Iltapäivällä pilvet väistyivät ja oli ihanan keväinen ja aurinkoinen ilma! Kävin toimistopäivän jälkeen kunnon lenkin koirien kanssa ja menin vetämään Graanille näyttelytreenejä. Kotiin päästyä oli vielä niin ihanan aurinkoista, että oli pakko läheteä kentälle treenaamaan. Viereisellä kentällä oli agilityreenit ja Pulmu veti kohtuulliset kilarit kun ohitettiin kenttä; kieppui ja haukkui! Jos se saisi päättää niin vaihtaisi varmaan heti lajia ;) Risty sai treenailla myös väleissä ja sehän lisäsi kummasti Pulmun yrittämistä ja hyvin onnistui tokotreenitkin:

*Aloitettiin tunnarilla. Vein oman piiloon nurmelle, leikittiin narpalla ja lähetin etsimään. Hyvin meni, etsi ja nappasi oman varmasti suuhun ja kiikutti sivulle saakka. Tehtiin vielä toinen samallainen ja hyvin meni sekin. Sitten kasa vieraita ja oma lähistölle- meni reippaasti, haisteli hyvin ja nappasi oman kivasti + kiikutti sivulle saakka. Megapalkka, olipas pätevä! Eilinen erävoitto tais auttaa!

*Kenttä oli vähän löllö, mutta tehtiin hiekalla merkkiä, ruutua, vähän seuruupätkiä. Merkkiä tehtiin kiertoleikkinä stoppaamalla tai vauhtipalkalla, kerran vein lelun taakse. Ruudussa hakee paikkaa hyvin jos käyn ensin näyttämässä, muuten juoksentelee vähän "sinnepäin" minne sattuu. Kyllä se jossain kohti oikeaan paikkaankin osuu, mutta aika vahingossa kyllä... Seuruupätkiä lelu kainalossa, ilman lelua ja sitten niin että palkaksi avasin aina välillä nyrkin ja sai jessillä hypätä tökkäämään kättä. Oli tosi liikkis ja tomera, mutta kadunkohan joskus että opetan sen tökkäämään kättä... Jotenkin kivemmin hyppää käteen tökkäisyyn kun esim. namiin, aktiivinen temppu on Pumpesta hauska.

*Ohjatun suuntia; muutamia toistoja niin että P seisoi merkillä ja heitin pallot. Sitten niin että vein pallot ja pyöräytin namilla merkille ja lähetin siitä. Kivasti juoksi palloille ja vauhtipalkkasin sitten mun luokse narpalle. Kerran karkasi väärään suuntaan (sieltä se tulle, olikin jo monta kertaa niin kuuliainen :)), olis pitänyt tajuta heittää pallo kun sain pysäytettyä. Mutta älähin vain jotain ja ohjasin sitten oikeaan suuntaan.

*Tunnari uusintana, hyvin meni!

*Kaukoja kosketuskepillä hyppien ja käteen pompaten (käytin kättä targettina). Muuten hyvä, mutta kepillä saa sentään vähän enemmän välimatkaa kuin kädellä

*Luoksetuloa; suora nii että vauhtipalkkasin aika lähellä ja sitten lyhyemmällä matkalla niin, että vauhtipalkkasin seläntaakse olevaan leluun (lelu oikeassa kädessä)

*Jäävien seisominen ja maahanmeno liikkeenä

*Kapulan nostoja läheltä (ohjattu ja metalli) ja sivulletuonteja. Noudot jatketulla heitolla, puu+metalli

Väleissä tehtiin sivulletuloja leikkien ja jessaillen seläntakana olevaan leluun ja tein erilaisia variaatioita perusasennossa niin että sai temppuna tökätä kättä (seuruuta, perusasentoon nousua maasta, sivulletuloa). Nousi tosi kivasti maasta perusasentoon kun avasin jossain kohti nousua nyrkin ja sai jessillä loikata kunnolla ylös tökkäämään kättä.

Mä tuskailin jo tässä, että voi kökkö kun ei oo itsellä tän kummempaa kisakokemusta :( Jos jossain olis joutava EVL koira ja olis vielä hirveesti aikaa treenata vieraalla koiralla niin olisi ihan huippua jos sais vähän kisata ja harjoitella sitä! Mutta eipä taida olla koiraa eikä varsinkaan sitä ylimääräistä aikaa. Tänään jo mietin, että pitäiskö kaivaa Risty oloneuvoksen virasta ja alkaa treenata ja kisata myös sillä. Teki tänään luoksetulon (stoppien kera ja joo-o, se pysähtyi :D), ruutua (paloissa kyllä) tunnarin (oma tuli vaikka ei ihan heti sivulle saakka), liikkeestä istumisen, metallinoudon (mennessä pyssäs täydestä laukasta ja söi maasta jäniksenpapanan, jatkoi sitten kapulle ja humputteli ravilla taksain sivulle) ja kaukoja (lyhyestä matkasta yllättävän kivasti)...

Huomenna Pulmulla on illalla hieroja ja viikonloppuna päästään tehotreeniin: Christan valmennus la ja su KooKoolla ja maajoukkueen treenit Lahden näyttelyissä la-iltana, kivaa!