Maanantaina oli huilipäivä

Tiistaina ajelin Varkauteen, pitkästä aikaa Satsun tsekki:

Ohjattu:
Suuntien vahvistukseen astu pari askelta haettavan kapulan suuntaan. Liikkuri voi käydä myös erikseen nostamassa haettavaa kapulaa

Tunnari:
Laput, muuten kisamainen. Nosti yhtä vääristä, mutta etsi ja toi oman.

Z-seuruu ja asennot:
Juoksupätkiä seuruuseen käskytysten sekaan-> rentoutui

---------------
Seuruun askeleet:
Ei osaa peruuttaa-> opeta. Seuruuta; pätkää, pätkää ja paljon palkkaa.

Luoksetulo:
Juoksee huonosti-> pitää saada jännitettä peliin. Hetsitreenejä vaikka vähän varastaisikin (Satsu ei kyllä luvannut ottaa vastuuta jos karkaa sit kisassa).

Ruutu:
Näytettiin miten on tehty ja meni tosi hyvin :) Myös ilman apukäskyä etsi loistavasti oikean paikan ihan itse.

Hyppy:
Kun Pulmu kerrankin haluaa lähteä siitä sivulta johonkin niin miksi en päästä?? Tässä kohti ei tarvitse keskittyä kontaktin ottoon ennen hyppyä. Tasamaalla noutoja ja ennen kapulaa "sivusivusivu".

Kaukot:
Ilme hyvä!

Loppuun tein vielä itsekseen pujottelua ja muutamia hyppyjä. Kiitos S!

----------
Keskiviikkoaamuna aksattiin Mariannen kanssa KooKoolla; etupäässä kontakteja, lopussa tein myös vähän pujottelun sisäänmenoja ja rengasta. Ja vähän tokoläksyjä eiliseltä; ohjatun suuntia, lt jännitettä ja noutoa.
-----------
Torstaiaamuna treenasin koulun pihassa, tehtiin vähän kaikenlaista ja Pulmu oli tosi kiva!
-----------
Perjantai ja lauantai vapaa, la iltana lähdettiin "reissukouluun":

Ensimmäinen etappi oli hotelliyö Hyvinkään Sveitsissä. Pulmu etsi ensin eteisen kaapista kivan poteron ja asettui sinne nukkumaan, mutta sitten hokasi että onhan huoneessa yksi ihan tyhjä sänkykin ja nukkuin yön siinä. Oli rento ja rauhallinen, ihana hotellikaveri

Sunnuintai aamuna olin varannut Hyvinkään koiraurheilukeskuksesta treeniaikaa klo 9-10. Pete, Oili, Nina, Riitta ja Pekka tulivat kaveriksi. Treenattiin kaksi koiraa yhtäaikaa:

*Luoksetulon jännitteitä; hetsasin ja kutsuin eri matkoilta ja palkkailin eri vaiheissa.

*Ohjattua, Riitta liikkurina:
- Pallo merkin takana
- Molemmat suunnat (autoin merkille ja astuin haettavan suuntaan)
- Pallo merkin takana

*Tunnari;
Tähän se kosahti. Laput kapuloissa ja istuin maassa, muuten kisamainen. Riitta vei kapulat ja samaan aikaan halliin tuli porukkaa- P väisti sisääntulijoita ja kävi maahan mun viereen. Pete treenasi Megiä sivussa ja käskyt näyttivät myös häiritsevän Pulmua tässä aika paljon, vaikka alun treenissä ei ollut niistä välittänyt. Meni vähän kipitellen, ei haistellut kunnolla ja toi väärän. Uudella lähetyksellä toi oikean. Sitten pidettiin paussia, juteltiin ja mietittiin. Tehtiin pelkillä lapuilla haistelua niin että ympärillä istui ihmisiä. Meni ihan reisille kun oma lappu tarttui Pulmun tassuun (ei tajunnut ja etsi vain oikeaa lappua), sitten ilmaisi paikkaa jossa lappu oli ollut ja vääriä lappuja ja lopulta oma tarttui toiseen lappuun ja ilmaisi sitten väärää kun oma oli siitä irronnut... Oisko tätä voinut enemmän sotkea?? Sitten tehtiin usempi toisto kapuloilla niin, että vieraita oli paljon, mä jäin matkalle kutsumaan Pulmua. Välillä haisteli ja välillä roudas vain mitä sattuu (näkee hyvin kun ei haistele tosissaan). Aina kun oli tuonut väärän ja lähetin mitään sanomatta takaisin toi toistolla sitten oikean. hmmm

Lopuksi leikittiin kahdella putkella ja P sai tehdä jonkun stopin. Tästä nousi kunnon kiepeille ja teki ihan tosi hienoa seuruuta samaan aikaan kun Ässä ja Meg puuhastelivat kentällä. Oli oiken pätevä ja rento.

