Jee me päästiin treenaamaan kavereiden kanssa :) Mahilla oli agilitykisat ja päätin hyödyntää häiriön; Jenni ja Lilo tuli kaveriksi. Agikisat oli aika loppusuoralla kun saavuttiin Lähemäelle, Johanna oli maanantain ryhmän kanssa treenaamassa ja tuli kaveriksi paikallaoloon. Anu sattui kulkemaan ohi (vieras Pulmulle) ja teki ystävällisesti Pulmulle kehääntulotarkastuksen ja luoksepäästävyyden. Höpötin kyllä, mutta P selviytyi näistä hienosti! Autosta ottaessa P oli tomeran oloinen ja vein vapaana kehään- tuntui hyvältä.

-Paikallaolot Lilon vieressä toisessa reunassa. Ensin istuminen, jossa jäin aika lähelle ja kävin välillä palkkaamassa. Takana agikisat; kisaavia koiria ja kuulutuksia, jotka eivät haitanneet yhtään. Pulmu istui tomerana. Lilo painui jossain kohti maahan ja Jenni meni tosi rauhassa korjaamaan, Pulmu oli hetken sen näköinen että ahdistaa mutta istui hyvin tämänkin (kehuin kyllä kun pysyi). Lopussa 3 poikaa ajoi pyörällä ihan koirien eteen ja kyseli "Saako silittää", mutta hyvin kaikki pysyivät! Maahanmeno käskytettiin vuorotellen, Jenni käskytti (Lilo istui toisenkin kierroksen). Hyvin kuuntelin mun käskyä ja napakasti pienellä avulla maahan (nami). Makasi hyvin ja rauhassa ja pysyi hyvässä asennossa. Tässäkin olin aika lähellä ja kävin välillä palkkaamassa. Ylös käskytettynä (annoin paluussa namin maahan) ja hyvin nousi.

-----------Lilo teki ekan setin

-Luoksetuloa: eka Jenni piti ja hetsasin ja juoksin (tosi kauas), kutsussa olin kisamaisena. Otin loppuun saakka ja palkka sivulta. Ei tullut sellaisella ilmeellä kun haluisin, laukkas korvat hörössä ja aika odottavan näköisenä. Odottaako vauhtipalkkaa vai eikö vaan tiedä mitä pitäis tehdä/ tapahtuuko jotain vai eikö ole kyllin hyvä motivaatio? Uudelleen niin, että Jenni piti ja kutsusta lähdin juoksemaan karkuun, tässä ihan erilainen ilme (Jenninkin mielestä) kun kiihdytti mun perään. Sitten tehtiin jättö käskytettynä ja kävin palkkaamassa pysymisen kun Jenni sanoi "käsky".Seuraavaksi taas käskytys, kehuin pysymisen ja kutsuin vasta toisesta "käsky". Eipä lähtenyt ekalla... Toisella lähti vähän varovaisena, kiihdytti kun lähdin lelun kanssa karkuun (tää on houkuttelua...). Tässä leikkiosuuksissa leikki muuten kivasti kun leikin kahdella narpalla. Sitten kokeiltiin vielä, että kutsun ja lähden karkuun+ käännyn ja otan sivulle. Pulmu oli ihan ???? kysymysmerkkinä pikku koira. En tiedä, odottaako nyt vaan mun liikkumista tai palkkaa (käyttää silmää??), auttaisko vauhtiin jos ottaisin nyt vaan ihan perille saakka vai mikä. Vai eikö motivaatio ole jostain syystä kyllin hyvä?? Joku viisaampi; auta...

-------------tauko ja Lilo teki

-Noutoa; vauhtinoudot jatketulla heitolla ensin puulla ja sitten metallilla. Paluussa lähdin lelun kanssa karkuun. Eli mä heitin, Jenni heitti pidemmälle ja päästin Pulmun perään kun kapula vielä liikkui. Räjäytti puukapulaa tosi rumasti ja otti ensin laipasta+ korjasi sitten ennen kuin lähti kiihdyttämään takaisin. Kun tuli mun lähelle näin ettei meinaa pudottaa kapulaa, otin kapulan vastaan "kiitos" ja jatkoin leikkiä kahdella narpalla (vaihtoja myös ja liikuin itse), leikki tosi kivasti! Sama metallilla, tässä myös räjäytti kapulan nostossa aika rumasti, mutta poimi nopeammin suuhun kuin puun. Kiihdytti hyvin mun perään, vaihto leluun kuten puulla ja jatkoi leikkiä sitten hyvin kahdella narpalla. Jee :) Metallin nostoja ja sivulletuonteja läheltä, palkka namilla, tuli ok. En tiedä pitäisikö tuohon räjäyttämiseen alkaa puuttumaan.. ja miten... Kun kokeilin joskus kehua, hoputusta just ennen nostoa niin meni siitä hämilleen, tosin pitäis varmaan siinäkin tehdä enemmän toistoja. Tässä treenissä on ollut tavoitteena vain asenne ja musta ilme ja vauhti molempiin suuntiin oli nyt hyvä!

------------tää oli kiva setti joten tauko tähän paikkaan

-Seuruuta, Jenni käveli mukana. Laitoin Pulmun ensin auton viereen maahan ja kutsuin siitä kentälle mukaan ja suoraa seuraamaan (lelu taskussa). Oli vähän ihmeissään kun joku käveli mukana. Palkkasin kun oli hyvin. Leikistä otin lelun kainaloon ja jatkettiin uusi pätkä, tämä parempi! Seuraavaksi Jenni myös huuteli jotain. Käskyn kohdalla Pulmu oli vähän "What???" Ilmeellä, mutta selvästi paremmin focusoitunut muhun kun lelu oli tukena kainalossa. Palkka + otettiin vielä lyhyt pätkä. Näitä pitää tehdä nyt aina kun on kaveri!

-Seisomista ensin edestä (heitin namia) ja sitten sivulta. Jossain kohti Jenni huuteli käskyä, tässä oli hyvin mukana. Oon ottanut tätä nyt vaan "tule kulkemaan mukaan", en seuraamisen yhteydessä, tarviis varmaan ottaa jossain kohti kunnolla seuraamaankin. Ensin isommalla käsiavulla (kävelin seissistä jonkin matkaa ja käännyin sitten kehuin+ heitin namin) ja kokeilin myös ilman apua. Vähän oli tepsauttanut tassuja tässä, eli täytyis osata asteittain häivyttää sitä apua ja vahvistaa vielä paljon. Loppuun vielä pysyminen ja palkaksi sai ampua leluun: tämä hyvä!

-Loppuun muutama kaukojen vaihto peruutellen ja namia heitellen.

Sitten lähdettiin Jennin ja Lipin kanssa lenkille, varsinainen valjakko kun Lipi, Pumpe ja Ripa oli kaikki vöissä kiinni. Pääsivät toki vähän metsässä pinkomaankin :) Kiitos Jenni seurasta, oli huippu kivaa!!