Tänään ajletiin Pieksämäen keikalta Varkauteen treenaamaan Satsun ja Piupan kanssa Varps Areenalle. Pumpe aloitti:

-Seuruuta: todistettavasti ollaan harjoiteltu paljon kääntymistä ja se näkyi. Pumpe yritti kovasti kääntyä vaikka minä kävelin suoraa ja suoraa ja suoraa... Mutta aika pian rupesi sekin kävelemään suoraa. Eli pienen viisaan koiran kanssa ei voi jäädä tuleen makaamaan ja samaa asiaa märehtimään vaan koulutus etenee :) Käännöksissä on kyllä tosi paljon näppärämpi nyt kun vähän aikaa sitten. Pää laskee liikkeelle lähdössä ja siihen kokeiltiin nami/lelu käsi (oikea) vasemmassa kainalossa apuna ja YHTÄ askelta ja palkaksi sai hypätä leluun/ namiin. Mä aina yritin kävellä enemmän kuin yhden.. Muista palkata nyt myös paljon pelkkiä sivulletuloja!

-Luoksetuloa: P on matolla kuin bampi liukkaalla jäällä ja liiras niin pirusti kun yritin kierrättää kahta siivekettä. Sitten ei enää juossut oikein kunnolla kun liiras aina kaarteessa. Voi plääh! Ehkä se oppii. Vauhdissa sivulletuloja otettava paljon! Stoppia jossain pitävämmällä alustalla.

-Ruutua: muista se kriteeri! Ei voi vain olla höntsäilevää juoksemista ja säntäilyä, tähän myös ajatusta. Heti kun Satsu auttoi ja kertoi Pumpelle mihin pitäis mennä niin meni tosi tomera ilme naamalla nakottamaan ruutuun. Tähän sama ilme/ yritys kuin merkille (oli söpö ja tomera siinä).

-Kaukoja: muista se kriteeri! Kerran mokas i-m ja pompahti siinä eteenpäin (paiskasi pään maahan), sitten teki hyvin. Muita vaihtoja vähän myös.

-----------

-Tunnaria: ilmaisu teippiin kädessä, sitten etsi seinästä muist. pari kertaa (hyvin!). Sitten vieraita lappuja kauemmas ja toistolla lähemmäs, edelleen hienosti! (Satsu naksutti :)). Ilmaisun aikana vispasi söpösti häntäänsä :) Sitten omaksi myös post it lappu ja vieraat lähemmäs seinässä- hienosti! Lopuksi vielä oma + vieraat maahan ympyrään (normi välit) ja ihan tosi hienosti haisteli ja tomerasti ilmaisi omaa!! Jee!! Mahti ilme ja hyvä ajatus, haisteli nenä paukkuen ja ilmaisi hyvin, ei mokannut kertaakaan!

-Noutoja: vaikka luisteli niin ei törmäillyt kapulaan kuin muist kerran (tätä en palkannut). Otettiin myös hyppynouto ja lopuksi myös metallilla, tässä näkyi että liian vähän on tehty- oli vaikeaa. Laitoin pari kertaa metskua suuhun kun ei meinannut heti prinsessa ottaa. Piti huonosti ja kalisutti- kiertoa kapula suussa ja alkoi pitämään paremmin. Muista ottaa myös metskua!

-Jääviä näytin istumisen (yritin kyllä jos kakkonen olis sen Pumpelle opettanut, mutta ei kumma kyllä suostunut) mun köpö avulla ja P istui kaiketi ok.

Piupan viimeisen setin jälkeen Pumpe sai juosta pullo skinneezin ruudusta ja liukasteli taas niin että ruudun nauhat meni ihan kasaan. Ehkä se oppii liirailemaan järkevästi kunhan saa lisää rutiinia.

------------

Pumpe oli kiva ja siihen on tullut hauskaa yrittämistä+ leikki on kehittynyt paljon. Ja se on söpösti onnellinen hölmö niin että treeni on hassunhauskaa! Satsu sanoi hyvin, että asioissa missä mulla on varma olo P tekee tosi hyvin ja asioissa joissa mä mee säppiin niin Pumpekin on kuutamolla. Ollaan yhdessä kuutamolla silloin :D Mutta yhdessä päteviä välillä myös :)

Piuppa on valovuoden Pumpea edellä ja niin pätevä, se on kyllä taitava ja hieno koira! Tietty kun on taitava ja hieno ohjaaja :)

------------

Keskiviikko aamuna räntäsateessa puistotreeninä seuruun liikkeellelähtöjä. Ihan sika vaikeeta saada se pää pysymään ylhäällä ettei yhtään laskis! Pomppas kyllä palkkaa hyvin kainalosta :) Suoraa myös ja parit jäävät