Keskiviikkona treenattiin koulun pihassa aamulla, todetakseen että kyllä joo väistää ohikulkijoita ja reilusti :( Banaanilla ruutuun ja suoraa maahan jos joku tuijotti kaukaisuudesta, kierto keskeytyi kun pikkupoika käveli pönttöä kohden samaan aikaan, noutokapulaa palauttaessa jäi seisomaan mun oikealle puolelle kun toiselta puolelta käveli ihmisiä ohi (aika kaukana vielä)... Voi huoh. No sitten taas teki välilä ihan kivastikkin; ehkäpä se siitä.

Torstaina taas koulun pihassa aamusta ja nyt onnistuttiin vetämään melkolailla "kaikki onnistuu" treeni. Sitten pari päivää totaalilepoa, ei edes kovin kummoisia lenkkejä. Mä pääsin lauantaina "naisteniltaan" töiden jälkeen; Saara oli hommannut meille esim. ihanat hieronnat kaikille. Eli ihan super valmistautuminen sunnuntain kokeeseen :)

Sunnuntaina aamusta sitten Pieksämäelle, ohjelmassa VOI ja iltapäivällä Suursavon kennelpiirin nuortenkoirien ringin pääsykoe. Tuomarina kisassa Riikka Pulliainen, liikkurina Eino (hei me selvittiin miesliikkurista, enkä mennyt edes paniikkiin vaikka luulin että meillä on eri liikkuri :)). Voi alkoi heti aamusta ja Pulmun starttinro 3:

Paikallamakuu 10:
Vieruskaveri sähläsi ja piippasi alussa, vähän ahdisti Pulmua. Mutta makasi hyvin (ainakin luulen näin) ja oli korvat pystyssä kun menin piiloon ja palasin. Ok alas ja ylös, kehusta ja vapautuksesta singahti keskelle kehää ja kävi melkein Eikan luona.

Annoin katsoa ekan koiran, Pulmu teki maahanmenoja kaikista sen ohjaajan käskyistä.. Noutoja katsoessa yritti vähän vinkua. Meitä edeltävää koiraa katsottiin vähän ja sitten pihalle lämppäämään; leikkiä sählypallolla ja juoksentelujuttuja yhdessä.

Seuruu 9:
Kehään mennessä vähän kyttäili Einoa ja yritti mennä mun taakse. Alussa vähän edisti, mutta aika siisti kait kokonaisuutena. Askelissa pompahtelee ja käännöksiä vaan pitää treenata, hidasta yritin kävellä pienillä askeleilla ja tuntui tosi tyhmältä. Kontakti oli parempi kuitenkin kun aikaisemmin.

Istuminen 10:
Seurasi ja istui, korvat luimussa mutta teki mitä käskettiin.

Luoksetulo 9:
Lähti hyvin, stoppi vähän kyylänä, 2. osuus ok, maahan vois paiskaantua nopeamminkin, yritti kovasti laukata viimeisenkin välin. Kyllä tää tästä vielä luoksetuloksi muuttuu :)

Ruutu 10:
Lähti hyvin, kampesi aika oikeaan laitaan, stoppi ok (olis kyllä pyssännyt ilman muakin) ja maahan laitoin pienellä viiveellä (hyvin seisoi siellä ja odotti käskyä). Seuraamaan tuli kivan varmasti. Söpö :) Tuntui kivalta

Hyppynouto 8,5:
Meno ok, räjäytti kapulaa, paluuseen lähti ravilla mut nosti laukan. Sivulle vois tulla näppärämmin ja paikka olla selkeempi. Mutta tässäkin alussa kiva ilme

Metalli 8,5:
Meni suht ok, pelasi kapulalla tassuilla ja paluu ravissa pää matalalla (vaikka ilme kuitenkin suht ok).

