Lauantaina:

Käytiin hallilla päätarkoituksena tehdä jotain aksajuttuja. En saanut ketään kaveria houkuteltua mukaan, joten keskityttiin vain yksittäisten esteiden harjoitteluun. Alkuun oli pakko testailla vähän ohjatun suuntajuttuja. Tein leluilla ja tässä Pulmu ensin yritti käydä vaihtamassa lelua toiseen. Saattoin ensin hyvin juosta oikeaan suuntaan ja käydä siellä lelulla saakka, mutta sitten päättikin ampaista keskimmäiselle lelululle. Tai sitten haki sen lelun jonne ohjasinkin ja paluumatkalle meni vaihtamaan keskimmäiseen :) Näppärä ja kekseliäs tyttö. Sillä oli sellainen onnellinen ilme "haa äiskä, täällä on tosi paljon leluja pitkin kenttää!!" Tehtiin myös merkkiä eri systeemeillä. Ja suunitia myös kahdella putkella, tässä ei tietysti mitään ongelmaa. Hyvin läks sen puoleiseen putkeen minne näytin :)

Aksaosuudessa kontakteja; ehkä himppusen alkaa ostamaan ajatusta siitä, että voi hypätä sivusta kontaktille "takajalat kontaktilla ja etujalat maassa"- asentoon vaikka mä seisoisin takaviistossa. Eteenpäin katsomisesta vapautus lelulle. Kokeiltiin taas lapputargettia puomin kontaktin päähän, mutta tässä Pulmun mielestä voi ihan hyvin ensin juosta kontaktilta alas ja palata sitten tökkäämään lappua. Päätin sitten kokeilla sitä puomin menoa muutenkin. Ensin oli Pulmusta ihan älyttömän jännää, mutta kun kerran oli sen ipittänyt niin sitten olikin ihan helppo juttu. Tehtiin myös putken kautta puomille menoja ja hyvin kipitti. Alastulolla muisti pysähtyä jos mä kerkesin juosta edelle, mutta jos jäin taakse niin linkas helposti alas omia aikojaan.

Keppejä tehtiin putken vauhdittamana eri kulmista, ohjurit alussa ja lopussa. Välillä ryysäs niin vauhdilla kepeille, että hyppäsi vain ohjureiden yli ja jatkoi pujottelua mistä sattuu välistä. Mutta kyllä se sitten alkoi jarruttamaankin ja saatiin hyviä aloituksia, pujotteli hyvin loppuun saakka kun viimeisessä välissä oli ohjurit myös. Palkaksi sai välillä jatkaa putkeen (tätä samaa tein puomilta myös).

Tutustuttiin myös renkaaseen, ihan kuin P olis muistanut, että on joskus sitä hypännytkin. Osui ihan renkaaseenkin välillä (yritti kyllä esitellä kaikki muutkin aukot mistä voi hypellä). Meillä oli tosi kivaa!

------------------

Sunnuntaina Tiian kanssa hallilla, tehtiin kaksi settiä molemmat, Miu aloitti.

Ohjattu:
* Tiia vei pallon merkin taakse ja lähetin Pulmun kun T käveli taustalla. Hyvin ja reippaasti meni
* Suuntia kupeilla; Tiia vei namikupit liikkeenomaisesti, autoin Pn namilla merkille läheltä ja lähetin kupille. Kerran kävi tsekkaamassa muutkin kupit (ne oli tyhjiä), en korjannut. Kun huomasi, että vain ekana viedyssä ja sinne minne ohjataan, on namia niin sen koommin ei enää muista kupeista välittänyt. Katsoi tomerana kun Tiia vei kuppeja, kerran muist. vain yritti karata menemättä merkille (autoin siis tosi lähellä, mutta silti meinas singahtaa kun astuin merkkiä kohti). Oli tässä kiva ja rento, ei häiriötä liikkurista.
* Sitten tehtiin suunnat vielä leluilla, hyvin. Kerran yrittio porhaltaa merkin ohi suoraa leluille, tajusin että turha mun on tässä odottaa että itse tarjois aina stoppia merkille. Kun lelu on merkin takana niin silloinkin juoksee vain suoraa merkin ohi ja nappaa lelun. Eli muista sanoa se stop myös! Reagoi kyllä siihen
* Loppuun vielä yksi merkki (pallo takana) niin että Tiia vei pallon ja käveli taustalla.

