Maanataina treenasin aamusta koulun pihassa. Kapulan nostoja, merkkiä, ohjatun suuntia, pätkiä seuruuta, suora luoksetulo. Kytisteli ohikulkijoita, niitä ei nyt ollut kauheesti joten saatiin hyviäkin pätkiä. Pari tyyppiä rassasi lämmitystolppaa parkkipaikalla joten siinä oli hyvä treenata seuruuta. Lelu kainaloon ja palkkaa muutamasta askeleesta kun hyvä ilme eikä pälyillyt. Back to the basicks...

Tiistaina KooKoon treenit, ryykäsin sinne suoraa töistä, kävin nappaamassa Pulmun vain nopsaa kotoa. Paikallaolot Jarpan ja Pixin/ Lupin kanssa. Paluussa palkkasin istumisesta leluunsyöksyllä kun kävelin kohti ja makuussa taisin vapauttaa kun olin kävellyt ohi. Pulmu sai pötköttää pedillä ja katsoa kun Lupi ja Pixi teki, muuten ok mutta vinkuu odottaessa.

Omalla vuorolla ensin tunnari kokonaisena (ok) ja projektina nouto: tehtiin pullokokeiluja. Iso limupullo kapulan taakse ja kummasti rupesi jarruttamaan ennen kapulalle tuloa (kun ensin törmäsi siihen kerran). Tehtiin kisamaisia alkuja niin että heitin kapulan, Marianne käskytti (ja vei pullon kapulan taakse) ja kun P otti kontaktia niin vapautin taakse ja leikitin raivokkaasti. Sitten uudestaan sivulle ja uusi käskytys ja kun otti kontaktin niin pääsi noutamaan. Kummasti alkoi nostaa kuuppaa aika nopsaa ja kapulan nostojakin saatiin tosi hyviä (kun ei ollut niin kiinni heitetyssä kapulassa vaan enemmän lelussa). Paluissa palkkasin osan vauhtipalkalla ja jos ei nostanut laukkaa kunnolla niin sai tulla sivulle saakka ja pelkkä kehu. Marianne marssi ja häkkyröi sivussa. Sitten tehtiin vielä kapulan nostoja leikistä, niin että M käveli matkalla ja välissä. Paluussa itsenäisestä laukan nostosta sai vaihdellen vauhtipalkkaa eri matkoilta.

Sitten ruutua häiriköllä. Marianne käveli matkalla ja sivussa kun tehtiin ruutua. Diagnoosi, että jos aloitetaan perusasennosta ja liikkuri puhuu ja liikkuu niin se on tosi vaikeaa Pulmulle. Väistää (juoksee banaanina) ja kerran jäi matkalla mielistelemään Mariannea. Tästä kävin hakemassa pannasta ja vein ruutuun ja kehuin siellä. Seuraavalla toistolla meni sitten ihan itse sinne ruutuu vaikka M oli matkalla. Tehtiin aika vaikeitakin (M istui matkalla just Pulmun linjalla ja jutteli siinä) ja alkoi P tajuta että ei auta välittää vaan kipittää vaan sinne ruutuun. Hyvä!

----------------

Keskiviikkona piipahdettiin pikaisesti hallilla. Kerkesin ensin tehdä yksin vähän seuruuta, istumisen, suoran luoksetulon ja ruutua, tässä saatiin pikku vääntö kun Pulmun mielestä matkalla ollut hyppy kuului ruutuliikkeeseen. Luoksetulon merkit ei enää haittaa, mutta sitkeästi yritti käydä hyppäämässä matkalla ollutta hyppyä. Mutta hyviä ruudun paikkoja! Loppua otin myös.

Marianne tuli ja jatkettiin noudon kanssa eiliseen tyyliin. Tunnari kisamaisena, vähän taisi klopsasta vierasta mutta otti ja toi oman. Kaukoja tehtiin takapalkkaajalla; kun teki hyviä vaihtoja niin vapautin taakse ja M leikitti seillä lelulla. Ainakin nyt toimi ja vaihdot oli napakoita+ ilme hyvä, saa nähdä monestikko pystyy tekemään ennen kun rupeaa kyttäämään.

