Ohoh, menipäs tovi blogipimennossa :D Pikakelauksena tapahtumia:

Tuli heitettyä Itävallan keikka edustusjoukkuetta JoJottaen ja hienosti meni; suomelle joukkuekultaa ja henkilökohtainen kulta Christalle ja Kaaokselle ja hopeaa Jessicalle ja Macille! Ihan mahtavaa, onnea miljoonasti vielä. Ja kaikille kiitokset mahdottoman mukavasta matkasta.

Pumpe sai sitten samalla viikon treenipaussin ja taisikin tehdä aika kutaa. Kotiin palattua tiistaina piipahdin hallilla (viereisillä kentillä pyöri ryhmät), keskiviikkona ja torstaina treenattiin aamulla ORn nurmella. Perjantaina oli vapaapäivä ja lauantaina Maria, Teema ja Surku tuli kylään. Pumpe sai tehdä illalla jäljen ja esineruutua ja sunnuntaina treenattiin agikisoissa ja illalla vielä jälki. Maanantaina aamusta tokoteltiin vielä Marian kanssa Urpolassa ja illalla SM porukoiden treeneissä. Päälimmäisenä mieleen jäi se, että Pumpe oli tosi kiva tauon jälkeen, jopa hieman hurja :) Tiistaina kentällä tsemppasi hyvin eikä häiriintynyt muista, jäävien hämykäskyjä (mun omia) mokaili taas tauon jälkeen. Keskiviikkona hämykäskyt sujui taas ilman ongelmia ja päätin hurjuuttaa vähän treenaamalla väleissä Ristyn kanssa+ kilpailuttamalla esim. ruutuun juoksua molemmat yhtäaikaa. Muuten hyvä, mutta tuli kyllä pariin otteeseen kunnon lähtöhaukku+ leluun syöksyin niin hurjana että lopsi mua samalla. Mutta asenne oli kohdillaan! Ohjelmistossa seuruuta, jääviä, luoksetuloa, stoppeja, noutoja, merkkiä, ruutua, kaukoja ja ohjatun suunnatkin taidettiin tehdä palloilla jossain kohti... Vähän kaikkea. Muutenkin P tuntui kotona kivalta ja rennolta ja pystyy elämään taas normisti meidän kanssa, kivaa :)

Viikonloppuna hyödynsin Marian jälkitiedot (Mouho sai muuten JK1 lauantaina; pätevä veli!) ja tehtiin jälki heti kun vieraat saapui. Päätettiin kokeilla spontaania jäljestystä ilman nameja ja kävelin metsään vaan pätkän ja namikasa loppuun. Välissä tehtiin yksi esineruutu, Mouho näytti ensin (niin taitava...) ja Pulmu sai tehdä sitten. Pulmu sai katsoa kun vein esineen. Ensin vähän juoksenteli missä sattuu mutta löytyihän se esine lopulta ja sai narpan palkaksi. Jäljellä bongas kivasti hajun, mutta samalla kun tunki naamansa varvikkoon, tajusi että siellä on pörriäinen ja ei kun karkuun. Tempoi hetken pois metsästä, mutta kehotuksilla jatkoi vähän jäljen etsimistä, törmäsi tietty taas pörriäiseen ja uus häkkyröinti. Great! No jotenkin rämmittiin loppuun ja sain namit lopussa. Aikamoista häkkyröintiä oli kuiteskin. Autolle palatessa en laittanut häkkiin vaan sai jäädä ulos et unohtais pörrikset. Tehtiin sitten toinen pien pätkä toiselle puolelle tietä ja leikin ensin vähän narpan kanssa (positiivista et kykeni leikkimään) ja sitten jäljelle. Kyllä P jotenkin poukkoili jäljen päällä, mutta päädyttiin kuitenkin siihen et ehken se tarvii ne namit askeliin.

Sunnuntaina oltiin katsomassa Surkun agikisoja ja treenattiin samalla monta settiä kisapaikalla. Mä puhuin Marian viereiselle jaliskentälle (oon treenannut siinä ennekin) kun siellä ei ollut ketään. Kerettiin tehdä pari settiä, Pulmu päätti nyt tehdä liikkurin käskytyksestä seisomista ennen kun mä kerkesin sanoa mitään. Korjasin ottamalla pannasta mukaan ja tästähän meni tietty tosi sitkeäksi. No laitoin sitten hihnaan ja viimein lopetti seisahtelun Marian käskyihin. Mutta kiva kun keksii näitä variaatioita... En tiedä liittyikö siihen, että annoin yhden hämykäskyn ensin itse ("Matti"), jonka klaarasi mutta sen jälkeen meni vähän matalaksi ja alkoi kuuntelemaan enemmän myös Mariaa. Ja sit kun on sitkee niin ratkaisee helpommin toimia muiden käskyistä kans... No treenin kruunasi sitten eräs agilitykilpailija, joka päätti häätää meidät pois nurmikentältä. Ei sitten kuitenkaan tullut suoraa avautumaan meille ihmisille vaan juoksi Pulmun eteen kun tehtiin noutoa ja polkaisi jalkaa kapulan edessä "et ota!". Siis jumankekka mikä urpo ja vielä koiraihminen!!! Kutsuin pöhkivän Pulmun pois ja palkkasin narpalla (kykeni nippanappa leikkimään) ja Maria jäi inttämään ukon kanssa. Halus meidät pois kentältä, koska siellä ei olis saanut olla. Ei suostunut ensin antamaan edes noutokapulaa Marialle takaisin, huh huh. Kun ukkeli lähti, tehtiin vielä yksi nouto; ei mennyt P rikki ja kykeni tekemään noudon ja vauhtipalkkasin vaikka räjäytti vähän kapulaa. Agikisojen katsomisen lomassa tein kivituhkakentällä pieniä settejä ja P muuttui kivemmaksi kokoajan mitä pidempään oltiin oltu paikalla. Sai jopa tehdä lämppäesteillä hyppyjä :)