Tunnari 0:
Istuin odotuksen ihan tarkkana ja ok oloisena. Lähti kapuloille matalana, kyttäsi Eikkaa mutta meni suoraa kapuloille saakka. Otti muist suoraa oman viereisen (ei haistellut musta ollenkaan), palautti matalassa ravissa ja vilkaisi vähän Eikkaa vielä taakse kun se liikkui. Olin päättänyt että palkkaan riemukkaasti vaikka toisi väärän, sillä ehkä pelastuisi kaukot. Mutta hei: se meni itse kuitenkin kapuloille, enää se haistelu mukaan :)

Kauko 9:
No juoksentelu pelasti sitten nämä :) Vaikka aluksi P olis halunnut kauheasti katsella seläntakana olevaa Eikkaa niin teki kaikki vaihdot yksillä käskyillä! Joo tekniikka vaatii hiomista ja osa vaihdoista vähän vajaita, mutta se teki ne!!!

Yleisvaikutelma 10

Ja tää riitti; 262p.-> I palkinto, sij. 2/7. Siis vähä siistiä, eka ykkönen voittajasta meille molemmille ikinä (en onnistunut tässä koskaan Ristynkään kanssa). Oon TOSI TYYTYVÄINEN :) Pikku P vastasi kehuihin hyvin, olin "tuhma" ohjaaja ja juoksin liikkeiden välissä aika paljon. Joo, tulevaisuutta ei kannata tällaisiin liikkeiden väleihin perustaa, mutta jos nyt on ollut päätarkoituksena opettaa pikkukoiralle hyvää kisa-asennetta ja sitä, että me selvitään tästä, niin teen sitä tasan niin paljon kun koen tarpeelliseksi. Ja kyllä se tuomari varmaan sitten sanoo kun menee överiksi.

Video löytyy täältä

Katsottiin EVL kisa ja hienoja koiria. Onnea Christa ja onnea Oili hienosta kisasta. Onnea Mari- todistit sinäkin että nolla ei haittaa ja ykkönen tuli teillekkin :) Hienolta näytti! Eevalla ja Boubiellä oli harmia tassuista ja suolaisesta hiekasta, mutta kisoja tulee uusia.. Te ootte taitavia ja kyllä se vielä iloksi kääntyy!

Iltapäivällä oli vielä se pääsykoe. Ei oikein olisi jaksanut enää tsempata itseään ja oli vähän sellainen "ihan sama" olo. No eipä ainakaan jännittänyt. Päivän tavoitteet oli täytetty jo moneen kertaan. No tulipahan sitten kokeiltua, että kaksi kisamaisuutta on vielä tässä vaiheessa ihan liikaa..

Paikallaolo 2min; pöljältä tuntui jäädä tököttämään siihen näkyville, mutta hyvin Pumpe makasi kun katselin seiniä :)

Pulmu starttasi ekana:

Seuruu; ei tuntunut ihan niin kivalta kuin aamulla, vaikka sain katsomosta palautetta että oli ihan kivaa.

Luoksetulo suora; olis pitänyt tehdä se korjaava kisan jälkeen, tohkeena selitin Oilille lenkillä että nyt pitää taas juoksuttaa Pulmua 2vko suoraa ennen kuin juoksee taas kunnolla luoksetuloa, mutta eipä tullut mieleen tehdä sitä sitten ennen pääsykoetta. No lähti laukassa ja sitten rupesi kyyläämään stoppia ja ravasi suurimman osan matkasta. jepjep

Nouto; Räjäytti kapulaa, kyyläsi sivussa olijoita ja palautti ravissa. Olis kandennut valita se kapulan pito.

Vapaavalintaisena liikkeenä tehtiin ruutu (voi); teki kivasti, aika sama setti kuin kisassa. Lopun seuraamaan tulossa kaahasi musta ohi, mutta korjasi näppäränä takaisin seuraamaan itse.

Pääsykoetta ajatellen ei ollut ihan viisas setti vetää tuota kisaa samaan aamuun, mutta jos tällä ei päästy renkaaseen niin ovat muut ne paikat enemmän ansainneet. Tärkeämpi ja isompi juttu oli kuitenkin se kokeessa onnistuminen+ jäi mulle tästäkin ruudun takia ihan kiva fiilis. Pulmu oli pätevä ja ylitti taas itsensä kyllä moneen kertaan. Mun muru :)