Tiistaina oltiin eteläsuomen turneella. Mulla oli nuppijumppa Vapulla ja iltapäivälle oli sovittu treenit Hyvinkään koiraurheilukeskuskselle Ninan ja Marian kanssa. Olipas kiva nähdä pätevää veikkaa ja aina niin taitavaa Aasia ja saada kivaa treeniseuraa :)

Mä olin vähän myöhässä ja Surku oli aloittanut. Sitten tehtiin paikallamakuu porukassa:

ensin vähän P sai juoksennella kehän ympäri ja leikkiä ja pieni pätkä seuruuta. Tuntui kivalta. Vein kehään kisamaisesti ilman hihnaa, siinä meni vähän ankeaksi. Maahan omanlla vuorolla hitaasti, mutta kuunteli mun käskyä eikä reagoinut muuhun. Jätössä ja alussa makasi korvat ihan luimussa vähän ankean näköisenä, mutta kun menin piiloon muuttuikin ihan tomeran näköiseksi ja makasi korvat hörössä. Mun kannatta pysyä pois näkyvistä niin Pulmuakaan ei ahdista :D Paluu ok ja nousi omalla (ekalla) käskyllä pa. Hyvä!

Sitten Pulmu sai makoilla kehän reunalla ja katsoa Aasin ja Teeman treeniä ja teki omalla ekalla kiekalla ruutua:

-eka kaukaa lelulle (Maria vei ja näytti)- ok

-paikkaa läheltä- ok

-vauhti putkesta ja ekan koitin stopata+ heti palkka ja sitten yritin odottaa, et tarjois itse stoppia. Juoksi kovaa ja hyvällä ilmeellä (ihanaa :)), mutta meni aina takaa yli ruudussa, ei saanut pyssättyä (tai ei välittänyt) oikeaan paikkaan. Mutta oli rento ja kiva, leikki hyvin!

------------

Toisessa setissä oltiin reippaita ja tehtiin kisa. Vähän mietin, että mitä tulee kun naapurikehässä alkoi agility ja P oli selvästi odotellessaan vähän yrittänyt väistellä niitä (pöhki jonkun kerran ja istui niin kaukana viereisestä kehästä kuin hihna antoi myöten). Alkuun vähän leikkiä ja tuntuikin ihan kivalta!

-Seuruu: "Nina: juoksussa pomppi, alkuun vähän yliyrittämistä, loppu hyvä." Tässä tosiaan vähän luikersi alussa ja jossain kohti oletti kait saavansa palkan ja pomppasi. Kontakti herpaantui kun kerran vähän jäi tuijottamaan putkea (olen vähän juoksutellut sitä nyt putkiin), muuten taisi pysyä tosi hyvin. Oli söpö kun oli niin tomera. Tästä kisakehu

-Maahan: "N: hyvä seuruu, hyvin maahan, haisteli vähän, loppu apu". Alku meni hyvin ja sitten iski vähän joku epävarmuus kun haisteli mattoa (ei yleensä ole harrastanut tätä!) ja loppuun en uskonut et nousisi ekalla pa ja annoin pienen avun. Pitäis luottaa... Tästä kisakehu

-Luoksetulo: "N:stoppi valui, loppu pomppu+osuma". Ei yrittänyt pyssätä kunnolla vaikka annoin kaikki avut, toisella sitten seisahtui. Sivulle tullessa pomppasi+törmäsi, mutta ei tehnyt sitä ärsyttävää lenkkiä :D Oli aika kiva vauhti+ ilme ja ei mennyt kovin epävarmaksi vaikka stoppailin. Tästä olin suunnitellut palkata, ettei enis niin epävarmaksi kuin viimeksi, mutta kun ei ihan onnistunut liike niin annoikkin vain kisakehun ja P oli ihan ok.

-Seiso: "N:Hieno". Tämä oli hyvä ja P teki tosi tomerasti, tästä taas kisakehu.

-Nouto: "N: Tassut nostossa" Lähti musta hivenen varovasti ja meni tassuilla kapulaan, paluussa pieni banaani mun vasemmalle ja hintsun epävarmasti sivulle. Mutta selvisi ja teki koko liikkeen! Tästä kisakehu!

-Kaukot: "N: Koira ei suora jätössä, hyvin selvitty, maahanmenot hassusti eteen (kintereet ylös). Ohjaajan sijainti lopussa." Tässä iski sitten se epävarmuus ja ahdistus, tunsin sen heti alusta. Jo alussa tuli sitkeästi sivulle (tähän saakka alut olikin onnstuneet musta aika kivasti) enkä korjannut vaikka oli vinossa ja olis pitänyt. Maahan meni jähmeästi, jäin n. 3m päähän. Kaikki asennot teki ekoilla käskyillä, mutta maahanmenoissa keksi taas sen pää alas laiton ja jonkun tosi kumman mönkimisen (näkyy videoilta, edestä en sitä tajunnut). Lopussa nousi pa ekalla. Mä olin mennyt vaan ihan koiran pään kohdalle ja siitäpa nousu oikeaan paikkaan paljon vaikeampaa. Eli itse olis pitänyt mennä taaksemmas! Vaikka Pulmu oli tosi vaikeena ja selvästi sille hankala paikka niin päätti selviytyä ja tehdä kaikki. Hyvä Pulmu! Mun pitäis taas enemmän luottaa ja vähemmän varoa, alkuun olisin voinut jo tehdä jotain enkä vaan jättää niin vinoon. Tästä sai kisakehut+ pallopalkan

-Hyppy: "N: hyvä" Ei löydetty kunnon hyppyä niin hyppynä sai toimia muurin osa. Hyppyytin mennessä pari kertaa yli ja sitten tehtiin kisamaisena. Videolta näkyi, et mulla oli joku kumman nyky lähetykseen, muuten hyvä. Sitten kisakehu ja loppupalkaksi kunnon leikki + nameja.

