Kolmas kevättalven valmennus Areenalla. Pulmu treenasi muutamassa setissä:

- Kapulan nostoja: pudota vaan, tässä tarkoitus saada nopea ja hyvä nosto. Jos heitän yhtään niin lietsoo tassuttelemaan/ törmäämään kapulaan. Tää on nyt sitä heikoimman osanvahvistamista... Osaa kyllä juosta kapula suussa ja pitoa ei vielä le ohjelmistossa. Eli vahvistetaan nyt pelkkää nostoa!

- Sivulletuloja: pitäis saada tosi näppäräksi, oli tässä jotenkin vähän kuutamolla...

- Hyppyä; ensin tarjoamista ja sitten sivulta, myös yksi seissi. Tämä kiva!

----------------------

- Leikkiä

- Ruutuun lelulle

---------------------

- Sivulletuloja

- Maahanmenoa

---------------------

- Seissiä sivulta lelulle; nyt meinas lähteä liehumaan eteen (kun oli pallo, niin ajatteli varmaan kiertämistä, hyppyä ja hollilla oli myös kapuloita), ota ensin namilla mukaan ja sitten seis+ pallo. ok

--------------------

Nyt tuntui vielä enemmän, että namit ei ollu Pulmusta ihan super juttu. Annoin aamulla vain puolikkaan ruoan, mutta siltikään nakit ei ollu niin kiinnostavia, lihapullat kelpasi himmppasen paremmin. Tähän pitäis keksiä jotain... Treenin alkuun yleensä haluaisi liehua ja moikkailla kaikki ihanat ihmiset ja sitten tsemppaa hyvin, mutta liian usein tulee myös olo, ettei ole ihan satasella mukana. Ehkä on sitten vielä niin pieni, ettei kauhean kauaa kerralla jaksa keskittyä? Kuitenkin aina kun otin boxista ja tehtiin jotain, niin oli tosi ilahtunut ja lähti hyvin mukaan; tehtiin sitten monta tosi pientä settiä.

Tänään harjoiteltiin myös toisten treenien katsomista, oli tosi vaikeaa pötkötellä "siinä" kentän reunalla varsinkin kun ihana Satsu ilakoi ja kehui muiden valmennettavien kanssa. Lujaa juoksevien mukaan olis palanut mieli ja ainakin olisi halunnut kauheasti vinkua. Oijoi soosoo!

--------------------------------------------

Pidettiin päivällä myös pieni jutustelu, muistiinpanoja:

ASENNE? JÄRKEVÄ TREENAAMINEN?

MITEN PAKETTI SAADAAN PYSYMÄÄN KASASSA, JOTTA KISA ONNISTUISI?

 

-Treenaamisessa useita osa-alueita, tärkeintä treenata asennette!!

  

1. Perustreeni

2. Liikkeiden osat

3. Ketjuttaminen

4. Kokonaiset liikkeet- kisa

 

Asenne = motivaatio, vauhti ja halu tehdä ohjaajan kanssa asioita.

 

Paketti rakennetaan leikin kautta. Leikkiä eri paikoissa- mikä tahansa paikka niin koira valitsee leikin ohjaajan kanssa.

 

Koiran on ilahduttava kehusta ja palkalla on oltava arvo koiran mielessä. Koiran on tiedettävä, että teki tosi hyvin kun sitä kehutaan. Ensin ääni ja sitten palkka. Treenamalla kehulle merkitys koira saadaan työskentelemään pitempään ja pitempään ennen varsinaista palkkaa.

 

Treenatessa uusia asioita alussa houkuttelu, mutta ”työstä saa palkan”- tarjoamisen ruokkiminen pian peliin! Koiralle tulee ajatus, että on hyödyllistä tehdä asioita ja kannattaa olla itse aktiivinen ja tarjota temppuja ohjaajalle.

 

Leikkimällä vahvistetaan heikoimpia osia ja niitä leikitään kaikista eniten. Vaikka olisi kiva tehdä helppoja ja onnistuvia osia eniten, mutta HEIKOINTA OSA-ALUETTA ON VAHVISTETTAVA ENITEN. Vähitellen leikeistä tulee liikkeiden osia. Keskity osiin ja opeta osia mitä haluat koiran tekevän, älä opeta ja palkkaa osia mitä et sen haluat tekevän.

 

Ennen treeniä suunnitellaan mitä ja miten treenataan. Treenin jälkeen on hyvä miettiä edistyikö asia (tätä teen huonosti).

 

Ketjuttaminen:

Voi ketjuttaa kaiken maailman paloja, ei tarvitse olla kokonaisia liikkeitä. Tällä opetetaan samalla palkkaamattomuutta ja tulevaa kisakestävyyttä. "Temppuradat"

 

Esim. Seuraaminen -> kehu -> seuraavan liikken alku -> palkka