pysyin paikoillaan ja hiljaa+ otin sivulle saakka. Paluuvauhti ei näin tietty yhtä kova, mutta tuli reippaasti laukassa ja ihan kivalla ilmeellä. Ja pakkohan sitä lelun heilutusta olis vähentää...

-Metalli; kisamaisena, halusin kokeilla miten vaikuttaa tunnariin. Hämärässä hukkasi kapulan ja nosto oli tämän ansiosta hyvä. Paluu ravissa, Laura oli aika lähellä mua ja jotenkin tuntui, että Pulmu harkitsi vähän viedä kapulan sille? (vaikka tulikin mun sivulle). Jäi vinoon (katsoi liikkuria) ja uudella käskyllä korjasi mun selän taakse. Palkaksi kehu+ juoksin pienen lenkin. Sitten heitin metallin taakse maahan (piti käskeä Pulmua jättämään se kun olis tietty mielellään ottanut sen heti uudelleen).

-Tunnari; kisamaisesti. Laura vei kapulat. Käskyllä lähti yllättävän kovaa taas (mulle jäi olo, että varastiko jopa vähän?) Meni vähän kapuloiden yli ja pienen lenkin kautta aloitti haistelun. Osui taas aika pian omalle ja otti sen heti, matalana ravaten mun sivulle, jossa oli pudottanut kapulan ja ottanut sen heti suuhun takaisn (en huomannut kun keskityin olemaan tuijottamatta Pulmua). Mutta selvisi taas, hieno homma!

-----------------tauko

Loppuun tehtiin vähän kaukoja takapalkkaajalla, 1-2 ja 3 vaihtoa. Yhden vaihdon missasi kun jäi kuuntelemaan takana kilahtanutta metallia. Vähän oli korvat luimussa ja koitti kuunnella kun Laura siirteli sitten muitakin kapuloita, mutta tsemppasi hyvin. Tämän jälkeen seuruuta vähän itsekseen; muuta porukkaa ohitellen (auttoivat Eevaa ja Boubieta), palkkailin pieniä pätkiä, ihmisten ohituksia ja tehtiin hidasta, askeleita ja käännöksiä. Ilmettä myös lelu kainalossa ihan vain muutamaa askelta. Ja sivulletuloja hetsileikillä. Sitten sirkushuveja ja Boubien häirikkönä oloa (oltiin siinä kyllä tosi päteviä :D). Pulmu sai tehdä hyppyä ja jessasin siitä leluun tai tehtiin stoppeja- hyvin irtosi ja hyppäsi vaikka joutui samalla juoksemaan ihmisporukan keskelle. Sitten leikkiä ja sai maata maassa kuuntelemassa Eevan kaukojen käskytystä (ei muute tehnyt yhtään vaihtoa Eevan käskyillä!), yksi istuminen omalla käskyllä ja hyvin teki- leikki jatkui. Muutamia ruudun paikkoja+ kapulan nostoja ja Pulmu sai "siivota kentän" ja hakea ohjatun kapulan takaisin treenikassiin.

Pulmu ottaa edelleen tosi paljon häiriötä muista ja menee helposti tosi ankeaksi ja jähmeäksi. Mutta sitten taas samassa hetkessä muuttu tosi reippaaksi ja juosta humputtaa iloisena menemään. Eipä se auta kun jatkaa treeniä ja uskoa että ne käskytetyt kokonaisuudetkin joskus seiltä rennoksi muuttuu. Kiiitos kaikille avusta!

Tuleva viikko koitetaan treenata ilman isoja vääntöjä ja viljellä hyvää asennetta, sitten pitäisi päättää kisataanko sunnuntaina Pieksämäellä. Ainakin ollaan menossa siihen SSKP nuortenkoirien ringin pääsykokeeseen jos vaan mukaan päästään (pikkulinnut kyllä laulo, että kaikki hakeneet pääsisivät mukaan pääsykokeeseen).