Käytiin "kisa" läpi ja Pulmu sai hengailla vieressä ja loppuun tehtiin vielä tunnari. Tässä ensin oman etsiminen ja Pulmulle iski joku pökki ja mä olin ihan "Mitä mä nyt teen??" Työskenteli huuhaa ja väntä alhaalla ja korvat luimussa kaarteli kentällä. No Nina onneksi potki huonoa ohjaajaa "Te jotain muuta, keskeytä tuo, tee temppu!" ja juoksutin Pulmun kerran putkeen ja sitten onnistuikin paremmin. Kaksi toistoa kaikilla lapuilla ja vaikka oli vaikeaa niin hvin tsemppasi.

Kiitos Nina ja Maria kivoista ja hyödyllisistä treeneistä!!

---------------

Keskiviikkona käytiin Pieksämäellä ja tein kaupalla jotain pientä. Pulmu vetää taas hernettä nenään ihan tosi helposti ja menee jähmeeksi_pieksetyn näköiseksi_pikku_sitruunanaama_nartuksi :( Tarkoituksena oli tehdä pari tunnari toistoa, sivulletuloja, liikkeiden alkuja ja kaukoja ja Pulmu oli taas ihan kipi-kipi fiiliksillä. Kun puutuin mm. hitaaseen sivulletuloon tai maahanmenoon moittimalla ja en kelpuuttanut niin seuraavan teki kyllä vähän nopeammin, mutta kehusta/vapautuksesta yritti taas häipyä paikalta.

Torstaina treenattiin kotona sisällä (jatkettiin sitruunanaama jähmeilyä keskiviikon teemoissa sekä koira että ohjaaja). Ulkona lenkin varrella sitten kun saa juosta ja hömpöttää on ihan eri ääni kellossa. Iltapäivällä käytiin hiihtämässä- tästä Pulmu tykkää ja veti ekaks mua yhden kiekan ja sitten haettiin Konsta mukaan ja sai vetää Konstaa. Hyvin meni!

Perjantaina kävin Pieksämällä töissä, Satsu psyykkasi mua ajomatkalla ja kotiin palatessa kävin vetämässä pikkusetin HauHau hallilla hyvänmielen treeniä. Seuruuta, luoksetulon variaatioita putken ja hypyn kautta, noudon variaatioita. Leikkiä ja juoksemista. Vähän taisin tehdä kaukoja ja liikkeiden alkuja- nämä meni leikkiessä ilman pökkyröintejä. Mikkeliin tultua menin käymään vielä Graanilla, Timo ja Nina stoppasi ohikulkumatkalla. Ihailtavaa kun toisten koirat on paikasta ja olosuhteista huolimatta niin innoissaan tekemässä asioita ohjaajansa kanssa. Pulmua ahdisti taas joku ja kipitteli ympäri kauppaa korvat luimussa. Ja mua ärsyttää sitten :(  Meinasin jo että en tee mitään, mutta halusin näyttää tunnarin Timolle ja Ninalle (ja tehdä sen uudessa paikassa, erilaisessa mielentilassa ja niin että joku muu vie vieraat laput). Ensin P sai etsiä/merkata pelkän oman ja sitten kaikki laput ympyrässä- hyvin haisteli ja rauhassa, oman merkkasi toisella haistelukiekalla. Tähän olin positiivisen yllättynyt, palkaksi heittelin namia.

Lauantaina Pulmu pääsi hiihtämään, mentiin koko sakki golfkentälle. Miika hiihti Pulmun kanssa kovempaa ja mä menin Konstan kanssa. Pulmu ei paljoa meitä taakseen katsellut kun lähtivät painamaan! Ihmisiä oli aika paljon ja niiden ohitukset olivat sujuneet hyvin ja meistäkin menivät ohi ilman ongelmia. Makeen näköistä kun painavat kovaa hyvä hiihtäjä ja Pulmu korvat luimussa pätevänä edellä :)

Lenkillä on treenattu luoksetulon stoppeja lumipallolla, hyvin liirailee lumisella pyörätiellä :)

Tällä vkolla P pn ollut taa törkeämpi Ristyä kohtaan ja meinasivat kerran ottaa yhteen puruluusta kun Risty meni sitä Pulmulta hakemaan. Kerran ulkoa tullessa P juoksi petiinsä ja nappasi Ristyä sieltä kun R käveli ohi, tästä sai kunnon tukkapöllöt multa kun satuin olemaan lähellä. Pulmu pökkyröi kahtena päivänä taas Konstalla olevaa ilmapalloa- jonkunmoinen fobian aihe taitaa olla se. Käskin makaamaan keittiössä eikä saanut mennä saunaan piiloon vaikka yritti mönkiä kuinka karkuun. Tyytyi sitten makaamaan ihan pieksetyn näköisenä keittiössä. Muutenkin on majaillut taas aika paljon pesuhuoneessa/ koirahuoneessa, en tiedä väistääkö konflikteja Ristyn kanssa vai pökkyröikö mahdollista ilmapalloa vai mikä mättää. Rankkaa tää teinin elämä ja yhteiselo. Mun ärsyynnys ei auta, mutta ei voi mitään kun ottaa pannuun. Sitten kun on reipas ja rento niin osaa olla NIIIIIN pätevä ja arjessa yleensä ihan sika kiltti, kuuliainen ja ihana. Mutta taitaa pikkupissis vinguttaa mua kuitenkin jossain paikoissa.