Maanantaina ja tiistaina treenattiin aamusta koulun kentällä. Ja kas; Pulmu ottaa taas enemmän häiriötä ohikulkijoista. Yritti jopa pöhkiä kauempana kulkevia koululaisia. No treenattiin sitten kouluuntulijoiden seassa seuruuta, positiivista se että vaikka on vaikeaa niin ei nyt ihan kokonaan jättäydy kelkasta. Jonkun kerran jouduin korjaamaan fyysisesti mukaan kun painui mun selän taakse. Meni vähän taas siihen moodiin "en pysty leikkimään", mutta kehusta ilahtui ja nameja söi joten palkkailin niillä. Kaukoja läheltä+ molempina aamuina bongasin yhden koululaisen viemään meille tunnari kapulat myös. Alun lähetykseen hetsaus (toimii myös pannasta kiinni pitäen) ja hyvin meni suoraa kapuloille ja suoritti tehtävän. Noudossa otettiin variaatiooihin myös palautus, jossa jätän Pulmun seisomaan naama kapulaa kohden, selin muhun. Itse menen kauas ja kutsun "hae", laukasta saa kehun ja palkan. Hyvin rupesi viikon aikana tähän vastaamaan. Luoksetulossa pitkiä suoria ulkona ja stoppeja erikseen, kiertoleikissä kuumui taas aikalailla haukkumaan. Tämä tarkkailuun.

Tiistai-iltana kimppatreenit kookoolla, tehtiin vähän kaikkea voi juttuja. Palkkaa, palkkaa, palkkaa seuruussa kivasta ilmeestä kun liikkkuri huuteli "käsky". Taas tuli huomattua se, että jos liikkuri ei puhu meille niin haittaa huomattavasti vähemmän. Ruudussa paikka alkaa löytyä kivasti (on tätä väännettykin), loppua tekee myös itsevarmemmin. Hyppynoutoja teki kivasti, myös käskytettynä. Tunnari tais mennä aika ok+ kaukoja takapalkkaajalla, istuminen ilman apuja, luoksetulo suoraa.

Keskiviikkona ajeltiin Tiian kanssa Varpsin hallille, kiva treeni, hyvä mieli. Päälimmäisenä itselle jäi mieleen se, että täytyy alkaa luottaa siihen että Pulmu tekee kokonaisuuksia myös ihan itse, en voi jäädä ikuisiksi ajoiksi kiinni kehumiseen+ lelun heilutukseen. Alkuun menee varmasti hitaammaksi, mutta mitä varmemmaksi ketju tulee niin sitä nopeemmaksi muuttuu. Mieti esim. ruutu nyt ja joku aika sitten.

To-pe Pulmulla vp, käytiin vain juoksulenkillä. Lauantaina oli sitten toinen Voi startti Varkaudessa Varpsin hallilla. Paras kisavalmistautuminen mulle; perjantaina sikakiire ja 11h töitä, illalla sohvakooma ja aamulla lähdinkin sitten jo reissuun. Oikeastaan vasta Juvan kohdalla aloin miettimään kisaa. Hyvä ja rento fiilis aamulla, luottavainen mieli ja hirmu into päästä kehään tekemään temppuja Pumpen kanssa. Tuomarina  Marko Puranen, Pulmu starttasi 4. (luokassa 5 koiraa), oltiin aamusta asti paikalla kun pitihän Miun ja Tiian eka startti nähdä livenä. Hyvin meni ja ykköstulos meidän treenikamulle, onnea!

Paikallamakuu 9,5:
Kehään mennessä oli aavistuksen sitkeä, himpan normaalia hitaammin maahan. Makasi pää maassa. Jossain kohden oli räpytellyt korvia ja husaissut etutassulla naamaansa, tuomari sanoi että ei siitä voi paljoa pisteitä rokottaa kun oli sitkeä kärpänen pörrännyt ja istunut kuonollakin. Oli Eeva sama varmaan (tai ainakin sukulainen) joka Tempoa aikanaan piinasi :) Lopussa nousi ok perusasentoon.

