Lomat lusitti ja olipa pikku hurakkaa sitten eka viikko :)

Maanantaina:
Nina ja Ässä stoppasi Mikkelissä ja treenattiin KooKoon hallilla. Pulmu teki ekaksi luoksetuloleikkiä putken ja hypyn vauhdittamina, myös stoppeja (Nina heitti palloa taakse). Stopit vois olla parempiakin, mutta jotain ideaa alkoi tulla, luulen et tuo matto on nyt vaan liian hankala. Onnistui reissussa pehmeällä lumella paljon paremmin. Sitten harjoiteltiin kehäänmenoja ja paikallaolon alkua+ pikku jättö. Nämä hyvin ja selvästi oli jo paremmalla asenteella. Sitten tehtiin helppoja juttuja yhtäaikaa Ässän kanssa, nämä kivasti! Häiriön sieto on kyllä parantunut tai sitten on roturasisti ja Ässä oli jo niin tuttu ettei haittaa. Toisessa setissä tehtiin tunnaria ja koulutus eteni; otettiin matkaa ja vauhtia ja Nina naksutti. Osa hyvin, osassa haistelu kosahti. Lopuksi näytin kaukoja kosketuskepillä, Ninaa nauratti kun näytin ihan taikurilta taikasauvoineen kuulemma :) Kivat treenit, kiitos!!

Tiistaina:
Matkattiin Turkuun ja piipahdin Riitta-kasvattajaa moikkaamassa. Treenattiin vähän sohjoisella kentällä ja P teki Napin jälkeen pienen palkkaamattomuussetin. Seuruu, maahanmeno, luoksetulo ja seisominen. Seuruu oli aika huonoa (tosi vaikea kävellä kun jalat lipsui itsellä mihin sattuu), maahanmeno suht ok (vois mennä nopeammin, istumaan sitkeästi), luoksetulossa ei lähtenyt ekalla ja seisominen oli paras mutta ennakoi vähän pa istumista lopussa. Väleissä vastas kehuihin ok, mutta Riitan huomio että älä yritä kehua liikaa. Totta, Pulmu ei jatka liehumista loputtomiin ja sitten mua alkaa ärsyttää ja pikkukoiraa epäilyttää ja menee sitkeäksi seraavan liikkeen alussa. Liikkuroinnin kesti muuten hyvin. Lopuksi näytin seuruuta namiavulla ja lelulla ja nämä Riitan mukaan ok. Katsottiin myös kaukoja (kosketuskeppileikkiä ja muitakin vaihtoja) ja nämä Riitasta kivan napakat. Juu läheltä ja kepin avulla mut ei muuten vielä. Illalla ajettiin vielä Turkuun, siellä maa sula ja oli pakko ottaa abcn nurmella vähän kiertoja ja stoppeja :) Oltiin hotellissa yötä ja Pulmu oli tosi reipas ja ihana reissukaveri!

Keskiviikkona:
Palaverin jälkeen sukutreffit Tikki äiskän, Teema veljen + Maria, Anna ja koirut ammattikorkean hiekkakentällä Turussa. Tästä päälimmäisenä jäi mieleen: Pulmu oli kiva alun kiertoleikissä (puunkiertoja molemmista suunnista ja stoppeja ja pa tuloja), noudoissa mun pitää muistaa vaihdella vauhtipalkan paikkaa (daa- onko tästä ollut puhetta??), seuruu oli kevyesti häirittynä ihan kivaa (vois olla jotenkin "voimakkaampaa", mutta ei menny pökkiin ja teki siististi), paikallaolojen alkuja ja kehäänmenoja otettiin myös ja tässä ok. Tunnarissa tuusas vähän mitä sattuu, nuoli jopa lappuja kun Maria oli vienyt ne lihapullan hajuisilla käsillä. Juoksun jälkeen on tietty "raskaus" ja ruoka maistuu Pulmullekkin :) Loppuun näytettiin kosketuskeppi hubaa. Veli Teema oli tosi pätevä ja ihana  nuori herra, siitä tulee kyllä hieno koira-poika. Sika kivaa, kiitos taas seurasta!

Muina päivinä treenattiin pihassa ja lenkin varrella: tunnaria, kaukoja, jääviä, seuruuta, kapulan (myös metallin) sivulletuonteja. Kaukoissa yritän kehittää jos voisin olla kosketuskepin kanssa Pulmun seläntakana niin saisin ehkä siirrettyä sen kepin avustajalle. Tunnarissa pidän laput+kapulat nyt toistaiseksi ennen kuin otetaan nosto peliin, on sen verta ailahtelevaa vielä. Jääviä on vahvistettu paljon, seis on selkeesti paras, maahan täytyy saada napakammaksi edelleen ja istu menee nyt sit välillä bc tyyliin sitkeesti (oon tehny näitä paljon takaperin kävellen). Luoksetulossa saatiin uusi ongelma; pysäyttelin muutaman kerran vähän "kisamaisemmin" jäällä yks pv ja tulos oli se, että Pulmu ei enää lähtenyt liikkeelle lainkaan. Kävin sitten hakemassa pannasta, jonka jälkeen käveli välit. Aika pian onneksi antoi kuitenkin periksi ja tein vauhtipalkkoja heti kutsusta laukan nostosta ja viiveellä. Voi plaah tätä liikettä...

Muutoin koirilla on aika rietas meininki ja Pulmu on antanut Ristyn astua itseään myös. Jos ollaan Pulmun kanssa kaksi liikenteessä niin on vähän "appelsiinit kainalossa" Ristylle ja jäykistelee + murisee tavatessa. Sai kyllä aiheesta aika tukkapöllöt kun tultiin Turusta. Muuten on ollut kotona kiva itsensä ja juoksusta aiheutunut, että on normaalia ahneempi/ ajattelee treenissä ensisijaisesti namia (ennen lelua) jos saa valita.