Mulla oli lauantaina syntymäpäivä ja sinkkuviikonloppu edessä (pojat lähti jo pohjoiseen)- päätin tarjota itselleni treenireissun synttärilahjaksi :) Eli töiden jälkeen startattiin kohti etelä-suomea. Ensin kasvattajan luokse kaffelle ja siitä Tending treeneihin Prismalle, yökylään Ninalle ja Timolle ja sunnuntaina treenattiin vielä aamupäivällä sohjoisella merenjäällä.

Prismalla:

*Paikallaolot: otin Pulmun autosta ja kiersin hallin ympäri ja annoin Pulmun juosta siellä vapana. Kun porukka kokoontui paikallaoloihin niin mentiin jonon jatkoksi. Tässä Pulmulle tuli vähän kipittelyfiilis ja oli sivulla ihan yli vakavana, piti kyllä hienosti kontakti mutta oli aika paineisen oloinen. Käveltiin omalle paikalle ja otin Pulmun sivulle, annoin olla siinä hetken ja vapautin+ käytiin leikkimässä takaalalla. Vastasi hyvin kehuun ja leikki ok. Vein takaisin riviin ja jätin ilman alkusäätöjä istumaan. Istui hyvin ja oli tosi rennolla ilmeellä (olin piilossa ja kehuin sieltä muutaman kerran). Palasin takaisin ennen muita ja juuri vähän ennen kun tulin Pulmun kohdalle vapautin ja sai juosta taakse taas leikkimään. Makuun alkun sama juttu; Riitta aloitti käskytyksen meidä päästä, annoin maahan käskyn+avun ja kehuin+vapautin alasmenosta (meni hyvin). Sitten vapaamuotoinen jättö. makasi hyvin ja rennolla ilmeellä. Takaisin muiden kanssa yhtämatkaa ja nostin sivukäskyllä omaa vauhtia ja vapautin heti leikkimään.

Treenasin Roudan ja Napin kanssa samassa ryhmässä, Pulmu aloitti:

*Paikallaolon alkua: Pekka tuli häirikkökoirakoksi ja tehtiin kehäänmenoa jonossa "tässä" käskyllä ja paikkamakuun alkua. Palkkasin alasmenosta vapauttamalla eteenpäin. Ensin Pulmua ahdisti, mutta klaarasi hyvin ja ilahtui palkasta.
*Noutoja: näytettiin noutovariaatioita ja nämä hyvin, Pulmu liikkui uudella ja vaikealla alustalla yllättävän hyvin. Ei välittänyt viereisen ryhmän treeneistä eli klaarasi häiriön hyvin. Hyvä P!
*Tunnari lapuilla ja sitten laput+ kapulat- ok!

--------------- Routa ja Nappi treenasivat, olivat tosi päteviä. Mutta lohdillista huomata, että ongelmien määrä on vakio, ne on vaan toisilla toisenlaisia. Routa oli kyllä ihana "onnellinen hölmö" :)

*Kaukoja: kosketuskeppileikkiä, jalat ei oikein kestänyt paikoillaan. Sitten katsottiin m-i nousua ja Riitta oli sitä mieltä että saattaa kuitenkin vähän kyylätä heitettyä namia (oon heitellyt lähiaikoina paljon). Kokeiltiin hihnaa tassujen eteen niin että joutuisi nostamaan jalat "viivan taakse", mutta Pulmun mielestä oli vähän inhaa mennä maahan jonkun päälle. Tässä vois olla joku tikku... Kokeiltiin myös niin, että Riitta seisoi Pulmun vieressä ja antoi namia ylhäältä kun nousi hyvin. Tässä positiivista se, että Pulmulla oli kokoajan tosi kiva ilme eikä ahdistunut ympärillä olijoista.

*Seuruuta: tehtiin kisamainen liikkuroitu setti. Hyvin Pulmu klaarasi häiriöt, kerran kuplahti vähän kun joku huusi viereisissä treeneissä "maahan", mutta jatkoi hyvin. Riitan mukaan oli ihan siisti setti ja hyvä ilme. Kerran jätti istumatta liike seis kun pysähdyin just lätäkön kohdalle mutta korjauksella istui. Pekan mukaan mun ohjaaja käyttäytyminen oli hyvää :) Mä psyykkasin itseäni ajatuksella "kohta lentää pallo..." Tehtiin myös muutamia lyhyempiä pätkiä niin että Riitta käskytteli omiaan ja mä palkkasin pienistä paloista. Nämä hyvin.

*Luoksetulo pitkältä matkalta käskytettynä, juoksi matkalla Marjaanan ja Pekan välistä (mulkaisi vähän) mutta selviytyi hyvin, hyvä ilme kaikkinensa. Sivulle vähän himmaten mutta siististi. Riitan mukaan vauhti oli hyvä, vaikka pystyy kyllä juoksemaan kovempaakin.