------------------

Torstaina oltiin sitten kisoissa Varpsilla. Ajattelin vetää vielä yhden voittajan kisan treeniksi, parin kk aikana ollaan nyt kisattu 4 voi kisaa, 2 epistä+ ne SSKP pääsykokeet. Alkaa muodostua vähän käsitys siitä, millaista Pulmun kanssa kisaaminen on ja mihin palojen ja liikkeiden lisäksi olisi syytä nyt keskittyä. Ei ollut mitään erityisiä tavoitteita tälle kisalle, rento fiilis ja enemmän sellainen treeniolo. Suurin haave oli, että olis onnistuttu tekemään se nollaton koe. Tuomarina Katja Rautiainen.

Paikallaolo 10: ok, oli rennon näköinen ja makasi pää ja korvat pystyssä.

Häkkiin odottamaan omaa vuoroa, yritti vähän vinkua sieltä kun kuuli toisten tekevän noutoja. Annoin katsoa vähän edellistä koiraa ja kävin leikittämässä Pumpea pihalla, otettiin seuruuta lelu kainalossa. Leikkien halliin ja pari pätkää juoksuseuruuta ja siitä suoraa kehään.

Seuruu: 8,5. Ei ollut niin ahdistuneen oloinen kuin joskus, rennompi (kivempi), mutta jollain tapaa keskittymätön. Pällisteli välillä liikkuria ja tuomaria (hiihti aika inhasti mukana osin) ja selvästi herpaantui lopussa kun tultiin lähelle niitä. Juoksussa taas rennoin, askelissa sätkyilee minne sattuu pienimmästäkin mun liikkeestä. Kisan jälkeen Tuija (liikkuri) tuskaili, että oli ongelmissa kun mä kävelin niin kovaa (kaikissa liikkeissä). Seuruussa tuli kieltämättä pari kertaa olo, että mennään seinää päin ja lopussa kehästä ulos.

Istuminen: 9. Voisi istua nopeammin. Mutta tässäkin oli musta rennomman näköinen, ei sellainen "p..skaa sataa niskaan".

Luoksetulo: 9. Osaa juosta kovempaa ja stopata napakammin, mutta yritti laukata kaikki välit ja pyssäs kun käskettiin. Vähän vilkaisi tyyppejä matkalla.

Ruutu: 9,5. Ok! Tosi hyvä paikka! Vähän oli haistellut ennen kutsua, siitä kait tuo puolikas piste pois.

Hyppynouto: 9,5 Jee! Liirasi kapulalle (yritti musta jarruttaa, ei mennyt läpsimällä), mutta reippaasti :) Hyvä Pumpe!

Metalli: 8. Meno ok, leikki kapulalla, paluu ravissa

Tunnari: 0. Näytti oklta odottaessa. Vähän mulkoili tyyppejä matkalla, otti suoraa haistelematta väärän ja paluu kipitellen ravissa. Kehuin laimeammin, mutta Pulmu oli tosi tyytyväinen itseensä liikkeen jälkeen. Oppiko se jo kerrasta, että kun viimeksi kehuttiin väärästä niin ei sen väli minkä sieltä tuo? Tai sit kasetti ei nyt vaan kestä siihen haisteluun saakka, pitäs olla tyytyväinen kun meni kapuloille, mutta ei tästä nyt kauheesti jaksa riemua repiä. 4 koetta ja kerran on räkänen 6 saatu tästä liikkeestä ja muuten aina 0.

Kauko: 7,5. Kun käännyin koiraa kohti niin Pulmu haisteli maata- eka istuminen vasta toisella käskyllä. Olis pitänyt odottaa hetki pidempään jos olis ottanut ensin kontaktin. Muut vaihdot teki ihan reippaasti, heilutti jopa häntää jossain välissä :) Tekniikka ei oo hyvä vielä, mutta nyt on panostettu vaan siihen että tekis vaihdot.

Kokonaisvaikutus 9, pisteen otti kuulemma siitä kun haukahti yhdessä liikkeenvälissä. Yhteensä 249/ II palkinto/ sij. 2/8 Onnea Pöks ja Marianne ykkösestä!!