Z
*Seuruuta ja Tiia huuteli käskyjä. Oli kuulemma näyttänyt hyvältä, ihan pieni niiaus keskimmäiseen käskyyn, mutta ei jäänyt tms. mennyt mitenkään erityisen sitkeäksi. Tuntui kivalta.
*Asennot z kaaviossa niin, että aloitin seuruun lennosta ja Tiia käveli vain sivussa (ei käskyttänyt). Tuntui oklta, vähän oli mulkaissut istumisessa Tiiaa, mutta teki asennot hyvin (m-s-i), keskittyi tekemiseen ja näytti rennolta. Istumiseen annoin pienen avun ja asennoista kehuin (en pysähtynyt). Tää etenee!!

Tunnari
*Liikkeenomaisesti, laput kapuloissa, ympyrä. Meni aavistuksen banaanilla (laukassa), mulkaisi kerra Tiiaa mennessään. Haisteli hyvin, palautti ravissa mutta korvat hörössä. Kapula pysyi suussa luovutukseen saakka. Hyvä P!
---------- tauko

Luoksetulo:
*Suora, käskytettynä. Odottaa ihan sikana stoppeja, väistää vähän sivussa seisovaa liikkuria. Tuli aika köpö laukassa. Palkkasin sivulta. Tehtiin vielä uudestaan niin, että Tiia seisoi tosi lähellä matkalla, hetsasin jätössä ja palkkasin vauhdissa seläntakaa kun lähti hyvin. Nämä tais tulla reippaammin.

Ruutu:
*Merkkiä kiertoleikillä, ensin meni vain putkeen kun se oli merkin takana :) Tajus kiertämisen sitten viimein ja kun oli leikitty/ vauhtipalkattu siitä muutama niin stoppasin ja lähetin ruutuun. Lelu ruudussa. Sitten tyhjään, meni oikeaan sivuun (sisällä kyllä) ja korjausten kautta oikeaan paikkaan. Sitten tehtiin putkeen juoksutuksen kautta vauhtia ja ruutua. Laitoin alustan, se oli vähän liukas ja lensi hiivattiin kun P läppäs sitä vauhdista. Pikkukoira seisoi ruudussa ihmeissään, että se alusta läks ku sukkula, pitäskö mennä perään vai seistä täällä?? Kokeiltiin sitten ilman alustaa. Ensin meni aika rokkenrol juoksemiseksi (ei ajatellut paikkaa lainkaan, juoksi vaan). Sitten sanoin just ennen ruutua "Pulmu, ruutu", reagoi tähän vähän himmaamalla ja bongasi paikan tosi hienosti. Hyvä! Loppu käskytettynä, ok.

Kaukoja:
*Tiia toimi takapalkkaajana. Tehtiin vaihtoja viiveellä, ilme oli hyvä mutta tuli aika paljon sellaisia, että ei vaan hievahtanut ekalla tai ihan vähän nykäisi hyppyä mutta ei tehnyt asennonvaihtoa (i-s ja m-s varsinkin). Sitten kun teki vaihdon niin teki sen hyvin. Muista vaihdella matkaa ja viivettä!!

Lopuksi vielä vähän puomia, keppejä ja rengasta+ aan kontaktia. Kivaa oli, kiitos Tiia!

Lenkillä ollaan treenattu lt stoppeja ja kuunneltu seuruu käskytystä kännykästä. Pikkukoira on tosi liikkis, tulee nyt aika usein tarjoamaan itse seuruuta kun laitan käskytyksen soimaan :) Ei näytä yhtään ahdistuneelta vaan pätevältä kun tulee korvat hörössä sivulle seuraamaan. Lenkillä on myös hanakampi nameihin ja pienillä imutus aluilla saan sen tarjoamaan ihan super kivaa seuruuta (korvat hörössä, pää ylhäällä). Pitäisköhän tätä jalostaa jotenkin...

Jotenkin tää treenaaminen on ollut viimeaikoina taas ihan älyttömän kivaa!! Hauskaa opetella uusia juttuja (niin tokossa kuin aksassa). Pulmu on edistynyt tosi paljon, varsinkin henkisten juttujen kanssa :)