Aamulla käytiin lenkillä ja treenasin samalla OR nurmella:

-Noudon nostoja; nosti tosi hyvin, tosin pitkässä nurmessa kapula meni välillä vähän hukkaan, olisko vaikuttanut. Tai sitten se alkaa oppia :) Jätettyjä eri matkoilta (pitkittäin) ja heitettyäkin muutama, palkkasin vauhtipalkalla palloon ja hyvin kiihdytti/ vaihtoi. Jonkun otin sivullekkin. Metallia ei vaihda leluun, haluaa vain uuden noston tai namin huolii.

-Seuruuta; suoraa, kaarretta ja täyskäännöksiä

-Luoksetulo vauhtipalkalla.

Sitten ajattelin tehdä tunnaria... Piilotin omaa nurmikkoon ja palkkasin kehulla ja heittämällä tunnaria. Sitten ala Jontte; muutama heitto ja heitto vieraskasan viereen. Tulihan siitä joku vieraskin napattua matkalta, siitä vähän "ohoh mikä tämä?" ja uusinnalla mietti vähän tarkemmin ja sitten taas tuli oma. Pureskelee aikalailla omaa, tosi kun sanoin "pidä" niin sitten piti nätisti. Hauskaahan tämä oli, mutta pitäisköhän sittenkin opettaa niillä lapuilla...

------------

Illalla kiiruhdin KooKoon kentälle hyödyntämään kimppatreenit ja Tiina oli kaverina:

-Paikallaolo, tosi paljon sakkia, laitoin Pulmun rivin reunaan Jetin viereen. Kentälle mennessä oli ok ja tosi hyvin namin peräänkin. Leikitin vähän ja mentiin riviin, siinä annoin muist. namin. Kerran yritti mennä itse maahan (aavistuksen ankeena), nostin ylös. Omalla käskyllä hyvin alas (hönhäsin käskyn kyllä heti lo käskytykseen) ja jäi vähän käppyrään aavistuksen ankeana makaamaan. Jäin aika lähelle ja kehuin äänellä välillä. Takakentällä Heli treenasi, tämä selvästi vähän häiritsi Pulmua ja koitti luimistella sinnepäin. Samoin koitti väistellä katsomasta vieressä makaajia ilmeellä "sitä mitä ei näe ei ole". Jossain kohti pisti pään maahan ja makasi aika okn näköisenä korvat hörössä. Kolmas koira Pulmusta päin nousi jossain kohti ja omistaja kävi korjaamassa takaisin riviin, tästä Pulmu vähän mulkaisi mutta piti pään edelleen alhaalla. Paluussa ei nostanut päätään, mutta nousi mun käskyllä ok istumaan. Vapautin heti ja oli kehusta tosi riemuissaan ja söi hyvin namia. Laöastin jossain kohti kiinni ja kentältä pois sen kummemmitta rynnimisiä.

------

Mentiin halliin ja Demo teki ensin, sitten Pumpe. Harjoiteltiin liikkurointia, joka onkin tosi tarpeen. Ensin P meinas liehahdella seuruusta mm. kiertämään tuolia ja keksiä kaikkea muuta aktivitettia kun en heti palkannut. Sitten kuunteli kovasti Tiinan käskyjä. Jossain kohti rupesi Tiinan lähellä hiihtely vähän ahdistamaan ja hiihteli vähän peppu alhaalla, kerran korjasin pannasta kun meinasi jäädä kunnolla taakse. Mutta viimein päätti kuitenkin kuunnella minua ja seurata. Positiivista: väleissä vastasi kehuun edelleen super hyvin ja söi nameja (jopa tosi mielellään!) ja leikki hyvin. Eli nyt pystyy työstämään tätäkin!

Loppuun tehtiin kierto-hyppy leikkiä ja kokeiltiin muutamaa stoppia- eihän se stoppaa kunnolla kun juoksee lujasti. Tarviis olla apuheittäjä tässä alkuharjoittelussa. Tehtiin myös luoksetulo, alkuun yritti vähän väistää ulkona kulkijaa (jätin selkä oveen päin) ja meni jätössä maahan, korjasin takaisin istumaan. Tiina käskytti, hyvin kuunteli ja tuli kivalla ilmeellä ja vauhdilla. Hyppäsi (taas..) mua vasten ja kääntyi siitä sivulle ja pa väljä. Mutta ilme tosi itseriittoisen tyytyväinen ja tomera :)

-------

Satsun kanssa spekuloitiin vielä tuota paikallaoloa ja pitäis varmaan nyt joko opettaa että ympärille ei vilkuilla tai se pää oikeasti sinne maahan. Tästä idean saatua kokeiltiin kotona naksulla "alas" temppua. Söpöä miten nopsaa P alkoi tarjota päätä alas kun istuin sen edessä maassa. Se oli ihan yli liikkis kun oikein paiskasi pään alas ja kuikuili mua kulmien alta häntä heiluen :) Söpö! Huomattavasti helpottaa kun se tuntuu nyt paljon persommalta nameille.