Katselin tässä yksi ilta "ikätovereiden" kisavideoita (kiitos ihanat ihmiset kun jaatte niitä netissä) ja tein viiltävän analyysin että Pulmu on kyllä kesivertoa vakavampi työntekijä. Tietty kiva kun ottaa asian tosissaan, eikä ole ongelmaa päänpyörimisen, tepsuttelun tai haistelun kanssa mutta jonkinmoista hassuutta, rentoutta ja voimaa pitäisi edelleen Pumpelle kaivaa. Jatkamme siis edelleen oikean asenteen rakentamista.

Hurahtipa aikaa kun viimeksi päästiin coutsin tsekkaukseen, täänään ajoin sitten Pieksämäelle töihin mennessä Varkauden kautta. Kiitos Satsu supereista treeneistä! Tehtiin pari kiekkaa molemmat ja Pumpe aloitti. Joutenlahden nurmella oli luksus kiva paikka treenata ja saatiin koirapuistoa siistivistä metsureista uudenlaiset hyvät häiriöt (ei kyllä häirinneet tyttöjä lainkaan):

-Kaukoja; yritettiin kaivaa sitä nopeampaa istumaan nousua, tultiin siihen johtopäätökseen että täytynee auttaa lähelläkin kädellä. Ei liikaa toistoja kerralla, käsimerkki nopea alhaalta ylös huiskaus niin että omaan käteen sattuu ja käsky lyhyt "sit". Palkka vaan hyvistä ja varioi matkaa. Palkka (nami) välillä heittäen ja välillä kädestä, mutta silloinkin saa hypätä ylös ottamaan sitä (aktiivinen namipalkka). Takapalkkana sählypallo saatiin myös muutamia hyviä nousuja, alkuun vähään kyyläsi, tarkkaile tätä, voi käyttää jos toimii eikä jähmää. Pumpe vähän luimisteli Satsulle kun seisoi lähellä (vaikka siis tykkää kakkos ohjaajasta ihan hulluna), treenaa vieressä seisojaa! Tehtiin myös muita vaihtoja, olen opettanut i-s vaihtoa hyppäämällä "op" käskyllä ja "ylö" käskyllä perinteisesti. Vaikeassa paikassa ja jähmeempänä tuskin hyppää ainakaan vielä mutta viljellään nyt noita molempia kun sillä hypyllä saa kuitenkin voimaa vaihtoon. Ole vain tarkka kriteereissä että takajalat pysyy paikoillaan! m-s-m vaihtoa tehty nyt vähiten, tee tätäkin+ huomioi ettei kurottaisi niin paljon eteen/ mun käteen (heitä namia vaihdellen eri käsistä).

-Liikkeiden alkuja; tehtiin vaan aloituspaikkaan meno+ käskytys+palkkana kehu ja sählypallo. Sitten suora luoksetulo+ siirtyminen uuteen suorituspaikkaan+ alkulöpinät ja vapautus. Tässä oli rento ja kiva. Tee näitä, erityisesti kun on vaikea paikka!

-Stoppeja ja maahanmenoja; pitäis saada myytyä tässä Pumpelle aktiivinen ja yritteliäs ajatus että maahanmeno liikkeessä on sikasiisti juttu. Kokeiltiin aika monenlaisia variaatioita, oli vähän pihalla. Namia heitellen meidän välillä, ympärillä pyörittäen, peruutellen... Stoppeja puunkierrosta niin että Satsu heitti sivusta palloa. Otettiin myös lt loppuosaa; tähän pitäis saada jännitettä! Aika kivasti nyki jo yhdessä käskytyksessä.

-Liik. ist; pari kertaa mukana kulkemisesta, huiskaisin kädellä pienen avun, ok.

---------------

-Ruutua; näytin ensin paikkaa ja sitten muutama toisto eri matkoilta- nämä hyvin! Tomerana tarjosi oikeaa paikkaa. Sitten kokeiltiin jääkö seisomaan (ei siis ollut kovin iso viive jessistä palkkaan noissa ekoissa) kun huikkaan jes ja heti perään seis: hyvin törötti :) Pätevä ja söpö :)

-Tunnari; ympyrä, laput kapuloissa ja oma klo 9. Vapautus ennen lähetystä ja jäin itse kauas lähetyspaikalle (n. 10m?). Laukalla kapuloille, aloitti heti haistelun (jee!!), taisi tarttua omaan aika pian kun haistoi sen ja ravilla kehujen kanssa sivulle. Siis P teki tunnarin!!!! Taisi tauko tehdä hyvää tässä lajissa :D

-Ohjatun suunnat palloilla, Satsu vei pallot (vain reunimmaiset) ja esitteli niitä viedessä. Sitten pyöräytin Pn merkille ja lähetys+ vauhtipalkka mulla olevalla pallolla. Kivasti!

-Metallilla iskunostoja ja yksi kutsunouto pitkällä matkalla. Tee näitä ja palkkaa kun juoksee hyvin eikä kolisuta. Muista treenata myös vierailla ja muiden kuolaamilla kapuloilla!

-Puukapulalla nostotreeniä niin, että leikittiin narpalla- heitin kapulan ja leikin edelleen kauemma. Siitä lähetys noutoon ja just ennen kapulaa "hyväää!!!", poimi kivasti eikä räjäyttänyt :) Vauhtipalkka. Muista ottaa niitä sivulletuloja kans!

Pumpe oli kiva ja pätevä!! Meidän molempien pitää harjoitella olemaan rennompia :)

Kotona tehtiin illalla vielä kaukoja; teki hienoja hyppyvaihtoja i-s n. 3 metristä ja s-i hienosti taakse myös. m-s vaihdoissa veti kivasti myös etujalkoja rungon alle eikä vain kurottanut eteen! Hyvä! Jumppa jatkuu...