Aamulla käytiin jäällä tunnin lenkki ja hömppäiltiin vähän matkan varrella: kiertoja pitkästä matkasta jään alta törröttävillä venemerkeillä. Jessasin myöhemmin kuin yleensä ja muistin välillä jopa ensin kutsua ja sitten vasta jessata :) Hyvin kiihdytti leluun! Jokusen taisin ottaa sivulle saakka myös. Pariin otteeseen tuli turhauma haukku kun Pulmu meinas oikasta eikä mennyt kierrettävälle tolpalle asti ja lähetin uudelleen. Pelottavaa... Stoppeja takaperin kipittelystä ja leikittiin narpalla- oli varsin raivokas!

Illalla meillä oli tokoryhmän treenit ja vihdoin pääsin sinne! Harmiksi vaan ketään muita meidän ryhmästä ei tullut :( Pyysin sitten aloryhmäläisiä jäämään halliin hetkeksi puuhstelemaan, että Pulmulla olisi treenin alussa häiriöharjoitsta myös:

-Noutoja: vähän vinkuili muita hallissa olevia, mutta alkoi kivalla ilmeellä töihin. Väisteli sivussaolijoita vähän juoksemalla hassuja mutkia...
-Pätkät seuruuta: vaikka vaikutti aika rennolta niin seurasi jotenkin väljän oloisesti. Kävelin kaarretta oikealla ja palkkasin kun tuntui tiiviimmältä ja työskenteli hyvin. Vähän olisi halunnut väistellä tässäkin ihmisiä, mutta tsemppasi ok!
-Suora luoksetulo: juoksi niin ison banaanin kuin hallissa mahtui; ihmiset mun vasemmalla pitkin matkaa ja Pulmu kaarsi oikealle seinään saakka ja luulin jo tulevan ohi väärältä puolelta mutta koukkasi sitten kuitenkin sivulle. Tein uusinnalla peräänlähdön ja sai syöksyä leluun ja uuden suoran niin että hetsasin alussa enemmän lelulla. Nämä tuli hyvin. Ja positiivista, että ei mennyt karmeeseen kipittelymoodiin ja leikki hyvin.
-Hyppy: tarjoaminen ja sitten avomalliin.

Sitten porukka lähti ja puuhasteltiin vaikka mitä yksinään:

-Merkkiä; vein lelun taakse ja sitten lähetin kaukaa (hetsasin alkuun hiipimällä, hyvin hetsaantui)- meni hyvin ja lujaa. Tosin lelua ottaessaan jatkaa vain matkaa suoraa merkin jälkeen, ei kaarra niin kuin ne jotka osaa merkin jo paremmin. Sitten tehtiin paikan tarjoamisia naksu+nami taktiikalla, haluis tarjota paikkaa nyt vähän "yli" eli ei jää ihan taakse. Sitten kokeilin alustaa merkin taakse, mutta Pulmu tarjosi nenäilmaisua läppäämisen sijaan :D Loppuun vielä lelu merkin takana.
-Seuruuta; nyt parempaa, tein pätkiä myös hihnassa. Palkatessa annoin lelun oikealla kädellä seläntakaa.
-Ruutua; paikanhakuja ja sitten vauhdin kanssa. Kerran heitin pallon ruutuun kun oli vielä matkalla ja kiihdytti ruutua kohden. Nyt meni vauhdin kanssa taas vähän takaa yli (mutta ei jäänyt eteen kökkimään niin kuin viimeksi!), stoppasin jessaamalla jos tuli oikein vauhdilla (lähetin ottamaan vauhtia hypyltä).
-Seissiä ensin niin, että Pulmu juoksi kaarretta mun ympärillä ja sitten takaperin kipitellen ja tähän lisäsin pikkuhiljaa alun välimatkaa niin että lopuksi taisi olla lähes alempien luokkien matka. Kutsuin "pupii" ja lähdin kipittämään takaperin ja sitten "seis" ja naksu+nami. Sitten kokeilin ilman omaa liikkumista ja tuli tosi kivalla vauhdilla ja stoppasi hyvin! Jonkun otin leluun syöksyen ja jonkun sivulle saakka myös. Myös lyhyen matkan sivulletuloja. Miten pöljä mä oon ollutkaan kun en oo tajunnut sitä yksinkertaista juttua, että olis syytä opettaa ihan sitä käskyä ja käskyyn reagointia ihan läheltäkin :D
-Jäävistä maahan ja seis ja suorapalkkasin. Maahan tarjoamisia myös naksulla.
-Kaukoja (avo) leikittiin kosketskepillä ja ilman
-Tunnari x 1 (rivi) hallilta löytyneillä kapuloilla- hyvin!
-Vähän metallin heittelyä ja läpsytemppua

Ripa sai treenata välissä myös ja Pulmu odotti hallin seinässä sen aikaa. Lopussa halliin tuli seuraava ryhmä ja Pulmun piti ottaa parit pöhkimiset saapujille (oli maassa odottamassa kun keräsin tavaroita). Pyysin porukkaa avuksi ja tehtiin kehäänkävelytreeniä ja Tiina teki juoksutarkastuksen. Juoksukopelointi oli Pulmusta tosi ällöä ja oli ihan kyttyrässä ekalla kertaa, toisella seisoi jo ok. Palkkasin 3x eri pituisista pätkistä kesken jonossa kävelyn (vapautin iloisesti jessaten ja annoin juosta mun ympärillä ja heitin namia tai lelua) ja sitten mentiin riviin, hetki pa ja vapautin ja palkkasin siitä. Vaikka oli tosi vakavana ja vähän jähmeänä niin ilahtui sikana kehuista ja huoli palkat hyvin. Ja ehken oli rennompi toistojen edetessä kun alkoi odottaa jotain muuta kuin vain muiden käskyjä? Rivissä istuessa piti ihan yli tarkkana kontaktia ilmeellä "mä en ainakaan aio mokata". Maahanmenoja palkkasin useamman, tehtiin 1 parin minsan paikallamakuu (olin piilossa), se hyvin ja yksi ihan lyhyt jättö ja odottaessa tein muutaman oman aloituksen. Ekassa nostin sivulle (ok, vaikka vois nousta nopeamminkin) ja tokassa vapautin yllätyksenä just kun kävelin kohdalle paluussa. Ryhmä aloitti seuruutreenin ja tein Pulmun kanssa vielä seuruupätkiä siellä seassa (tuli paljon muidenkin käskytystä), tsemppasi tosi hyvin ja leikki ihan sika kivasti!! Loppuun kunnon leikit ja sitten juostiin autolle. Hyvä Pulmu!