*Jäävät kisamaisesti: seiso ok, maahan mokasi (jäi seisomaan). Oon ehkä tehnyt suhteessa enemmän seissiä nyt + Riitan kanssa spekuloitiin palkkausta. Jos palkkaan seissiä pallolla ja se Pulmusta siisti juttu ja maahanmenon namilla joka ei nyt niin kovin tärkeää aina niin tarjoaa mieluusti sitä mistä saa kivomman palkan. Voisko palkata maahanmenoa jollain retuutuslelulla? Sitä ei voi palkata pallolla.

Lopuksi annoin Pulmun vielä juosta hallissa ja kierrätin muutamia tolppia ja annoin rallatella lelun kanssa. Tosi kivat treenit; Pulmu oli oikein reipas ja otti paikan ja häiriön hyvin+ leikki tosi kivasti. Selvisi hienosti! Saatiin kipittelyäkin kuitenkin vähän esille, että kasvattaja näki senkin puolen.

---------------------

Prismalta suunnattiin Ninan ja Timon luokse ja ilta venähtikin aika pitkäksi. Tuli spekuloitua ja teoriakoulutettua aika paljon ja naurettua niin että maha on ihan kipee. Kiitos sika hauskasta illasta!

Aamulla ei ollut ihan terevin olo, mutta suunnattiin jäälle treenaamaan kuitenkin. Pulmulle oli aika hankalaa odottaa vuoroaan, makasi kyllä "siinä"-käskyllä aika hyvin mutta ei meinannut kestää hiljaa millään. Oli niin vaikeaa katsoa kun muut juoksi kovasti! Valo aloitti ja Pumpe teki toisena, sitten Ässä. Tehtiin kaksi kierrosta:

*Luoksetulon stoppeja: kiertoleikissä mun pitää edelleen vähentää omaa hillumista, lisätä matkaa ja ottaa välillä kahden objektin kiertoa. Pulmu ei millään meinannut osata kiertää reppua, kiersi sitten merkkiä. Ohjelmistoon voisi ottaa myös peruutteluleikin, jotta oikeasti oppisi reagoimaan käskyyn. Eli mä kipitän takaperin ja Pulmu tulee mukana ja siitä stoppeja ihan lähellä. Pitäis muistaa treenata myös luoksetulon viimeistä pätkää eli perusasentoon tuloa lyhyeltä matkalta. Tehtiin pentutreeninä niin, että Nina piti Pulmua pannasta. Timon ja Ninan mukaan tuli oikein hyvää vauhtia, vaikka mun mielestä olis tietty voinut tulla lujempaa.
*Ruutua: hankala löytää paikka (tarjosi liian eteen tai ei pyssännyt lainkaan) ja ohjaaja oli taas ihan kuutamolla. Tehtiin muutamia sitten niin, että lähetin Pulmu ja avustaja heitti pallon ruutuun kun Pulmu oli vielä menossa. Sitten heitin vielä itse.

-------------

*Toisen kiekan alkuun Pulmu otti kipittelykohtauksen kun Valo teki z asentoja tutuilla käskyillä. Ahdistuu nyt siitä, kun kuulee tutut käskyt jonkun muun sanomana ja tietää et ei sais kuunnella. Valo jatkoi humputtelua sivussa ja Pulmu teki noudon variaatioita. Ninan mukaan nää on mennyt eteenpäin, mutta mun pitäis tässäkin muistaa alkaa laittaa viivettä noston ja kehun välille (nyt kehun aikalailla heti nostosta). Että pääsis joskus siihen valmiiseen noutoon. Muutaman kerren Pulmu huononsi vähän leikkiä ja väisti Ninaa tai Timoa, mutta tsemppasi yllättävän hyvin ja jatkoi aina leikkiään.
*Kehäänmenoja: tehtiin jonossa kehäänmenoja, vapautin kesken kävelyn kun tuli ok mukana (ei yrittänyt lähteä kaartelemaan) ja juoksin sivuun leikkimään pallolla Pulmun kanssa. Miksi pistää maahan asti jos pitäis saada se ilme nyt erilaiseksi heti siinä kun muita tulee ympärille. Otettiin useampia toistoja ja lopussa käveltiin riviin saakka ja vapautin vasta perusasentoon tulon jälkeen. Paransi tosi hyvin ja oli tosi ilahtunut palkasta+ leikki hyvin. Timokin totesi, että ei sitä kyllä oikeasti ahdista.. Tää oli tosi hyvä treeni!

Muutamia kipittelyitä lukuunottamatta Pulmu tuntui kivalta, teki tomeralla ilmeellä ja leikki tosi kivasti! Kiitos Nina ja Timo seurasta, avusta ja vinkeistä. Oli ihan super kivaa!