PM:t 2012; Suomelle joukkuekultaa ja yksilöissä 6 suomalaista 7 joukossa! Kultaa Katjalle ja Zenille, hopeaa Macille ja Jessicalle! Onnea ja kiitos mahtavalle joukkueelle, oli ilo olla JoJona!

Maanantaina 10.11 koulun pihalla; parin pv tauko tekee kutaa, Pumpe oli tosi kiva ja pätevä :)

Tiistaina porukkatokot KooKoolla

Ke vp

Torstaina hesan kiertue; aamutokot kasvattajalla (Riitan, Ninan ja Timon kanssa), Vapun sessio ohjaajalle ja Ninan agi yksäri Pumpelle Purinalla.

Tokojen antia se, että raadin mukaan Pulmu on teknisesti tosi taitava. Vieläkö saisi sen meidän molempien henkisen kantin kasaan.. Mietittiin treenejä vaikeisiin asioihin, ihan irti liikkeistä. Pulmu sai esim. juosta namikupille yleisön välistä ja jessillä takaisin mun luo heitettyyn namiin. Tehtiin seuruuta kun muu porukka jutteli ja puhui käskyä juttelun lomassa ja naksuttelivat hyvästä ilmeestä, jessillä sai hypätä namiin. Käskyn sietoon leikkiä ja sen lomassa käskytystä, taistellessa irrottaa lelusta heti kun joku sanoo "käsky", mutta saalistaminen on vahvempi osuus eli käsky voisi tulla silloin. Teknisessä osassa katsottiin evl juttuja ja daa; Pulmu teki kokonaisen ohjatun :) Ruudun paikkatreeniin; tee paikanhakuja niin, että itse seisot kyljittäin ruutuun nähden (sama rintamasuunta kun evl ruudussa). Aikaisempiin viisaisiin kommentteihin palatakseni, Knuutin Jaakkoa lainatakseni; "Ei se temppujen opettaminen tokossa ongelmallista ole vaan se oikean mielentilan saavuttaminen!".

Vapulla juteltiin epäonnistumisista, niiden käsittelyssä, pettymyksistä, tavoitteista ja asenteesta. Sain kotiläksyksi kirjata kaikista treeneistä vähintään yhtä monta positiivista kommenttia kun on vikalistassa parannettavaa.

Aksaosuus oli tosi nasta juttu, tehtiin pieniä hyppypyörityksiä ja muutamia pujotteluun menoja. Loppuun hyppysuoraa ja putkea. Pulmu oli tosi pätevä, rento ja iloinen, kumpaakaan meistä ei ahdistanut yhtään+ mä en itkenyt ollenkaan :D

Pe vp. Hiihtolenkillä testasin käskysanan kipukynnystä. Hiihdon alkukiihdytyksessä kun Pulmu käy tosi kiepeillä ja yrittää ainakin kerran purra suksia, tuntuu että millään huuteluilla ei ole mitään merkitystä. Kun karjun "ei" tai "mene mene" niin korkeintaan tekee pienen lenkin häntä kippuralla. Mutta kun sanoin "käsky"-> häntä alas, korvat luimuun ja kipitteli ankean näköisenä hetken. Jep jep, aika p..ska merkitys näyttää tuolla sanalla olevan. Olen sitten huikkaillut sitä kaikenlaisissa tilanteissa, toivona että jättäisi sen jossain vaiheessa huomiotta. Konsta huutelee käskyä kun pelaa sählyä, tässä ei väistä. Kotitestailussa ollaan huomattu myös, että tuijottaminen aiheuttaa väistämistä (Pulmu yrittää kääntyä poispäin tai häipyä paikalta), samoin möreällä äänellä puhuminen. Miika on sitten ystävällisesti siedättänyt Pulmua; leikkiä ja mukavien juttelua möreällä äänellä yms. Ja tuijottanut vieressä kun tehdään temppuja tms. sisällä. Toko on mukava kokoperheen yhteinen harrastus :)

La Turistina Pieksämäen karsinnoissa HauHau hallilla ja tre hallin pihalla. Timo jeesasi. Pulmu oli kiva ja pätevä, tehtiin vähän kaikenlaista :) Jäävissä pop on nyt istuminen (istui kaikki seisomiset), tähän tehtiin leikkiä että heitin namin, käänsin selän ja jatkoin kävelyä ja kun P saavutti niin käsky ja suorapalkka.