Väliajaksi laitoin Pulmun Piupan häkkiin ja otin meitä edeltävän koiran ajaksi sitten kehän reunalle katsomaan. Vähän yritti vinkua kun kuuli/ näki muiden tekevän noutoja.

Seuruu 8,5:
Kokonaisuutena kiva! Ei häiriintynyt liikkurista (Minna oli kyllä tosi koiraystävällinen liikkuri+ tuomari pysyi kans kiltisti ja hiljaa kaukana) ja oli muutenkin oikein omalla osaamisen tasollaan. Pa vähän rauhattomia, askelissa ylityöskentelee, käännöksiä pitää työstää ja hidas on tosi huono. Mutta asenne ja kokonaisuun parempia taas kuin aikaisemmat kisat. Ja juoksu rentouttaa, meidän harmiksi oli nyt vaan aika lopussa, sen jälkeen seuruu oli vielä parempaa/rennompaa. Voisko tehdä koko seuruun juoksua; normaalijuoksua, hidasta juoksua ja nopeaa juoksua? Me tykättäs ja kisa menis paljon nopeemmin :)

Istuminen 9:
Seurasi ja istui, en edes antanut nyt mitään apua :)

Luoksetulo 8:
Lähti hyvin, stoppi hyvä, maahanmenoa ennakoi (hidasti) ja maahan vois mennä nopeamminkin. Viimeiseen pätkään nosti laukan, vaikka lopun tuli ravissa. Mutta paremmin kuin viimeksi!

Ruutu 10:
Sinne meni ja tuli :) Pieni banaani kohti luoksetulon merkkejä, mutta paaaaljon suoremmin kuin ennen. Liirasi vähän stopissa, mutta seisoi hyvin vaikka olis voinut valahtaa alaskin. Ja meni ihan just sinne paikkaan kun on opetettukkin; taakse ja keskelle. Ai että oon ylpee :) Maahan ok ja seuraamkin tuli kivalla ilmeellä.

Hyppynouto 8,5:
Heitin aika pitkän heiton lähelle seinää. Lähti hyvin, heläytti kapulaa tassuilla, törmäsi vähän seinään, mutta nosti paluuseen laukan heti :) Hetken luulin, että kiertää hypyn kun tuli vähän kaarella, kerkesin varmaan sen verran nykäistä kropalla (suunnittelin antaa avun mut en vars. kerennyt), että korjasi linjan. Sivulle tais tulla aika ok. Mut hei; P laukkasi takaisin, kisassa, ilman apuja :)

Metalli 8:
Lähti vähän kyylänä, räjäytti kapulaa tassuilla ja palautti ravissa. Mutta ilme oli aika kiva. Lopun pa vino.

Tunnari 0:
Luulin olevani ovela kun palkkasin metallin juoksemalla pienen lenkin, otin Pulmun sivulle ja annoin metallin liikkurille seläntakaa (ettei P jäisi siihen niin kiinni). No odoteltiin sitten hetki perusasennossa tunnarin alkua. Istui ihan hyvin alun ja näytti oklta kapuloiden viennissä. Jotenkin sitten jäi vain tuijottamaan Minnaa kun se käveli sivuun. Lähetin ja Pulmu otti vain puolikkaan askeleen mennäkseen, kääntyi sivuun ja meni huuhailemaan kapulapöydän ja aidan viereen. Heilutti häntää Satsulle, joka oli aidan toisella puolella. Käskin uudelleen, ja kipitteli ja kaarteli vain sinne tänne. Kehotin taas ja tuomari sanoi jo kiitos. Mä sanoin, että annetaan sen etsiä oma ja kävelin itse tunnareita kohden, mutta P kävi vain kääntymässä kapuloilla ja ei aloittanut kunnon haistelua. Kipitteli vaan sellaisena tympeän näköisenä ja pälyili Minnaa ja tuomaria. No en sitten siinä tilanteessa osannut tehdä mitään viisasta ja keskeytin jutun, kutsuin Pulmun pois ja juostiin pikkulenkki. Olin niin pettynyt ja samalla ärsytti kun en saanut vietyä hommaa kunnolla loppuun. Olis pitänyt itse juosta nappaamaan kapula, iloita siitä ja nollata tilanne! Eihän siinä, jos olisi koira, joka ei kantaisi huolta menneestä. Mutta kisakehässä aloin jo murehtimaan sitä, miten meidän seuraavat tunnarit on pilalla kun Pulmu huomasi nyt kisatilanteessa, että jos ei haluu niin ei oo pakko. Virhe virhe virhe alkaa miettimään tommosia kesken kisan. Mutta olin niiiin pettynyt itseeni ja arvatkaa vaan itkettikö.