Illalla tehtiin Tornimäkeen uusi jälki ja laitoin nameja n. joka kolmanteen askeleeseen (aika lyhkäsiä askeleita). Tää meni tosi hienosti ja P jälkesti hyvin! Maanantaina tehtiin aamulenkin varrella yksi esineruutu: tallattiin alue ja P sai odottaa puussa (kiljui...) leikin ensin esineellä joka oli söpö pehmo hamputilainen ja Maria juoksi sen metsään. Sitten lähetin Pn etsimään ja meni kovaa ja suoraa esineelle ja kovasti takaisin vauhtipalkka omaan narppaan. Hauskaa! Lenkiltä tullessa treenattiin vielä Urpolan kentällä, P oli kiva ja rento. Meni muuten jopa hienosti ruutuun, vaikka matkalla oli noutokapula (ei kajonnut siihen :))

Maanatai-iltana menin SM porukan treeneihin OR nurmelle. P sai tehdä kisamaisena kahden liikkeen settejä ja välissä juostiin kehästä pois ja palkkasin maassa odottavalla narpalla. Paikallamakuussa oli taas pää maassa, mutta ennakoi ylösnousua (jee!). Teki myös istumisen Jaden ja kelpin kanssa ja istui tosi hyvin ja hyvällä ilmeellä vaikka selän takana puuhasteli porukkaa. Omalla vuorolla keksi jonkun pöhkimisjutun just kehään mennessä, mutta en välittänyt siitä. Hihnaseuruu oli kaameeta matkustamista; kyyläs liikkuria eikä pitänyt juuri minkäänlaista kontaktia. Seisomisen teki liikkurin käskystä, otin pannasta mukaan ja seuruutin pätkän ilman jäävää (tässä seuruu oli parempaa). Vapaana seuruu paljon parempi kuin hihnassa. Luoksetulo aika ok, vaikka juoksi vähän mutkitellen (väisti liikkuria). Maahanmenon tein tosi pitkällä viiveellä käskytyksestä ja tämä ok. Seisomiseen valmistelin muuten liikkeen "nyt tulee seisominen" mutta maahanmenoon en valmistellut lainkaan. En tiedä vaikuttiko... Hypyn teki, vaikka tässäkin oli tosi sitkeä ja seisahtuessa aika matala (väisti liikkuria??). Väleissä oli iloinen ja vastasi kehuun, palkkaväleissä leikki hyvin. No tämä liikkurointi ja sen kestäminen on aika pitkä tie vielä. Muuten ei musta häiriintynyt viereisten kehien tapahtumista, liikkuri on nyt se pahin juttu. Lopussa tein "hömppäsettiä"; noutoja, ruutua, merkkiä, luoksetulon variaatioita. Tässä oli tosi kiva ja rento+ leikki hyvin vaikka kentällä teki muita samaan aikaan.

Tiistaina mulla oli koulutusvuoro KooKoolla ja P sai tehdä vähän seuruuta (hyvää!!), jääviä Tiian käskyttämänä (nyt onnistui, eikä mokannut kertaakaan), luoksetulon variaatioita ja hyppyä. Kyllä se osaa eikä mokaa lainkaan kun ei oo sitkee. Tekee tosi kivasti silloin...

Keskiviikkona P sai pitää vapaapäivää ja torstaina menin aamulla aikaisin metsään ja tehtiin jälki ja yksi esineruutu. Tein jäljen ja käveltiin pikkulenkki sen vanhentuessa ja tehtiin se esinejuttu. Pulmu ja Ripa odotti puussa ja tallasin kiemurrellen viemään Ripan vanhan pannan metsään (leikin sillä ensin Pulmun kanssa). Kiljuvat kyllä aikalailla tällaisessa odotuksessa... Sitten tulin metsästä ja lähetin Pn etsimään. Lähti ensin hyvin, mutta jäi pyörimään aika etuosaa aluetta ja etsi kyllä aika kauan. Kävi pidemmällä muutamia pistoja, mutta ei löytänyt (tai ei nostanut) esinettä. Kävelin vähän eteenpäin tieltä ja viimein P lähti kunnolla syvälle ja löysi pannan- vauhtipalkkasin narpalla kun oli tullut jonkinmatkaa takaisin. Jäljellä lähti aika vauhdilla (nami n. joka neljännessä askeleessa) ja päästin sitten liinasta irti. Ja sinnehän se meni... Ihan hirmu vauhdilla kipas tielle saakka kun en kerennyt napata liinasta kiinni. Siis nyt ei kyllä ahdistanut mikään, mutta oli aika hurlumhei meininki muuten :D Palattiin sitten kohtisuoraa arvioitua jälkilinjaa päin ja muutamien pyörimisten jälkeen löysi jälken ja jatkoi, nyt pidin liinasta kiinni ja jarrutin. Namikasa löytyi ja söi sen tyytyväisenä. Jäljellä söi osan nameista mutta ei kyllä läheskään kaikkea, pituutta oli ehkä n. 100m.