Video täällä

Kokeilin nyt niin, etten juossut itse niin paljoa liikkeiden välissä vaan kehuin enemmän paikoillaan. Metallin jälkeen taputtelin kylkiin vähän voimakkaammin ja siinä tuli haukku. Vähän sellainen "anna se pallo jo perhana!". Hitusen oli sellainen "ei niin näpeissä olo" kun en tiennyt miten olisin kuljettanut seuravalle liikepaikalle kun en juossut. Juostessa Pulmu tulee itse hyvin mun mukana eikä tarvii yhtään vahtia kestääkö matkassa, kävellessä tuli vähän sellainen olo et lähtee lepattamaan minne sattuu. Pitäis varmaan ottaa selkeemmin "siinä" käskyllä mukaan. Tää oli ehken paras voittajakisa kaikkinensa, vaikka tietysti tuo tunnarin nolla (taas) ärsyttää. Vaikka pitäis olla tyytyväinen siihen, että selkeesti moni asia edistyy niin jotenkin olen nyt tosi väsynyt ja kyllästynyt tähän vääntämiseen. En oikein luota Pulmuun kaikissa tilanteissa. Vaikka tottelee, niin tekeminen on sellaista pikkusievää nykertämistä usein, tiedän että pystyis niin paljon parempaan. Ja sit kun menee jumiin niin menee niin perhanan ankeeksi.

Kisan jälkeen hömpöteltiin kehässä ja Tuija teki meille yhden tunnarin- istuin maassa ja muuten ok mutta nosti jotain väärää tuusatessaan. Toi kuitenkin oman (ja tuli ja meni suoraa liikkurista välittämättä). Leikittiin kehässä ja P oli oikein rento ja tomera. Sitten ihan lopuksi kun tein kaukoja namia heitellen, päätti sitten alkaa väistämään liikkuria joka rakensi kehää seuraavaa luokkaa varten. Tyyppi hiihteli mittarullan kanssa kehässä ihan hiljaa ja se oli Pulmusta tosi epäilyttävää. Yritti luikkia pois, kääntää selkää ja istui ihan matalana eikä tehnyt mitään vaikka yritin saada kaukojen nousuja ihan läheltä (just hetkeä aikaisemmin oli tehnyt niitä oikein hyvin ja reippaasti). Aina kun väisti pois paikaltaan, siirsin rauhassa takaisin ja yritettiin uudelleen. Aika monta kertaa sain siirtää takaisin ja ensin teki tooosi matalana tosi sitkeitä vaihtoja vaikka mä olin ihan edessä. Sitten kun tyyppi lähti pois niin puf- ongelma pois ja pystyi taas toimimaan. Jeejee

Mä oon luullut olevani optimisti, mutta nää mun vuodatukset alkaa olla aika ahdistavia. Vaikka ihan oikeesti on meillä kivaakin välillä :) Keksin tässä itselle uuden iskulauseen "Luovuttajat ei koskaan voita eikä voittajat luovuta" ja yritetään olla luovuttamatta :)

Vähän tilastoa VOI kisoista:

Paikallamakuu 10-9,5-10-10: Hyvä! Tää oli ahdistuksen kohde joskus, mutta ei enää niin.

Seuruu 8,5-8,5-9-8,5: Ei siis mikään loistava, mutta ei p..skakaan, varmaan sellainen "perus laimee" joka ei aiheuta hurraahuutoja mutta ei ärsytäkkään.

Istuminen 10-9-10-9: ok! Tähän vielä rentoutta ja "liikkuria ei kuunnella" että Z onnistuis

Luoksetulo 8-8-9-9: tähän pitäis keksiä miten sitä treenataan kokonaisemmaksi. Nyt yleensä vaan suoraa, suoraa, suoraa ja stoppeja erikseen, ketju on sitten aika "jännä" vielä.

Ruutu 8-10-10-9,5: tää taitaa olla Pulmusta nasta liike+ ei alun toilailujen jälkeen ole eksynyt enää luoksetulon merkeillekkään :)

Hyppynouto 8,5-8,5-8,5-9,5: vika oli jo aika reipas, vaikka tähänkin voimaa+ kapulaa ei saa räjäyttää..

Metalli 7-8-8,5-8: tää on ihan pelleilyä, pelannut kapulalla joka kisassa

Tunnari 6-0-0-0: mitäs tähän sanos. Perseestä.

Kauko 0-5-9-7,5: kyllä niistä vielä kaukot tulee? Vaikee viimeisenä.

Kokonaisvaikutus 10-9-10-9: viimeisessä piste pois äänestä. Kait me siellä kehässä osataan käyttäytyä, vaikka vähän ahdistaakin.

Nyt Pulmu saa muutaman päivän ansaitun loman ja mä lähden JoJottamaan taitavaa Suomen joukkuetta PM:iin. Pitäkää peukkuja!