Lauantaipäiväksi jäätiin seuraamaan sitten renkaan treenejä. Päästiin kahteen paikallaoloon, joissa molemmissa Pulmu oli oiken pätevänä ja rentoja. Istui ryhdikkäänä, ilahtui välissä mun kehuista tosi paljon, meni maahan hyvin omalla käskyllä, makasi rennon näköisenä ja nousi hienosti omalla käskyllä lopussa pa. Jee!!! Tajusin et tää on mennyt ihan sikana eteenpäin kun muistaa miltä näytti vielä keväällä. Kehään mennessä oli ihan mukana eikä enää luiki karkuun ja rivissä pystyy tekemään käsikosketustemppua :) Renkaan treenien lomassa päästiin treenaamaan vielä pari kierrosta ja mieleen jäi:

-Kaukot; opeta läheltä niin ettei tarvitse kösimerkkejä. Jos ei nouse m-i kerralla ylös, korjaa uudella käskyllä heti perään. Ei ehkä tajua, että täytyy hypätä ihan ylös istumaan? Nyt pomppas pätevänä ja näppärästi, mutta jäi inan vajaaksi. Tee kaukoja niin, että sivussa istuu ihmisiä (koittaa vähän kääntyä). Mutta ilem tässä paljon parempi kuin ollut, enemmän "pätevä temppu"-Pumpe.

-Z; seuruuta sivussa hiihtäjällä, seuruuta käskyillä, seuruuta käskyillä niin että väleissä juoksupätkiä. Asentoja erikseen, muista kaikki 3 asentoa myös kieroleikistä. Hei mut tää etenee! Opettele itse kävelemään liike oikein (tein tätä myös ilman koiraa).

-Seuruuta; tee jotain yllättävää, että focus liikkurista siirtyy sinuun. Sitten kun skarppi ja yrittää niin palkkaa!

-Metsuhyppy; opeta se metallin nosto, kerro ettei saa räjäyttää (ensin ihan läheltä niin helppo nähdä mitä tekee ja pysyä kriteerissä). Mutta hei; se tuli laukkasekoitusta takas! Muista tre myös loppua (vapautti itsensä nyt eti kapulan luov. jälkeen)

-Ruutu; niin kuin on tehty ja onnistui hyvin! Ole selkeäja tarkka paikan kriteerissä! Loppua niin, että lähdin kutsusta juoksemaan (matkalla liikkuri).

------------

La iltana Nina vei meidät vielä Purinalle aksaamaan; Pulmu oli ihan mahdottoman pätevä ja sai tehdä muutaman hypyn ja putken radanpätkää. Valssia, takanaleikkausta ja sitten harjoiteltiin pakkovalssia. Ohjaajalla oli vähän vaikeuksia :D Loppuun vielä puomia (opeta laatikkotemppu kotona ja etupalkka siihen) ja keppejä. Sitten mentiin kuokkimaan Ninan ja Timon luokse yöksi, Timo hoiti vähän Pulmua. Kiitos!!

-------------

Ma aamuna klo 8 meillä oli tärät Christan kanssa Ojangossa. Ensin sai leikkiä vähän pallolla ja tehtiin muutamia kapulannostoja.

