Torstaina pidettiin vapaata, kuunneltiin vain seuruun sanelua lenkillä, hömpäteltiin stoppeja ja kaukoja kelkkauralla. Niin ja tehtiin vähän seuruuta pihassa sanelu kännykässä soiden. Perjantai aamuna Pulmu oli tosi söpö; laitoin seuruu sanelun soimaan kun käveltiin metsässä pimeässä kelkkauralla. Ensin P juoksenteli omia reittejään, mutta yhtäkkiä pokkasi mun sivulle ja rupesi ihan ominpäin tarjoamaan hienoa seuruuta. Viisas ajatteli, että kun kerran käskyjäkin kuuluu niin tokihan sitä seurata pittää. Ihana :)

Perjantaina tiivis setti toimistohommia aamuun ja iltapäivällä hurautettiin Tiian kanssa Varps Areenalle treenaamaan. Meinas käydä köpsästi kun meidän hallibookkaus olikin mennyt vanhingossa seuraavalle viikolla, mutta onneksi Reetta järkkäili ja päästiin suunnitelman mukaan treenaamaan. Kiitos!

Miu aloitti, tehtiin molemmat 2 settiä ja lopuksi hömppäiltiin yhtäaikaa. Mulla oli taas ihan lappu :):

Ohjattu:
*Tiia esitteli ja vei pallon merkin taakse, lähetin kun T oli viemässä kapuloita (hetsasin pannasta).
*Tiia kävi näyttämässä vasenta kapulaa (muut kapulat paikoillaan), autoin namilla merkille ja peruutin lähetyspaikkaan. Lähetys ja Pulmu singahti oikealle kapulalle.Tä?? Se ei siis osaa lainkaan suuntia, väisti Tiiaa joka jäi sivuun seisomaan (ilme oli kyllä aika kiva eikä lainkaan luikin näköinen) tai sitten vaan oikeanpuoleinen kapula osui silmään ja päätti mennä sinne. Pysähtyy kyllä kiltisti kun käsken, vähän räpeltämiseksi menee se ohjaaminen kuitenkin. Pitäs varmaan vahvistaa niitä suuntia nyt lelulla tms... Oikea samalla tyylillä meni hyvin. Nyt muuten kaikkos (taas) se illuusio, että nostaa jätettyjä kapuloita nätisti... Joko matto oli taas vaikean liukas Plle, turhautui stoppailuista ja ohjauksista tai sitten vaan oli niin nastaa taas lennättää kapulaa. Positiivista se, että säilyi virheistä huolimatta hyväntuulisena ja toimintakykyisenä, Tiia huikkaili käskyjä väleihin eikä musta ankeillut niitä (paremminkin ehkä vähän nyki..). Tein suunnat vielä niin, että vein Pulmun selin kapuloihin (ei edes namilla auttaen merkille menoa/ kääntymistä) ja siitä pelkät suunnat- nämä ok. Loppuun vielä yksi merkki niin että Tiia vei pallon ja lähetin kun lo käveli kapuloille.

Tunnari:
Kisamainen, oma klo 9, laput kapuloissa. Meni ok laukkaa, haisteli hyvin ja paluu ravissa. Sivulla otin jotenkin köpsästi kapulaa ja se putosi maahan. Mutta hyvä kun tekee nyt taas koko pakettia onnistuneesti. Ehkä se vauhtikin itsevarmuuden myötä.

Seuruu:
Tiia käveli mukana ja jutteli niitänäitä. P oli vähän korvat luimussa ja häntä alhaalla, mutta Tiian mukaan piti kontaktin hienosti ja näytti siistiltä. Mä vaan haluisin että se olis jotenkin voimakkaampaa se työskentely. Mutta täytyy olla onnellinen, että tää on edennyt kuitenkin paljon, nyt tekee homman vaikka ei edelleen ole ihan rento. Mun kehusta rentoutui ja nosti korvat ja häntää. Askelissa loikkii edelleen ja peruutuksessa singahtaa mihin sattuu, yrittää hullun nopeasti hypätä uuteen paikkaan ja istua siihen. Istumista ennakoi myös hitaassa jos mun askellukseen tulee hetkenkään nykäisy. Harjoiteltiin sitten pelkässä pa istumista niin, että heilutin yläkroppaa. Kriteerinä se, että liikkua saa vasta kun mun vasen jalka liikkuu.