Su aksaamassa KooKoolla Mariannen kanssa. Pulmu oli tosi innoissaan :D Pixin ja Lupin treenejä katsoessa tehtiin luoksetulon loppua ja stoppeja; juoksi ihan äly kovasti ja oli tosi räväkkä muutenkin.. Tarviis varmaan saada useammin treeneissä joku aksaamaan samalle kentälle niin vire oli helposti hyvä :) Aksaosuudessa tehtiin pieniä hyppypätkiä, pujottelua niin että juoksen ohi Pulmusta, katsottiin kontakteja. Hypyillä todettiin, että P ei osaa katsoa yhtään rimaa. 40-45cm menee hyvin kun rima osuu varmaan just silmien eteen, korkeammissa menee surutta ali ainakin tiukemmat paikat ja reteesti läpikin kun koitettiin tilkitä pituuden palikoilla yms. Kujalla hyppytreeniä ja kajautti kerran aika huolella riman päälle ja teki aikamoisia loikkia. Eli hyppytreeniä kehiin myös.

Ma vp

Ti porukkatokot KooKoolla; tehtiin temppurataa ja Pulmu sai olla hallissa muiden treenien ajan. Oli kovin tohkeissaan eikä ahdistunut käskytyksistä. Muita katsoessa tosin tulee vinkumista helposti, samoin temppuradalla ääni on herkässä jos turhautuu. Kapulat oli vetovoimaisia ja ruutu onnistui hyvin kummistakin kulmista, merkki selvästi "uusin". Mutta on se aika pätevä otus :)

Ke vp

To aamulla KooKoon hallilla

Pe aamulla KooKoon hallilla

La aamulla KooKoon hallilla

Aamutreeneissä totesin, että Pulmu on kyllä aivan älyttömän taitava ja ihana kun tekee ilman häiriötä ja ahdistusta. Teki ihan älyttömän hyvin ja oli ihanan aktiivinen. Tehtiin kaikenlaisia evl juttuja. Ohjatussa paljon merkin vahvistamista; heittelin kapuloitakin merkin ympärille ja silti teki hyvin merkkiä. Ja tähän asti ohjattutreeneissä mennyt aina sille kapulalle mille näytän vaikka hallissa kapulat paljon suppeammin (juu tiedän, tää illuusio hajoaa kyllä, mutta autin siitä nyt). Kiltissä on se etu, että yrittää kyllä tehdä parhaansa jos vaan ymmärtää mitä siltä halutaan. Ruudussakin hahmottaa tosi kivasti menoa merkin kautta+ merkit muutenkin kivoja (tehdään paljon lelulla myös). Ihan äly kivaa treenata vähän "uusia" juttuja :) Z asentoihin sain kivaa ilmettä, luoksetulon stoppeja nami/putki leikeillä ja leluvapautuksella selän taakse, ketjutellen vähän myös kisamaisempaan suuntaan. Kaukoja jumpattu paljon myös kotona ja opetin toisen peruutuskäskyn (mene-mene) joka johtaa maahanmenoon. Nyt mene-mene-maa ja pakki-pakki-istu peruutusleikkejä ja kun levitän kädet sivuille ja sanon mmmm niin siirtää painoa tosi hyvin seisomasta taakse. Ihana kun oikein hyppii sillä mene-mene käskyllä taakse ja kun sanoo maahan niin paiskautuu kunnolla voimalla. Ja op-käskyllä sitten hyppää hyvin ylös. Mun ihana pomppurotta :) Tunnaria tehty myös, tänään aamulla oli hassu ja toi kaksi kapulaa kerralla. Oli paljon kapuloita ja melko lähekkäin, meni aika tohinalla ja nappasi oman niin reteesti että viereinen vieraskin lähti suuhun (siis kaksi kapulaa suussa kerralla). Toi sitten ne molemmat. Haittaakse? :)

Eli varmaan nyt hetki jatketaan teknisiä juttuja ilman häiriötä, vaikeita häiriönsietoja ihan kotona ihan erillään muusta ja sit joku semivaihe liikkurijuttuihin. Eli oikeestaan niin kuin on tehty ennenkin kun on ollut hankalia juttuja. Kotona Pumpe on ollut taas rennompi, elää enemmän muuallakin kuin pelkästään saunassa ja omalla pedillä. Rallattelee onnellisena hölmönä ympäri kämppääkin lelujensa kanssa.