Tunnaria:
Testattiin ensin, oliko eilinen vahinko. Kisamainen, oma keskellä ja vieraita 6. Pulmu meni tosi reippaana häntä ylhäällä kapuloille ja rehvakkaasti vain vilkaisi Christaa. Ei yrittänyt yhtään haistella vaan nappasi reunimmaisen. Palautti sen ja oikeastaan ennen kun kerkesin edes mitän sanoa, lähti uudestaan kapuloille, haisteli ja toi oman. No plään oli sitten se, että mun täytyy kertoa rauhallisesti, että vääriä ei saa tuoda ja uusinnalla pysäytin Pulmun kun yritti lähteä tuomaan väärää. Juttelin ja höpötin, että "Miten sinä nyt noin, eihän se ole oma. Jätä siihen ja etsi uudelleen". Tehtiin aika paljon toistoja ja vaovaiseksihan se Pulmu meni, mutta alkoi kuitenkin yrittää ja aina kun toi oman niin ilahtui sitten tosi paljon kehuista ja jos toi heti oman niin sai tietysti hurjan hyvän palkan. Jossain kohden yritti sitä, että meni takaisin kapuloille (kun olin pysäyttänyt ja käskenyt jättää väärän ja jatkaa hommia) ja istui kapuloilla tai jäi passiivisena seisomaan vähän matkan päähän. Tässä menin Pulmun luo, otin vähän pannasta kiinni, talutin kapuloille ja samalla puuttelin "kuulehan nyt, kyllä tämä täytyy kunnolla tehdä". Ja sitten se kiltti pieni koira haisteli ja toi oman. Loppuun saatiin vielä ihan onnistumaan alusta loppuun eli lähti sivulta , haisteli ja toi oman. Jossain kohden otti häiriötä viereisestä kehästä treenaavasta Ninasta ja Katasta (kuuluin just stop kun lähetin) ja palasi takaisin mun sivulle ihan kuin "joku sanoi stop, ei voi mennä". Tässäkin sitten  kuitenkin lähti kehoituksella uudelleen ja meni aina kapuloille suoraa ilman mitään sivuhaisteluita. Oon miettinyt tätä, mutta en ole yksin uskaltanut puuttua. Nyt oli tosi turvallinen olo kun Christa vahti vierssä! Kiitos!! Lopuksi käytiin lenkillä ja juteltiin muista treeneistä. Päiväksi Pulmu pääsi kokoukseen ja kongressikeskusta pällistelemään oli oiken edustuskelpoinen kiltti kokouskoira :)

Illalla kotimatkalla poikettiin vielä Hotin treeneihin. Huippuhyvä kokemus Pulmulle kun pienessä hiekkapohjaisessa hallissa oli paljon vieraita ihmsiä ja toinen koira treenasi samaan aikaa. Alkuun heittelin vähän palloa.

*Seuruuta:
"Siistiä ja helpon näköistä, vaikka vähän mulkoilee ympärillä olijoita (pää ja paikka pysyy kuitenkin) ja korvat luimussa. Ei kannata stressata tätä" raati kommentoi. Askeleissa oli aika kiva, oikealle ask. lähde itse liikkeelle oikealla ja kaikissa: ei tarvii harppoa niin paljon! Paik. kään vasempaan: apujalka?

*Z:
Tässä tapahtui ympärillä vaikka mitä (joku koira taisi tehdä namileikkinä luoksetuloa ja ihmisiä parveili ihan "iholla". Tehtiin eri variaatioita ja loppuun kisamainen- kyllä tää ehkä tästä. Nyt ei vaihda rytmiä eikä keksi mitään muutakaan havaittavaa ohjelmaa käskyistä ja hyvin kuuntelee myös asennot. Pulmu oli ihan mahdottoman pätevä ja tökötti asennoissa vaikka mä sain kierrellä ihmisten välistä. Wau!

*Ruutu:
Merkkiä leikkien ja pallo ruudussa. Sitten paikkatreeniä ja näytettiin miten on treenattu. Kaiva "se" ilme esille ja tee tempputarjoamisen kautta paikkaa eri suunnista. Hetsaa ja anna vaikka karata, pääasia että olis pätevä.

Ihan hirmuisen isot kiitokset kaikille reissuapulaisille, oli ihan mahdottoman hieno keikka! Olen tosi ylpeä Pulmusta miten hyvin se tsemppasi ja selvisi uusista paikoista ja tilanteista! Kiitos Renkaalaisille ja Hottilaisille kun saatiin tulla kuokkimaan teidän treeneihin. Hyvä tästä vielä tulee :)

Tiistaina Pulmu sai pitää vapaapäivän, käytiin kunnon lenkki jäällä aamulla ja treenattiin vain "tak" takajalat vessajakkaralle. Ja tadaa; se osaa sen nyt joka suunnasta :)