-------------tauko

Toisen setin alkuun Pulmu sai tehdä vähän pujottelua, Miu näytti ensin miten hienosti se osaa mennä kepit :) Pätevä!

Suora luoksetulo
Tiia käskytti. P makasi tosi skarppina ja oli rennon näköinen kun käännyin. Lähti laukassa, mutta tuli toooosi hitaassa laukassa ja näytti tooosi odottavalta. Voi fuck! Miten se saadaan juoksemaan kovaa hallissa ja liikkurin kanssa? Ulkona ja temppuleikeissä juoksee ihan eri ilmeellä ja kovaa. Otin sivulle saakka

Ruutu
Pallo oli ruudussa (takanauhan päällä) ja Tiia esitteli toista palloa ja vei merkin taakse. Meni vähän banaanilla kun ruutu veti, tiesi että pallo on sielläkin. Sitten leikkien merkille ja siitä ruutuun. Hyvin meni. Puolesta matkasta lähetin uudestaan tyhjään ruutuun, seis ja maahan (liukastui stopissa ja jäi vähän puoliseisovaan asentoon). Loppu erikseen (Tiia käskytti) ja tämä ok.

Z
Pelkkää seuruuta, Tiia käskytti. Sitten asentojen kanssa (i-s-m), annoin käskyt viiveellä, istumiseen avun. Kehuin kävelyssä ja silitin/ kehuin istumisen ja seisomisen ennen kuin otin mukaan, maasta otin suoraa seuraavaan ja vapautin kun lähti hyvin mukaan sieltä. Tuntui aika oklta, eikä mennyt käskytyksistä jumiin. Asennoissakin näytti aika kivalta (siis se ilme :))

Hyppynouto
Metskulla. T käskytti. Heitin kapulan ja T vei pullon kapulan taakse (kapula pystypäin). Ekasta heitosta/ käskytyksestä oli tarkoitus vapauttaa leikkimään mutta P yritti karata noutoon (tää on taas paljon vaikeampi metskulla kuin puukapulalla), sain kuitenkin kääntymään ennen hyppyä ja leikki. Toistolla T käskytti uudelleen, nyt otti kontaktin viiveellä, vapautin taakse kehuen ja siitä noutoon. Hyvin jarrutti kapulalle ja poimi ok! Kehuin paluussa, tuli laukan ja ravin sekoitusta ja pitää kapulaa tosi höllästi. Nyt oli tosin jo aika läähky ja läähätti kovasti. Mutta ote huono, roikottaa kapulaa kulmahampaiden takana. Uudestaan vielä heitot ja käskytykset, nyt otti kontaktia paremmin. Heitin kapulan seinään saakka ja nyt otto ei ihan niin hyvä kuin ekalla. Erikseen vielä kapulan kanssa juoksentelua, leikkiä ja potkin metskua maassa ja luvalla sai nostaa ja vauhtipalkka.

----------------

Hömppäosiossa tein ruudun paikkaa lapulla ja tyhjään namia heitellen, z asentoja, muutaman lt stopin namiheittelystä. Kerran jarrutti kunnolla seis ja maahan ja sitten vissiin otti tassuihin sen verran että rupesi tepsuttelemaan stoppeja. Tai sitten rupesi vain ennakoimaan. Kaukoja teki kivasti, etupäässä temputellen ja ekat vaihdot kisamaisemmin. Tiia puuhasteli seläntakana ja Pn ilme pysyi enimmäkseen rentona ja korvat pystyssä. Lopuksi heittelin vielä lelua ja P vaikutti oikein tyytyväiseltä.

Pitäis tehdä joku suunnitelma, miten rakentaa näitä liikkuritreenejä. Että sais onnistuneita ja hyvällä asenteella, mutta ei menisi pelkäksi pallonheittelyksi.