Kaukot 5:
No kaukoihin mennessä sain todella nieleskellä että en ihan kunnolla alkaisi itkeä kun niin tautisesti potutti oma huonous. Käsky oli alussa varmaan sen mukainen, P taisi laittaa päänkin alas maahan mennessä. Kauemmas kävellessä nieleskelin ja keräsin itseä ja koitin hillitä itkua. Käskyt taisin saada jotenkin kakisteltua, Pulmu vaan teki vähän omiaan ja tarvi lisäkäskyjä. Liikuttavasti se kuitenkin tsemppasi ja yritti vähän hypätäkkin johonkin vaihtoon. Tuomari antoi kyllä ihan lahjaksi nuo pisteet.

Yleisvaikutelma 9, yht. 233p./ II tulos

Siperia opettaa ja ohjaaja voi katsoa peiliin. H..vetin itkupilli säpittäjä, siis minä!

Kisan jälkeen tehtiin sitten tunnaria; Satsu vei kapulat ja hetsasin lähetyksessä. Tais huuhailla vähän mennessä, haisteli ja toi väärän, toisto lähetyksellä tuli oma. Sitten treenasivat Snoopy, Ed ja Piuppa ja Pulmu sai tehdä lisää tunnaria. Veti pöytään kaikki variaatiot; en mene kapuloille, en ainakaan tuo omaa (toi vääriä), en ainakaan ala edes haistelemaan (seisoi vaan kapuloilla), ryömin takaisin, pöhkin Minnaa, en tee mitään. Viimein sitten kuitenkin haisteli ja toi oman. Väleissä kun palkkasin (aina kun sitten viimein toi sen oman) niin sitten ei ahdistanut pätkän vertaa, ilahtui mahdottomasti kehusta ja pystyi loistavasti leikkimään pallolla. huoh...

Satsun kanssa parin tunnin terapia istunto ABClla, videopalaverissa piti myöntää että kyllä ne 7 liikettä ihan kivalta näytti. Ja itkeä vähän lisää.  Laukaaseen ajoin Pieksämäen kautta ja pitihän siinä matkalla stopata HauHau hallissa piipahtamaan, kun kerta ihan kulmille osui. Siellähän on kohta se SSKP ringin pääsykoe. Tehtiin hyppynoutoa, stoppileikkiä hypylle lähetyksillä (yritti taas haukkua, hiljeni kyllä kun otin takaisin ja lähetin sitten uudelleen), seuruuta ja leikittiin. Sitten sain päähäni tehdä vielä tunnarin palautuksen. Jätin Pulmun makaamaan tunnari edessään ja menin kauas+ kutsuin. Yleensä on ottanut tässä tunnarin suuhun jo ennen kun käännyn, mutta ei nyt. Lähti tulemaan ilman tunnaria. No uudella kehotuksella otti kuitenkin kapulan mukaan. Uusinnalla sit nousi ja jäi tuijottamaan mua, eväkään ei värähtänyt että olis ottanut kapulan ja lähtenyt kohti. Tuijoteltiin siinä sitten tovi jos toinen, päätti sitten viimein poimia kapulan ja lähteä kohti, tästä vauhtipalkka. Viimeisellä yrityksellä ei sitten ollut mitään ongelmaa enää, otti kapulan ja nosti laukan paluuseen ihan itse.

Kiitos Christa ja Satsu avusta ja neuvoista, nyt on kuitenkin plään miten jatketaan.

Video täällä