Vietettiimpä sitten oikein kunnon talviloma, puolitoista viikkoa pohjoisessa! Ai että oli mukavaa :)

Pojat lähtivät reissuun jo vähän aikaisemmin ja minä suuntasin Leviä kohden keskiviikkona Ristyn ja Pulmun kanssa junalla. Ristyä vähän yllättäen ahdisti junan kilinät ja kolinat mutta Pulmu matkasi kuin vanha tekijä, pötkötteli rauhassa aukinaisessa kevytboxissaan. Rovaniemellä hyppäsimme Hellun ja Heikin mukaan ja matkasimme loppumatkan autolla.

Loma sujui hiihdellen, ulkoillen, pulkkaillen, lasketellen ja kylpylässäkin pyörähdettiin pariin kertaan. Mulle hiihtokilometrejä kertyi 140km, Pulmu kipitteli vetokoiran virassa 90km. Ripa sukseili lyhyemmät lenkit mukana perämiehenä, pisimmiltä jätin sen suosiolla mökkiin pötköttelemään. Pulmu on kyllä tosi etevä vetokoira ja otti virkansa varsin tosissaan! Yksi tärkeä pointti tuntuu sen mielestä olevan muiden hiihtäjien ohittelu ja aina kun eteen sattui joku hitaammin etenevä niin P veti vain korvat luimuun ja hienosti ohi.

Treenaamaankin päästiin ja uusissa häiriöissä; laskettulurinteen alapäässä pulkkamäen kupeessa, hissiaseman vieressä, jääraveissa (jossa oli yli 4000 katsojaa). Tehtiin seuruuta, kaukoja, jääviä, merkkiä, noutoa, luoksetuloa, tunnaria. Ja ei muuten ahdistanut tällaiset häiriöt Pumpea lainkaan. Leikki ihan sika hyvin ja teki jopa tunnaria laskioiden suihkiessa ohi, seuruut onnistuivat hienosti ihmisten seassa ja kuulutuksista ei ollut moksiskaan. Jonkusen kerran tehtiin myös häiriötreeniä Konstan avustamana ja tässä Pulmu on kyllä tosi taitava jo (ainakin näin tutun häirikön kanssa).

Täytyy kyllä sanoa, että on mulla vaan kivat koirat! Pulmu oli tosi reipas ja vaikka mökissä oli aika meininki välillä (10 ihmistä samassa möksässä) Pumpe ei sitruunanaamaillut yhtään ja käyttäytyi ihan tosi hienosti. Se otti majapaikakseen keittiön pöydän alusen ja nukkui siellä rauhassa tapahtui ympärillä mitä vaan. Tietysti hämmensi ja leikki lasten kanssa jo sai luvan. Ja yöt viettivät fiksusti kodinhoitohuoneessa portin takana. Risty on ottanut "vahnan" paikan omakseen ja nukkui sohvan kulmassa yhtä tainnoksissa oli sitten tehnyt pidemmän tai lyhyemmän lenkin :) Juoksutkin muuten tuli molemmille reissun myötä, pääseepähän niistäkin nyt samalla kertaa. Lauantaina ajeltiin Ouluun Jannen ja Heidin luokse yöksi ja sunnuntaina kotiin saakka. Kotiin tultua todettiin, että täällähän on vielä hiihtolenkit ja käytiin vetäisemässä jäällä iltalenkiksi Salosaari ympäri. Toivottavasti saatais vielä hetki hiihdellä kun on vauhtiin päästy!