Voi jestas, vuosi on jo vierähtänyt, Pulmulla on tänään ekat synttärit! Onnea Teema, Rai ja Ilo ja suuuret kiitokset Marialle ja Riitalle maailman parhaasta Pumpesta! Nopsaa menee aika ja joku jo tänään herjaili että nyt Pulmukin on aikuinen eikä enää pikkulikka. Minusta voisi vaan pysyä onnellisena hölmönä :)

Päivällä kipaistiin treenikeikka hallilla, kisat oli menossa ja tehtiin Heidin liikkuroimana setti hallissa:

-Seuruuta: Laitoin hihnaan jos vaikka teiniä alkaisi huimaamaan. Ensin Heidi vain käveli mukana ja kävelin melko pitkät pätkät (suoraa, kaarteita ja täyskäännöksiä). Tosi hyvin Pulmu tsemppasi, kehuin välillä äänellä. Palkaksi kehut, joista riemastuu nyt tosi paljon+ leikkiä pulikalla. Sitten palkkasin yhden liikkeen alun ja tehtiin pätkä käskytettynä (ei tosin toteltu Heidin käskytystä). Pulmu oli tosi pätevä ja ei ahdistunut muutenkaan liikkurista+ yllättävän vähän yritti edes katsella ympärilleen. Tuntui tosi kivalta, vaikka mentiin piiiitkät pätkät. Se on tosi liikkis nyt kun yrittää tosi tomerana ja riemastuu kehuista ihan hurjana ja loikkii niitä päänkorkuisia hyppyjään. Minnan ja Heidin mukaan näytti hyvältä ja Pulmun häntä kuulemma heilui :)

-Luoksepäästävyys: Minna ja Heidi teki molemmat, Pulmu ei nyt ihan siltä näyttänyt et kauheesti rakastaa tätä hommaa, mutta ei myöskään painunut maahan eikä keksinyt mitään muutakaan. Istui sivulla kiltisti ja antoi silittää.

-Liikkeestä seisominen: avulla ja palkkasin kun olin palannut sivulle. Tää alkaa musta olla aika kiva!

-Luoksetulo: käskytettynä. Hyvin kuunteli mun kutsua ja tuli kivalla ilmeellä, sivulle pyörähtäessä hyppäsi vähän mua päin. Palkaksi kehut+ pulikka pelit.

-Noutoja: vauhtinouto jätetyllä kapulalla, ei vaihtanut heti joten otin "kiitos" kapulana vastaan ja jatkettiin leikkiä pulikalla. Sitten käskin maahan, heitin kapulan, kutsuin Pulmun sivulle (yllättävän kivasti) ja siitä vapautus kehuen taakse kävellen ja lähetys noutoon. Meni kapulan yli (ei räjäyttänyt) ja paluuseen vauhtipalkka. Ei pudottanut kapulaa, otin vastaan "kiitos", mutta kun tartuin kapulasta kiinni niin Pulmu yritti alkaa taistelemaan kapulasta... Irrotti kyllä heti toisella käskyllä. Uudestaan sama, tässä tuli jähmeämmin sivulle, en kelpuuttanut ja hätistin pois ja uudestaa sivulle- nyt parempi. Taas meni kapulasta yli ennen poimimista, paluuseen kehuin ja kannustin ja otin sivulle saakka. Tuli vähän pää matalalla laukassa mutta ihan näppärästi loppuun saakka. Palkaksi muutama nosto läheltä, nämä teki näppärästi.

Noudoissa testasin toissapäivänä pysäyttelyä eli heitin kapulan (en kauhean kauas) ja jäin itse matkalle, lähetin Pulmun noutoon ja just ennen kapulaa "seis". Ekoilla meni vähän hämilleen ja jätti kapulan+ tuli mun luo, mutta nopsaa hoksas, että pitää kuunnella ja saa kyllä ottaa kapulan sitten kun lupa annetaan. En tiedä, olisiko tämä heijastunut nyt noihin siistimpiin nostoihin vai oliko vain sattumaa että meni nyt lähes kaikki nostot ensin kapulan yli ja poimi takaa.

Tehtiin vielä samoja variaatioita metallilla- sitä hämmensi kerran mennessään tassuilla. Nyt pitää metallia aika höllästi kiinni, ei nyt varsinaisesti kalistellut, mutta ei nyt kauhean tiukastikkaan pitänyt. Mutta nosti näppärästi ja sivulletulotkin parempia nyt. Jossain kohti palkkasin luovutuksen jälkeen pallolla ja kun pitää kapulan piilossa niin leikki sujui ihan hyvin.

-Muutamia maahanmenoja ja vähän kaukoja namilla

-Temppuja ja alustalle menoja, joka oli Pulmusta ihan sikasiistii :)

-Kun pallot näytti olevan pop tänään, niin leikittiin ohjatun suuntia palloja sivuille heitellen ja sai hakea sen, johon oli vähämmän kiinni. Tää oli kiva leikki, tykkäs Pumpe!

---------------

Pulmu oli ihanan tomera ja yritteliäs, sellainen hauska "onnellinen hölmö" kun parhaimmillaan on! Jospa juoksuhöyryt alkaisi poistua päästä? Pulikalla leikkii ihan innoissaa, vinkupallo oli super ihana ja leikittiin vähän kahdella narpallakin kun ensin leikitin vähän Minnan söpöä penneliä niillä. Pulmusta oli kyllä ihan riipivä vääryys kun joku pääsi mammam kanssa leikkimään HÄNEN leluillaan, josko siksi leikki niin tomerasti?

---------------

Treenien jälkeen haettiin Konsta pois lauantaikoulusta ja Pulmu pääsi pyörähtämään koulun pihassa katsomassa oppilaiden kisailuja. Taputukset ja hurraamiset sai pikkukoiran vinkumaan ja älisemään aikalailla :/ Tomerasti kyllä tarjosi sivulletuloa ja kontaktia mun kanssa, mutta ääntä tuli välillä:/ Muutenkin vinkumista on alkanut olla vähän enemmän ilmassa arkielämässä; jos joutuu odottamaan jotain, ei saa lenkillä edellä kulkevaa kiinni ja kuulemma uikuttaa ja vaeltaa joskus kun mä en oo kotona. P kävi tänään Miikan kanssa juoksulenkillä ja oli väistellyt Pieksämäentien varressa vähän autoja, mennyt aina sivummalle kun auto meni ohi. Voihan teini.